J16: Apolloon Kortrijk2 – HBC Izegem: 11-18 en 14-25.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: vrijdag 07 februari 2020 17:30

Op zaterdag 25 januari 2020 trokken onze jongens van de J16 naar Kortrijk om te spelen tegen Apolloon Kortrijk2. HBC Izegem won de twee wedstrijden tegen Apolloon Kortrijk2 en behoudt haar tweede plaats in de rangschikking.

Na de zes strafworpen voor de eerste wedstrijd stond het 3-3.  De trainer startte met Thieben, Mauro, Kobe, Karsten, Federico, Guus en Yntse.  Tijdens de eerste vijf minuten gaf onze verdediging onder leiding van Karsten geen krimp. Kobe en Federico ontfutselden meermaals de bal van de tegenstander. Op tegenaanval werkte Guus driemaal af en stond het 3-6 voor Izegem. HBC Izegem zat meteen in de wedstrijd en onze tegenaanvallen bleven Apolloon Kortrijk2 pijn doen. Federico werkte twee tegenaanvallen mooi in de rechterbovenhoek van het doel af en zette Izegem op een 5-10 voorsprong.

Na tien minuten wisselde Arne een aantal spelers. Remi, Rune en Aaron namen over en HBC Izegem bouwde de voorsprong verder uit (9-16). HBC bleef goed combineren. De speler die op de beste plaats stond om te scoren, kreeg telkens de bal. In de laatste twee minuten zorgden een strafworp van Kobe en een harde worp van Guus dat HBC Izegem won met 11-18.

Bij aanvang van de tweede wedstrijd redde Thieben een strafworp uit z’n doel.  Hij zorgde voor een bonus door zelf te scoren (2-3). Na het beginsignaal van de scheidsrechters Thomas & Stan Vandewalle begon Izegem opnieuw sterk aan de wedstrijd. Remi zorgde met twee doelpunten voor een 2-5 voorsprong. Het tempo van de tweede wedstrijd lag een stuk hoger dan de eerste wedstrijd. Beide ploegen lieten mooie dingen zien.

Vanop hoek werkte Rune twee kansen met een hard shot af in de verste hoek van het doel. Aaron zette door en kon vrij afwerken. Ook Karsten en Guus toonden zich bijzonder efficiënt en wurmden zich meermaals door de verdediging van Apolloon Kortrijk2. HBC Izegem bouwde een aardige voorsprong op (7-15). De laatste tien minuten zagen we goed handbal van beide ploegen, maar telkens was HBC Izegem iets feller en dat werd beloond. Er werden een paar snelle tegenaanvallen gelopen en afgemaakt door Aaron, Daan en Rune. HBC Izegem won met 14-25 en kon terugkijken op een goede wedstrijd waarbij bijna iedereen kon scoren.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Guus, Remi, Thieben, Kobe, Yntse, Mauro, Federico en Karsten.

 

J16: Desselgemse HC – HBC Izegem: 9-27 en 5-29.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: vrijdag 07 februari 2020 17:47

Op zondagochtend 2 februari 2020 trokken onze jongens van de J16 naar Desselgem om te spelen tegen Desselgemse HC. Talrijke balveroveringen vanuit de verdediging en goed uitgespeelde tegenaanvallen bezorgden de J16 een makkelijke voormiddag.

Na de zes strafworpen voor de eerste wedstrijd stond het 1-2 voor HBC Izegem. Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd had Desselgemse HC veel moeite om HBC Izegem bij te benen. Onze verdediging, onder leiding van Karsten, was niet te passeren en op tegenaanval kon Aaron onmiddellijk driemaal op een rij scoren (3-6). HBC Izegem bleef z’n opponent onder druk zetten en profiteerde gretig van het balverlies van de thuisploeg (3-8). De voorsprong werd in vier dolle minuten met doelpunten van hoekspelers Mauro en Rune vergroot tot 5-14. Een time-out van Desselgemse HC bracht geen verandering. In tegendeel HBC Izegem ging nogmaals op het gaspedaal staan. Remi en Guus vingen de hoge ballen van Desselgemse HC makkelijk op en daarna ging het snel naar de overkant. Federico en Aaron stonden telkens op de juiste plaats om af te werken. HBC Izegem won met 9-27.

De tweede wedstrijd werd een kopie van de eerste wedstrijd. De Izegemse verdedigers lieten Desselgemse HC niet combineren. Desselgemse HC stapelde de foute passes op en had geen verhaal tegen de snelle omschakelingen van HBC Izegem (2-9). Naarmate de wedstrijd vorderde kwam er steeds meer ruimte op het veld. Telkens zochten Thieben, Remi en Aaron met lange passes deze vrije ruimte op. Guus, Federico en Daan kregen dan vrije baan tot aan het doel van de tegenstrever. Ook Rune en Remi gingen verschillende keren aan de haal met de bal. Van 2-9 werd het 4-20.

Na een time-out ging HBC Izegem er nog één keer vol tegenaan. Ook Kobe durfde nu af te werken en scoorde de 4-21. Met nog 10 minuten te spelen geraakte de energietank bij Desselgemse HC stilaan leeg. Desselgemse HC kon nog één keer scoren terwijl HBC Izegem bleef domineren. HBC Izegem won met 5-29.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Guus, Remi, Thieben, Kobe, Mauro, Federico en Karsten.

 

J16: HBC Izegem – Apolloon Kortrijk1: 13-19 en 20-29.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: woensdag 22 januari 2020 12:08

De eerste thuiswedstrijd in 2020 was tegen de koploper in de regio- competitie. Apolloon Kortrijk had in de regio- competitie Oost-West (J16A) nog niet verloren. Ook tegen de tweede liet Apolloon Kortrijk zich niet verschalken.

Na 3 strafworpen van elk team stond het 2-3 in het voordeel van Apolloon Kortrijk. HBC Izegem maakte direct gelijk (3-3). Apolloon Kortrijk nam het voortouw in de wedstrijd (5-8) maar Izegem haakte terug aan tot 7-8. Het waren vijf sterke minuten van HBC Izegem. Beide ploegen waren nu aan elkaar gewaagd maar HBC Izegem kon dit goede spel niet volhouden. Enkele kleine fouten van Izegem (balverlies en twee gemiste open doelkansen) zorgden ervoor dat Apolloon Kortrijk z’n voorsprong terug kon uitbouwen (9-14). Met drie doelpunten op rij maakte HBC Izegem nog een sterke tussenspurt (12-14). Meteen het tijdstip voor de koploper om het tempo terug op te drijven. Nu scoorde Apolloon Kortrijk driemaal op rij en de marge van vijf doelpunten werd hersteld (12-17). In de eindfase van de wedstrijd was Kortrijk te sterk en won het met 13-19.

In de tweede wedstrijd werden de Izegemse handballers luidruchtig aangemoedigd door de KSA. Na de strafworpen zag het er nog goed uit voor Izegem (3-3) maar na vijf minuten keek HBC Izegem meteen tegen een achterstand van 5-13 aan. HBC Izegem wou het aanvallend forceren en Apolloon Kortrijk strafte elk Izegems balverlies genadeloos af. Het werd stil op de tribunes. Na een time-out vatte HBC Izegem weer moed en met drie doelpunten tegenover één tegentreffer probeerde het zich terug in de wedstrijd te vechten (8-14). Beide ploegen legden zichzelf ook een verschroeiend tempo op en vergaten daarbij te verdedigen. De score liep nu snel op (15-24) en langs beide kanten zagen we enkele mooie doelpunten. Beide ploegen wisten niet van ophouden en onder een strak tempo werd in de laatste vijf minuten nog tien keer gescoord. HBC Izegem verloor met 20-29.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Guus, Remi, Thieben, Kobe, Yntse, Mauro, Federico en Karsten.

J16: Vierde speeldag VHV-competitie J16B met HBC Izegem, HC DB Gent en Elita Buggenhout.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: woensdag 22 januari 2020 12:56

Op zaterdag 18 januari 2020 trokken onze jongens van de J16 naar Gent voor de vierde speeldag in de VHV-competitie J16B.

Izegem startte slap in de eerste twee wedstrijden. De verdediging werd te gemakkelijk uit elkaar gespeeld en in de aanval liep het voor onze ploeg voor geen meter. Gelukkig kon onze doelwachter Thieben de schade beperken en bleef het spannend tot het einde. Beide ploegen kregen nog kansen om te winnen maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd op 6-6. Ook in de tweede wedstrijd miste HBC Izegem scherpte voor doel. Elita Buggenhout vond wel vlot de weg naar het doel en zette 13-6 op het scorebord.

Tijdens de wedstrijd HC DB Gent en Elita Buggenhout had onze trainer Arne twintig minuten om de ploeg terug op de rails te krijgen. In héél korte tijd zagen we een totaal ander Izegem. Een solide verdediging zorgde ervoor dat HC DB Gent geen enkele kans kon afdwingen en een gedreven Aaron scoorde driemaal in vijf minuten. Met doelpunten van Guus, Federico, Daan, Mauro, Rune en Remi bouwde HBC Izegem een ruime voorsprong uit en won met 3-15.

In de laatste wedstrijd tegen Elita Buggenhout kwam HBC Izegem snel op voorsprong. Met stevig handbal liep Izegem uit tot 3-6. Elita Buggenhout herstelde het evenwicht (5-7). Met nog één minuut te spelen werd het 7-8. Een tegenaanval met Remi als afwerker kon de winst definitief veilig stellen. HBC Izegem won de wedstrijd met 9-7.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Guus, Remi, Thieben, Kobe, Yntse, Mauro, Federico en Karsten.

 

Alle resultaten:

HC DB Gent – HBC Izegem: 6-6

HBC Izegem – Elita Buggenhout: 6-13

HC DB Gent – Elita Buggenhout: 10-14

HC DB Gent – HBC Izegem: 3-15

HBC Izegem – Elita Buggenhout: 9-7

HC DB Gent – Elita Buggenhout: 10-10

Hallentornooi van Initia Hasselt: Eerstejaars van J16 waren een maatje te klein voor de tegenstand.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: woensdag 22 januari 2020 12:00

Izegem trok op zaterdag 4 januari 2020 met vijf jeugdploegen (J12, J14, J16, J18 en M15) naar Hasselt om deel te nemen aan het internationaal Hallentornooi. Ze speelden tegen verschillende topploegen uit België, Nederland en Duitsland.

In de reeks van de J16 namen twaalf ploegen deel. HBC Izegem werd ingedeeld in poule D met HC Visé1 en BFC. Beide ploegen waren een maatje te groot voor de J16. Was het omwille van de lange busreis of de soundtrack van Frozen II, de eerste wedstrijd werd verloren met 4-14 tegen HC Visé1. Ook tegen het Nederlandse BFC Beek kon HBC Izegem niet op. HBC Izegem verloor met 5-18. We eindigden daarmee laatste in poule D.

Na de poulewedstrijden speelde Izegem nog drie wedstrijden voor de plaatsen 9 tot 12 (tegen HC Visé2, Elita en Tongeren). Tegen HC Visé2 kwam HBC Izegem vlug op achterstand. HBC Izegem had het enorm moeilijk om doelkansen af te dwingen én af te maken. HBC Izegem verloor met 6-16. De trainer van Visé was wel onder de indruk van onze pivot Karsten. Aan de eerstejaars gaf hij ons een tip om hard te werken aan een snellere balcirculatie binnen het team.

Net zoals de J14 hield de J16 het beste voor de twee laatste wedstrijden. Arne volgde de song ‘into the unknown’ van Frozen II en schudde z’n team door elkaar. Met Rune in doel, Thieben op hoek en Federico op midden speelde Izegem een sterk wedstrijdbegin en waren we de evenknie van Elita (4-4). Daarna ging het wat moeilijker. HBC Izegem miste enkele open doelkansen en op die manier kon Elita een voorsprong uitbouwen. HBC Izegem verloor met 7-12. Deze wedstrijd zorgde er toch op één of andere manier voor dat er terug meer strijd- en vechtlust in het team kwam.

Tegen Tongeren zagen we een Izegem dat er opnieuw volop voor ging. Rune en Karsten namen het team op sleeptouw en brachten Federico, Aaron en Daan meermaals in stelling. Ook Yntse voelde als pivot wat strijden voor een bal was. Tot de laatste minuut bleef het verschil slechts één doelpunt. Het werd een dubbeltje op z’n kant.

Winst zat erin maar het bleef uiteindelijk 11-11 en zo ging Tongeren lopen met de 11de plaats in de rangschikking. Positief was alvast dat de ploeg zich bleef inzetten en dat er een goede sfeer was binnen de groep.

Speelden voor Izegem: Rune, Daan, Yntse, Thieben, Federico, Karsten, Aaron, Kobe en Mauro.

 

         

            

         

         

© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top