M15: HBC Izegem werd tweede op Arteveldecup.

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: vrijdag 10 juni 2022 15:46

Op vrijdag 27 mei 2022 en zaterdag 28 mei 2022 trokken de meisjes van de M15 voor de Arteveldecup. Op de eerste tornooidag speelde de M15 tegen ploegen van de M17 en M15. De M15 beleefde een tweede topdag in Gent. Drie ploegen (Kortessem, Neuville en Izegem) behaalden na drie wedstrijden elk 4 punten. Het doelpuntencoëfficiënt bepaalde de einduitslag:

1. Neuville: 2 (22/11)

2. HBC Izegem: 1,92 (27/14)

3. Kortessem: 1,83 (22/12).

 

Onze M15 nam de trofee voor de tweede plaats mee naar huis! Super Gedaan, M15!

 

Resultaten van de wedstrijden (eerste dag):

Kortessem (M17) – HBC Izegem: 10-2

HBC Izegem – Thor: 14-4

HBC Izegem – Kortessem (M15): 6-9

HBC Izegem – Roeselare (M17): 9-10

HBC Izegem – Neuville: 8-11

 

Resultaten van de wedstrijden (tweede dag):

Kortessem – Neuville: 3-4

HBC Izegem – Thor: 17-4

Kortessem – HBC Izegem: 8-5

Neuville – Thor: 16-3

Kortessem – Thor: 11-3

HBC Izegem – Neuville: 5-2

M15: Vierde speeldag van de VHV-competitie in De Krekel.

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: vrijdag 10 juni 2022 14:22

Op zaterdag 21 mei 2022 werd de vierde speeldag van de VHV-competitie gespeeld in Izegem. De M15 speelde tegen Hubo Initia Hasselt en Hestia Bilzen. Het waren twee sterke tegenstanders. Hubo Initia Hasselt stond op de eerste plaats en verloor nog geen enkele wedstrijd in de drie vorige VHV-tornooien.

De eerste wedstrijd was tegen Hestia Bilzen. Hestia Bilzen kwam meteen 1-4 voor. Langzamerhand ging HBC Izegem beter verdedigen en schoot Eliza een aantal malen fraai raak. De thuisclub slaagde er daardoor bijna in de rollen om te draaien, maar Hestia Bilzen hield stand. Hestia Bilzen won met 6-8.

De tweede wedstrijd van HBC Izegem was tegen Hubo Initia Hasselt. Tegen de leider in het klassement was onze ploeg niet opgewassen. Hubo Initia Hasselt won met 10-3.

De derde wedstrijd van HBC Izegem was opnieuw tegen Hestia Bilzen. HBC Izegem pakte de eerste 10 minuten uit met prima spel. Op het scorebord stond het 4-5 voor Hestia Bilzen. Nadien probeerde HBC Izegem nog dichterbij te komen, maar aanvallend werden er te veel kansen gemist en in verdedigend opzicht werd er in het centrum te vaak te veel ruimte weggegeven. Hestia Bilzen won met 12-7.

De laatste wedstrijd was tegen Hubo Initia Hasselt. Snelle tegenaanvallen en vlot combinatiespel zorgden ervoor dat Hubo Initia Hasselt meteen op een 6-1 voorsprong kwam. Onze ploeg gaf echter nog niet op. Met veel inzet en strijd boden onze meiden nog flink tegenstand. Jade en Eliza scoorden nog elk twee keer. Hubo Initia Hasselt won uiteindelijk met 10-5. De coach van Hasselt vond onze ploeg de laatste 10 minuten erg sterk spelen en vond dit zeer goed met het oog op de Vlaamse jeugdfinales. 

Op 28 mei 2022 won Initia Hasselt de Vlaamse jeugdfinale tegen Achilles Bocholt met 19-8. Proficiat aan Initia Hasselt.

Speelden voor Izegem: Sarah, Petra, Martha, Jade, Nel, Gaëlle, Shania, Silke, Irada en Eliza.

Alle resultaten op een rijtje:

HBC Izegem – Hestia Bilzen: 6-8

Hestia Bilzen – Hubo Initia Hasselt: 1-10

Hubo Initia Hasselt – HBC Izegem: 10-3

Hestia Bilzen – HBC Izegem: 12-7

Hubo Initia Hasselt – Hestia Bilzen: 11-2

HBC Izegem – Hubo Initia Hasselt: 5-10

M15: Tweede speeldag van de VHV-competitie in Keerbergen.

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: maandag 16 mei 2022 19:29

De tweede speeldag van de VHV-competitie werd gespeeld in Keerbergen. De M15 speelde tegen Achilles Bocholt en HC Atomix1. In de regio-competitie verloor HBC Izegem kansloos tegen HC Atomix1.

De eerste wedstrijd van HBC Izegem was tegen Achilles Bocholt. HBC Izegem begon zeer goed aan de wedstrijd. Met doelpunten van Jade, Eliza en Sarah werd het meteen 3-0 voor HBC Izegem. HBC Izegem plaatste nogmaals een tussensprintje en doelpunten van Nel, Jade en Eliza zorgden voor een 2-6 tussenstand. Daar viel niets op aan te merken. Nadien herstelde Achilles Bocholt het evenwicht in de wedstrijd en met vier doelpunten op een rij kwam het gelijk (8-8). Erop en over denk je dan, maar het waren Deborah en Eliza die met twee knappe doelpunten Izegem terug op voorsprong brachten (8-10). In een spannende slotminuut kon Achilles Bocholt nog één keer scoren. HBC Izegem won met 9-10.

De volgende wedstrijd was onmiddellijk tegen Atomix1. Atomix1 beheerste de partij en het was aan een sterk keepende Silke te danken dat HBC Izegem nog enigszins in het spoor kon blijven. Op die manier bleef het spannend. Op twee minuten voor het einde zette Petra HBC Izegem voor de eerste keer op voorsprong (8-7). Atomix1 deed er nog alles aan om gelijk te maken. Ook via een strafworp lukte het niet. Silke toonde haar klasse door de strafworp te stoppen. HBC Izegem won met 8-7.

De derde wedstrijd was terug tegen Achilles Bocholt. Vanaf de eerste minuut nam Bocholt de wedstrijd in handen. HBC Izegem kon niet op tegen Achilles Bocholt en Achilles Bocholt schoot vanop alle posities raak: hoog, laag of met een lobje. Achilles Bocholt won met 14-5.        

De laatste wedstrijd was tegen Atomix1. In het begin van de wedstrijd werd slap verdedigd door onze meisjes. 3-0, 5-1 en 7-2 waren de tussenstanden in het voordeel van Atomix1. Op het juiste moment stuurden trainsters Tanita en Femke bij. Met veel wilskracht en goed handbal kwam de M15 terug tot 8-7 en 10-9 (met dank aan de onvermoeibare Eliza en Petra). Twee tijdstraffen voor HBC Izegem deden uiteindelijk de wedstrijd kantelen. Atomix1 won nipt met 11-9.

Onze ploeg is een hecht collectief geworden met een goede teamspirit en waar iedereen voor elkaar wil vechten. Onze trainsters waren super tevreden over de prestatie van onze M15. ’s Avonds werd trainster Tanita nog eens extra verrast. Ze kreeg een boeket bloemen na haar laatste wedstrijd als speelster.

Speelden voor Izegem: Martha, Deborah, Martina, Kaat, Nel, Eliza, Jade, Petra, Sarah en Silke.

Alle resultaten:

HC Atomix1 – Achilles Bocholt: 6-10

Achilles Bocholt - HBC Izegem: 9-10

HBC Izegem – HC Atomix1: 8-7

Achilles Bocholt – HC Atomix1: 11-8

HBC Izegem – Achilles Bocholt: 5-14

HC Atomix1 – HBC Izegem: 11-9

M15: Derde speeldag van de VHV-competitie in Pelt.

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: maandag 16 mei 2022 19:39

De derde speeldag van de VHV-competitie werd gespeeld in Pelt. De M15 speelde tegen DHC Overpelt en HC Pentagoon Kortessem.

De verplaatsing van 2u30 was tijdens de eerste wedstrijd duidelijk merkbaar. HBC Izegem leed veel balverlies maar Kortessem deed zichzelf tekort door de prima uitgespeelde kansen niet te verzilveren. HBC Izegem had slechts aan vijf mooi uitgespeelde acties genoeg om het verschil te maken. Doelpunten van Gaëlle, Eliza en Petra waren voldoende voor een nipte 5-3 winst.

De tweede wedstrijd was tegen DHC Overpelt. HBC Izegem kwam deze keer goed uit de startblokken, waardoor beide ploegen de eerste tien minuten erg aan elkaar gewaagd waren (3-4). Daarna gaf HBC Izegem aan de inlopende meisjes van DHC Overpelt veel te veel ruimte. DHC Overpelt scoorde zeven doelpunten op een rij en won met 13-4.

De derde wedstrijd was opnieuw tegen Kortessem. HBC Izegem liep uit tot 5-1, maar Kortessem gaf zich niet zomaar gewonnen. Twee minuten voor het einde kon Kortessem de bordjes terug gelijk hangen: 6-6. In de laatste minuut scoorde Eliza de winning goal met een shot vanop afstand. HBC Izegem won met 7-6.

De laatste wedstrijd van HBC Izegem was opnieuw tegen DHC Overpelt. Elke fout van HBC Izegem werd afgestraft door een snelle tegenaanval van DHC Overpelt. DHC Overpelt won met 7-2.

Met twee overwinningen verzamelde HBC Izegem 4 punten en dit was een beter resultaat dan we hadden verwacht. Volgende week staat de laatste speeldag van de VHV-competitie op het programma. HBC Izegem speelt in sporthal De Krekel tegen Initia Hasselt en Hestia Bilzen.

Speelden voor Izegem: Martha, Kaat, Yinthe, Petra, Gaëlle, Nel, Eliza, Shania en Silke.

Alle resultaten:

DHC Overpelt – HC Pentagoon Kortessem: 9-3

HC Pentagoon Kortessem – HBC Izegem: 3-5

HBC Izegem – DHC Overpelt: 4-13

HC Pentagoon Kortessem – DHC Overpelt: 10-11

HBC Izegem – HC Pentagoon Kortessem: 7-6

DHC Overpelt – HBC Izegem: 7-2

M15: Eerste speeldag van de VHV-competitie in Schoten.

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: maandag 16 mei 2022 19:10

M15: Eerste speeldag van de VHV-competitie in Schoten.

Op 23 april 2022 trok de M15 met het nieuwe busje naar Schoten voor hun eerste wedstrijden in de VHV-competitie. Gelegenheidscoach Bernd Verbeke zag twee wedstrijden waarin onze ploeg niet echt moest onderdoen voor de tegenstrever.

De eerste wedstrijd was tegen Brabo Denderbelle. HBC Izegem startte uitstekend. Het scoorde meteen (0-2) en nam de wedstrijd in handen. Halfweg de wedstrijd stond HBC Izegem 7-3 voor. HBC Izegem kon deze voorsprong echter niet vasthouden. Brabo Denderbelle maakte drie minuten voor het einde gelijk (9-9). In een spannende laatste minuut troffen beide ploegen nog het doelkader. De wedstrijd eindigde op een gelijkspel (9-9).

De tweede wedstrijd was tegen HC Schoten. HC Schoten liep meteen uit tot 8-2. Concentratieverlies en enkele foutjes van HC Schoten gaven onze meiden moed. Ze scoorden vier maal op een rij (8-6). HC Schoten wist niet wat hen overkwam en begon steeds nerveuzer te spelen. HBC Izegem bleef kansen creëren. Alleen jammer dat de aansluitingstreffer net naast ging. HBC Izegem verloor nipt met 9-7 tegen HC Schoten.

Tijdens de twee volgende wedstrijden zaten onze meiden er fysiek doorheen. Tegen Brabo Denderbelle konden ze slechts twee keer scoren (5-2) en de laatste wedstrijd tegen HC Schoten was de wedstrijd teveel (12-3).

De M15 kon terugkijken op een sterke teamprestatie. Er werden wissels gelopen en de achterspelers kwamen soms mooi in tempo ingelopen. Het aanspelen van de pivot lukte ook al wat beter.

Speelden voor Izegem: Martha, Deborah, Shania, Nel, Eliza, Jade, Petra, Sarah en Silke.

Alle resultaten:

HC Schoten 1 – Brabo Denderbelle: 9-2

Brabo Denderbelle - HBC Izegem: 9-9

HBC Izegem – HC Schoten 1:  7-9

Brabo Denderbelle – HC Schoten 1: 2-8

HBC Izegem – Brabo Denderbelle: 2-5

HC Schoten 1 – HBC Izegem: 12-3

         

          

            

         

         

© 2022 Handbalclub Izegem
Back to Top