J14: Vierde speeldag van de VHV-competitie in Wilrijk.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: vrijdag 10 juni 2022 14:28

Onze jongens van de J14 trokken op zaterdag 21 mei 2022 naar Wilrijk voor laatste speeldag in de VHV-competitie. De twee tegenstanders waren niet de minste, Sporting Pelt en Uilenspiegel HV. Samen met HBC Izegem speelden de eerste drie ploegen tegen elkaar!

Het werd een mooie handbalnamiddag met spannende wedstrijden, maar bovenal mooi spel en een sportieve ingesteldheid op en naast het veld van de jongens. Izegem heeft getoond dat ze het waard zijn om in de top te staan van de Vlaamse handbalcompetitie! Jammer genoeg bleven deze keer de overwinningen achterwege. HBC Izegem won slechts één wedstrijd. De overige wedstrijden verloor HBC Izegem telkens met het kleinste verschil.

In de eindstand eindigde HBC Izegem op een mooie vierde plaats. Chapeau jongens! Petje af! Een dikke proficiat aan Robin, die zich topscoorder van het tornooi mag kronen!

We eindigen met een uitspraak van één van de scheidsrechters: “Als die ploeg zo blijft doorspelen, wordt dat een topploeg”. Als dat niet mooi is….

Dank je wel jongens voor dit hele mooie handbalseizoen!

Speelden voor Izegem: Razvan, Remi, Kaylen, Niels, Robin, Jenne, Evert-Jan, Vic, Mauro, Balder en Arne VDH.

 

Alle resultaten:

Uilenspiegel HV – Sporting Pelt: 11-11

Sporting Pelt – HBC Izegem: 14-11

HBC Izegem – Uilenspiegel HV: 12-13

Sporting Pelt – Uilenspiegel HV: 12-9

HBC Izegem – Sporting Pelt: 13-8

Uilenspiegel HV – HBC Izegem: 17-15

J14: Derde speeldag van de VHV-competitie in De Krekel.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: vrijdag 10 juni 2022 14:13

Op zondag 15 mei 2022 speelde de J14 tegen Initia Hasselt en HC Leuven in De Krekel. HBC Izegem had het moeilijk tegen beide ploegen.

HBC Izegem speelde niet z’n beste wedstrijden, maar met veel inzet won HBC Izegem drie wedstrijden van de vier wedstrijden. Tegen Initia Hasselt stond HBC Izegem steeds op achterstand. In de laatste minuten kon HBC Izegem dit nog ombuigen naar een nipte 9-8 winst.

Tegen HC Leuven won HBC Izegem tweemaal (7-4 en 12-6). De tweede wedstrijd tegen Initia Hasselt ging verloren. Initia Hasselt won verdiend met 10-6.

In de rangschikking verliest HBC Izegem twee kostbare punten in de strijd voor de eerste twee plaatsen. Volgende week spelen de J14 tegen de nummer 1 en 2 van de rangschikking (Uilenspiegel HV en Sporting Pelt) voor een plaats in de Vlaamse jeugdfinale.

 

Alle resultaten:

HBC Izegem – Initia Hasselt: 9-8

Initia Hasselt – HC Leuven 2019: 7-4

HC Leuven 2019 – HBC Izegem: 9-11

Initia Hasselt – HBC Izegem: 10-6

HC Leuven 2019 – Initia Hasselt: 2-8

HBC Izegem – HC Leuven 2019: 12-6

J14: Vier maal winst op de eerste speeldag van de VHV-competitie.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 16 mei 2022 19:05

Op 23 april 2022 speelde de J14 hun eerste driehoekstornooi van de VHV-competitie in de Krekel te Izegem. HBC Izegem speelde vier wedstrijden. De eerste tegenstanders waren HBC Evergem en HK Waasmunster. Tegen beide ploegen speelde HBC Izegem reeds in de regio- competitie Oost-West. HBC Izegem won z’n 4 wedstrijden. Wat een middag en meteen op de eerste plaats in de VHV-competitie! Op 7 mei 2022 staat de tweede speeldag op het programma tegen HB Sint-Truiden en Olse Merksem HC. Het wordt een serieuze test voor onze jongens in Sint-Truiden.

Speelden voor Izegem: Razvan, Evert-Jan, Remi, Jenne, Vic, Arne Vandenheede, Rune, Robin, Mauro, Algren, Kaylen en Balder.

Alle resultaten:

HBC Izegem – HBC Evergem 15-10

HBC Evergem – HK Waasmunster 11-12

HK Waasmunster – HBC Izegem 9-17

HBC Evergem – HBC Izegem 9-14

HBC Izegem – HK Waasmunster 15-8

HK Waasmunster – HBC Evergem 9-15

J14: Onze jongens delen de leidersplaats met Uilenspiegel HV in de VHV-competitie.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 16 mei 2022 19:17

Op zaterdag 7 mei 2022 speelden de J14 hun tweede speeldag in de VHV-nacompetitie in Sint-Truiden. In de eerste wedstrijd tegen Olse Merksem stond het na zeven minuten gelijk, daarna werd de doelpuntenkloof stelsel matig groter in het voordeel van HBC Izegem. HBC Izegem won de wedstrijd vlot met 6-14.

In de tweede partij ging het tegen een sterk Sint-Truiden gelijkmatig op. Drie minuten voor het einde kwam Sint-Truiden drie doelpunten op voorsprong, de grootste kloof van de wedstrijd. In de laatste minuten zette HBC Izegem Sint-Truiden nog stevig onder druk en kon het terugkomen tot 13-14. Sint-Truiden won met het kleinste verschil.

Tijdens de wedstrijd van Olse Merksem tegen Sint-Truiden kon onze ploeg even rusten. De tweede wedstrijd tegen Olse Merksem verliep moeizaam. Minder spel, wat tegenvallers en een rode kaart voor HBC Izegem, de eerste dit seizoen, zorgden voor een 5-10 winst Olse Merksem.

Voor hun laatste wedstrijd tegen Sint-Truiden kwamen de jongens strijdlustig op het veld. Onze coach verrichtte topwerk! De knop omgedraaid in de “koppekes” en HBC Izegem toonde nogmaals wat ze waard waren. HBC Izegem won met 14-8 tegen een goed handballend Sint-Truiden. Iedereen tevreden!

We willen ook de supporters bedanken die na deze wedstrijd hun stem kwijt waren. Na twee speeldagen deelt HBC Izegem de leidersplaats met Uilenspiegel. Op zondag 15 mei 2022 staat de derde speeldag op het programma tegen Initia Hasselt en HC Leuven 2019.

Speelden voor Izegem: Razvan, Remi, Kaylen, Niels, Robin, Evert-Jan, Vic, Mauro, Balder, Algren en Rune.

Alle resultaten:

Sint-Truiden1 – Olse Merksem: 10-10

Olse Merksem - HBC Izegem: 6-14

HBC Izegem – Sint-Truiden1: 13-14

Olse Merksem – Sint-Truiden1: 4-12

HBC Izegem – Olse Merksem: 5-10

Sint-Truiden1 – HBC Izegem: 8-14

J14: HBC Izegem - HK Waasmunster: 10-1, 8-6 en 8-5.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: dinsdag 15 maart 2022 22:40

Op zaterdag 12 maart 2022 kregen onze J14 HK Waasmunster op bezoek. De jongens waren reeds zeker van de eerste plaats in de nacompetitie maar winnen van de laatste wedstrijd zou een mooie kers op de taart betekenen.

Het eerste kwartier ging heel vlot, pas twee minuten voor het einde kon Waasmunster de nul van het bord vegen. HBC Izegem won met 10-1. De start in het tweede kwartier liep wat moeizamer. Een time-out was nodig om de 1-4 achterstand te doen keren. Verder vielen de “doelpalen” op in het nadeel van HBC Izegem. Onze jongens wisten terug te keren en alsnog het kwartier naar zich toe te trekken. HBC Izegem won met 8-6. Het derde kwartier stond nog meer in het teken van uittesten wat op training geoefend was. Als een speler van Izegem kan scoren (vrij van verdedigers) na een periode van gewirwar van spelers door elkaar, dan weet je dat het goed was. Heel mooie bewegingen gezien, uiteraard niet altijd trefzeker, maar oefening baart kunst! HBC Izegem won met 8-5.

Proficiat aan de J14! Na West-Vlaams kampioen zijn nu ook kampioen van Oost- en West-Vlaanderen. Op naar de VHV competitie!

Speelden voor Izegem: Kaylen, Robin, Vic, Balder, Rune, Niels, Remi, Mauro, Algren, Razvan en Arne (VDH).

         

          

            

         

         

© 2023 Handbalclub Izegem
Back to Top