HBC Izegem Dames - Uilenspiegel Wilrijk HV: 36-20

Categorie: dames - liga - verslagen
Geschreven: maandag 11 november 2019 17:19

Onze dames kregen zaterdag Uilenspiegel Wilrijk HV op bezoek en maakten al vanaf de eerste minuut duidelijk dat ze de punten niet zomaar zouden prijs geven. Al na 2 minuten stond er dan ook een voorsprong van 3-0 op het scorebord. Ook na de vroege Time-out van Uilenspiegel kwamen de bezoekers, ondanks enkele mooie doelpogingen niet tot scoren. Na 11 minuten viel de eerste en ontladende goal bij de tegenpartij. Hierdoor leefden zij wat op met een hardere verdediging en enkele doelpunten, maar HBCI liet niet gebeuren dat de kloof kon gedicht worden. We gingen rusten met 19-5.

Na de rust kwam Uilenspiegel duidelijk sterker naar buiten dan in de eerste helft, waardoor de wedstrijd wat evenwichtiger werd. Door de grote kloof die onze dames echter al geslagen hadden, kwam Uilenspiegel niet meer in de buurt en mocht HBCI bij de 35ste goal voorzitter Wim verwittigen dat de champagne mocht koud gezet worden! Eindstand 36-20.

Elodie (7), Lotte (6), Katrien (1), Karen (2), Magali (3), Lisa (4), Iene, Katrien Vstk (3), Marte (3), Tanita (7), Emma, Marie (D),  Laura (D)

 

HBC Izegem Dames Liga - H.C. Pentagoon Kortessem: 20-21

Categorie: dames - liga - verslagen
Geschreven: maandag 07 oktober 2019 19:55

Gisteren trokken onze dames richting het verre Kortessem voor de tweede competitiewedstrijd van het seizoen.

Na het inspecteren van de plas water midden het speelveld konden we gelukkig toch van start gaan.

Het was even wachten op een eerste doelpunt van beide ploegen, maar onze dames zorgden toch voor de openingstreffer. In de eerste periode van de eerst helft ging het spel ook gelijk op. Daarna begon Izegem toch wat last te krijgen van de lange rit en het snelle spel van Kortessem. Kortessem maakte hun kansen mooi af waar Izegem het doel meermaals miste. We gingen rusten met een achterstand van 4 doelpunten :10-6.

Na wat oppeppende talk gingen onze dames iets gretiger van start met als doel de voorsprong van Kortessem van het scorebord te vegen. Kortessem liet onze dames eerst niet dichterbij komen en de voorsprong bleef 4 punten. Het laatste kwartier besefte Izegem dat het nu of nooit was en geleidelijk aan werd de voorsprong weggepeuzeld. Met nog iets minder dan twee minuten te spelen werd de gelijkmaker eindelijk in de netten gegooid.

Na een spannende slotfase waarbij nog een shot van Kortessem diende afgeblokt te worden, kon ons Lotje de winning goal koelbloedig binnenmikken. Zo werd er een einde gemaakt aan een onnodig spannende ‘thrillerwedstrijd.’

 

HBC Izegem Dames - HC Eeklo: 16-36

Categorie: dames - liga - verslagen
Geschreven: dinsdag 29 januari 2019 20:30

Onze dames mochten na een maand nog eens aan de bak in Eeklo. Na de vorige wedstrijd die eindigde met een mooie overwinning (35-15) gingen onze dames op zoek naar een nieuwe overwinning én een nieuwe traktatie van voorzitter Wim.

De eerste minuten was het nog wat wennen voor onze dames waardoor Eeklo heel eventjes op voorsprong kwam dankzij Ilke. Gelukkig was dit het signaal voor HBCI om erin te vliegen. HBCI die eigenlijk nooit echt in gevaar kwam, begon de weg naar het doel te vinden en ging rusten met 10-18.

Voor onze dames was deze voorsprong niet genoeg waardoor ook zij besloten het gaspedaal in te drukken. Door meer beweging in het spel en enkele mooie tegenaanvallen kwam HBCI dan ook op een mooie voorsprong en kwam de 30ste goal ook in zicht. Na wat twijfel bij de scheidsrechter mochten we toch Elodie Lavens terecht bedanken voor de taartjes of cake (speculooscake bijvoorbeeld) die we bij de volgende match mogen ontvangen.

Om het feest compleet te maken moesten de dames enkel nog op zoek naar een sponsor voor de drank. Gelukkig wist HBCI dat er nog maar enkele doelpunten nodig waren om dat drankje bij voorzitter Wim af te dwingen. Eindscore: 16-36.

HBC Izegem Dames Regio - Don Bosco Gent: 34-20

Categorie: dames - liga - verslagen
Geschreven: maandag 11 februari 2019 19:14

Onze dames stonden voor een zware klus afgelopen zaterdag. Met de match tegen Don Bosco Gent speelden ze tegen de ongeslagen leider uit de competitie.

HBCI wist dus dat dit een moeilijke match zou worden en zette alles op alles om als eerste DBG te overwinnen.

Na de eerste speelminuten bleek al duidelijk dat de match minder spannend zou worden dan eerst gedacht. Gent had het moeilijk met de Izegemse verdediging terwijl onze dames daarentegen de weg naar het doel gemakkelijk vonden. Zo kwamen we 9-0 voor en gingen we wat later rusten met 17-7.

Na de rust leek Gent zich even te herpakken door vlotter te scoren. Hierdoor werd er heel eventjes gevreesd dat Gent opnieuw zou kunnen aanklampen, maar ondanks een sterke 2e helft en een reeks mooie Gentse doelpunten bleef de zege steeds in handen van HBCI dat collectief een ijzersterke match speelde! Naar het einde van de wedstrijd toe mochten we zelfs beginnen dromen van een nieuwe traktatie van de voorzitter. Gelukkig voor hem en helaas voor ons belandde het laatste Izegemse shot op de paal. Het werd 34-20!

 

HBC IZEGEM REGIO - HBC EVERGEM B: 35-15

Categorie: dames - liga - verslagen
Geschreven: zondag 19 november 2017 19:51

Na het drukke weekend van Handbalclub Izegem met het mosselfestijn stond de regioploeg de zondagavond nog paraat voor hun wedstrijd tegen Evergem.

Izegem startte stevig en bouwde vanuit een sterke verdediging een 6-1 score op. De heerlijke mosseltjes hadden goed gedaan bij Demeulenaere want de ene na de andere raket belandde in de winkelhaak. Halfweg stond het al 10-3.

De aandacht verslapte even en open doelkansen werden de nek om gewrongen maar Izegem verloor nooit hun grip op de wedstrijd. Ruststand 17-9.

Na de koffiepauze begon de thuisploeg (opnieuw geconcentreerd) aan hun wedstrijd. Evergem kwam niet meer in het spel voor en scoorde 10 minuten geen enkele goal. Hierdoor stond het halfweg 30-11 (met nummer 30 van Demeulenaere). De jeugdige ploeg voerde een show op terwijl Evergem geen vuist kon maken. Izegem danste over het veld en mocht zo met 35-15 en een verdiende overwinning gaan douchen.

Speelden voor Izegem: Buyck, Desmet, Vanderhaeghe, Vanhaverbeke, Verbeke, Vandewalle T. (2), Delaey (2), Allaert (3), Olivier (3), Vandewalle S. (6), Samyn (7), Demeulenaere (12).

 

         

          

            

         

         

© 2023 Handbalclub Izegem
Back to Top