HBC Izegem Heren Liga 2 - Pentagoon Kortessem: 35-24

Categorie: heren - liga - verslagen
Geschreven: vrijdag 11 maart 2022 13:02
Vorige zaterdag ontving BWD Pentagoon Kortessem, één van de betere ploegen in Liga 2 en een titelkandidaat. Na het dramatische verlies tegen ’t Noorden stonden onze jongens met de rug tegen de muur: bij verlies mocht Izegem hun titelaspiraties eigenlijk opbergen. Tegelijk had ook Kortessem hun voorgaande wedstrijd verloren, waardoor Brasschaat eenzaam op kop kwam. Verder was deze thuiswedstrijd ook de ideale gelegenheid om aan te tonen dat het verdwijnen van het sluitingsuur geen impact heeft op de prestaties van de ploeg.
 
Al vanaf de eerste minuut is het duidelijk dat de wedstrijd veel concentratie en precisie zal vergen. De mannen van Kortessem spelen snel en dreigend handbal, en kunnen rekenen op enkele jongens met ervaring in hogere reeksen. Ook Izegem heeft dit seizoen die luxe, en de klasse van de ervaren rotten werd al meteen zichtbaar. Willem Ostyn pakte in de openingsfase zowat alles en Karel Vangroenweghe scoorde de eerste twee doelpunten alsof hij pas 22 geworden was. Onze jongens probeerden het tempo van Kortessem te evenaren, en dat lukte best. Via Ward Demeulenaere kwam Izegem in een droomscenario terecht: 4-0 na 4’.
 
Smets en Slegers milderden voor Kortessem, maar de thuisploeg was niet onder de indruk. Arne ‘El Toro Loco’ Lievens scoorde op tegenaanval en ook Sam Naessens tekende binnen de eerste tien minuten voor zijn eerste twee doelpuntjes. Iedereen in De Krekel leek verbaasd over het hoge tempo in de wedstrijd en de strijdlust van Blue White, maar de monden vielen pas écht open in het volgende kwartier. Izegem counterde Kortessem helemaal tureluurs, en na zes opeenvolgende doelpunten leek de wedstrijd al gespeeld. (13-5, 21’) Trouwe supporters weten echter dat Izegem in elke wedstrijd ook eventjes zichzelf tegenkomt, opperste concentratie en een wil om door te duwen bleef dus vereist.
 
Voor de rust werd er nog een beetje geroteerd, en dat leverde leuke beelden op. Ruben Depoortere stond plots weer op top in verdediging en op hoek in aanval, en dat deed hem duidelijk plezier. Na de wedstrijd verklaarde hij met een glimlach die tot de Grote Markt reikte dat hij zich weer een junior voelde. Torro Lievens bracht dan weer een glimlach op de gezichten van het thuispubliek. Na een aalvlugge tegenaanval besloot hij iets te snel, en kreeg de rebound van dicht pardoes in het aangezicht. Zijn hoofd stond zo rood als de lap waar stieren zo voor vrezen. Verder was er ook nog een stevige botsing tussen onze Mathieu Depoortere en Slegers van Kortessem. De meningen over de fase liepen uiteen, feit is wel dat Depoortere verzorging aan de neus nodig had. Later kwam hij terug het veld op met een neusstripje waar Heisenberg uit Breaking Bad jaloers op zou zijn.
 
Bij de rust knepen de onbeschikbare Julien Decin en Thomas Vandewalle elkaar even in de arm. Stond het écht 18-9 aan de rust? In het voordeel van Blue White? Het ongeloof vertaalde zich in het snellen naar de kantine, waar zenuwachtig een pintje naar binnen werd gegleden.
 
Het werd duidelijk dat Kortessem zich nog niet gewonnen wilde geven. The last bullet in the chamber werd ogenblikkelijk ingezet: de bezoekers gingen zonder goalie, en met een extra veldspeler spelen. Nog steeds toonde Izegem zich niet echt onder de indruk, en daar mag het zijn topschutter voor bedanken. Naessens schudde zijn penaltysyndroom van zich af, en scoorde bovendien ook zijn kenmerkende potten. Sam Naessens scoorde nog maar eens zoals vanouds: uit elke hoek!
 
Ondertussen was Mathias Nottebaert zijn collega Zwoele komen vervangen, en dat deed hij met een verantwoordelijkheidsgevoel van de groten. In zijn eerste tien minuten pakte Mathias vier gemaakte goals, en de jonkie genoot zichtbaar. Op tegenaanval mistte Louistje Olivier nog voor leeg doel, maar dat kon de pret niet bederven. (In tegendeel eigenlijk, was grappig!) Mathieu Depoortere flirtte nog met rood zoals een met adrenaline doorspekte puber dat doet met het mooiste meisje van de klas: kassa! Thieutje mocht zich na het laatste fluitsignaal richting bar reppen, het bakje werd met de glimlach opgedronken.
 
Blue White speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen, misschien wel de beste in zijn bestaan. Het tempo bleef 60 minuten lang hoog, de precisie eigenlijk ook en onze keepers werden gesterkt door de beroemde blauw-witte muur, want Demeulenaere en Verhaeghe verdedigden met bravoure. Ook Louis Desmet, die na een pinkblessure weer op het wedstrijdblad stond, kon terugkijken op een geslaagd wederoptreden. De trots bij spelers en coach was meer dan verdiend, jammer dat voor deze prestatie slechts twee punten kunnen worden bijgeschreven. Eindstand 35-24.
 
De wedstrijd tegen Kortessem was door eerdere coronabesmettingen pas hun eerste ontmoeting, de tweede wedstrijd volgt op 2 april. Op 25 maart speelt Blue White een mogelijke wedstrijd van de waarheid, thuis tegen leider Brasschaat, maar eerst moet GBSK nog voor de bijl. CMON BLUE WHITE!
 
Speelden voor HBCI: Demeulenaere Michiel (1), Depoortere Ruben (2), Depoortere Mathieu (2), Lievens Arne (1), Maertens Alexander, Naessens Sam (13, kan hij, doet hij!), Nottebaert Mathias (D), Olivier Louis, Ostyn Willem (D), Vangroenweghe Karel (7), Demeulenaere Ward (5), Tack Robbe (1), Verhaeghe Sam, Desmet Louis (3)

HBC Izegem Heren Liga 2 - HC Overpelt: 24-22

Categorie: heren - liga - verslagen
Geschreven: dinsdag 04 januari 2022 11:52
Zaterdag speelde onze tweede ploeg hun laatste wedstrijd van het kalenderjaar. De thuiswedstrijd tegen Overpelt was om meerdere redenen interessant. Ten eerste omdat HC Overpelt zelf Izegem kon bijbenen in de stand, ten tweede omdat het ook dit jaar de bedoeling is om met een groteske supportersbus naar Overpelt af te zakken. Deze wedstrijd was dus tegelijk een voorproevertje.
Omdat onze jongens enkele wedstrijden uitgesteld zagen, kon Izegem HBC Evergem en Pentagoon Kortessem niet bijbenen, maar enkele spelers hadden onderling wel afgesproken dat ze zich bij een overwinning kerstkampioen zouden noemen. Door een perfect openingskwartier was iedereen dan ook vrij snel in feestmodus. Sam Naessens speelt al een heel seizoen op hoog niveau, maar sinds enkele weken zit ook Sam Verhaeghe in een absolute bloedvorm. Beide heren verdeelden tien minuten lang alle doelpunten onder elkaar (7-2, 10’). Wat Saint Amour allemaal kan doen!
Na vijftien minuten leek de wedstrijd dus al gespeeld (12-3), maar Blue White sloeg daarna collectief aan het knoeien. Het werd pijnlijk duidelijk waarom Izegem met toch zeven gewonnen wedstrijden slechts een positief doelpuntsaldo van 11 heeft. Karel Vangroenweghe hield de voorsprong zelfstandig recht, maar toch kwam HC Overpelt in een sneltempo terug in de wedstrijd. De ruststand bedroeg 14-10.
Die puntenkloof werd met één doelpunt uitgebreid, maar in verdediging liep hoe langer hoe meer spaak. Tussen de 45ste en 48ste minuut incasseerde Blue White drie doelpunten zonder zelf gevaarlijk te zijn, waardoor we plots een thriller kregen (21-19, 52’).
Pieter-Jan Kosten bracht HC Overpelt met nog twee minuten op de klok zelfs op één doelpuntje, maar Izegem verspeelde zijn voorsprong uiteindelijk niet. Ondanks de grote zenuwachtigheid op de bank kon Louis Olivier in de laatste minuut nog stoïcijns scoren, en zo werd het uiteindelijk nog 24-22. Er is ook slecht nieuws: Willem Beke viel tijdens de tweede helft uit met een blessure die zeer ernstig oogt. Hopelijk zien we Willem zo snel mogelijk terug in ons mooie blauw, of in ons lelijke groen.
Blue White mag terugkijken op een goede eerste seizoenshelft, ongeacht wat er tijdens de twee inhaalwedstrijden gebeurt. De twee nederlagen van in oktober waren beiden te vermijden, maar desondanks staan onze jongens 3de, met nog wedstrijden te spelen. Toch is het zaak om gefocust te blijven, want Brasschaat, Welta Mechelen en ook HC Overpelt hijgen nog lekker in onze blauw-witte nek. Forza Blue White, en onthoud: over een titel wordt niet gesproken! Vrolijke feesten van onze kapoenen.
Speelden voor HBCI: Beke Willem (1), Demeulenaere Michiel (2), Depoortere Ruben, Desmet Louis (1), Lievens Arne (1), Maertens Alexander (2), Naessens Sam ( 8 ), Nottebaert Matthias (D), Olivier Louis (1), Ostyn Willem (D), Vandewalle Thomas, Vangroenweghe Karel (5), Vankerkhove Frederic, Verhaeghe Sam (3)

Elita Lebbeke-Buggenhout - HBC Izegem Heren Regio: 31-29

Categorie: heren - liga - verslagen
Geschreven: zondag 14 november 2021 19:26

Zaterdag 13/11 moesten de Heren Regio wegens meerdere geblesseerden met een onuitgegeven selectie naar Elita (Lebbeke). In de eerste helft kon Izegem dankzij een gedreven Robbe gelijke tred houden (6-6 na minuten). Daarna volgde een mindere periode van Izegem – mede door redelijk fel spel van Lebbeke. De rust werd bereikt met een 17-11 achterstand. In de tweede helft kwamen Karsten en Remi in de ploeg en ze zorgden mede voor de ommekeer. Na vier opéénvolgende goals van Dries en verdere continue dreiging van Robbe kwam Izegem opnieuw in de match. Elita bleef echter steeds aan de leiding en kon met 31-29 de match afwerken.

Speelden voor Izegem :  Dries (6) ; Sverre (1) ; Leon (3) ; Robbe (9) ; Niels ; Frederic (4) ; Matthias ; Clement (2) ; Remi (2) ; Karsten (2)

HBC Izegem Heren Liga 2 - Olva Brugge 29-25

Categorie: heren - liga - verslagen
Geschreven: donderdag 18 november 2021 10:59
Voor de thuiswedstrijd tegen Olva Brugge had de Liga 2-ploeg van HBCI geen extra motivatie nodig. Het was namelijk zo dat, indien er gewonnen werd, de ploeg beloond werd met een thuiswedstrijd tegen Pentagoon Kortessem met de leidersplaats als inzet. Struikelen over de hekkensluiter was dus uit den boze, maar laat één van de inherente kenmerken van struikelen nu net zijn dat het gebeurt als je het niet wilt. Blue White was dus gewaarschuwd, gezien Olva Brugge traditiegetrouw een lastige tegenstander is.
Aan de wedstrijd ging een slechte vrijdagtraining vooraf, gezien de matige opkomst. Het gezegde luidt dan wel dat een slechte generale een goede voorstelling oplevert, maar je mag er natuurlijk geen gewoonte van maken. Coach Verbeke kon voor de gelegenheid rekenen op Senne Vantieghem, Robbe Tack werd in allerijl uit Lebbeke naar De Krekel gevoerd en ook Alexander Maertens en Louis Desmet waren van de partij. (Normaal gezien een gegeven, maar het tweetal was die week samen met keeper Julien Decin als een ware ménage-à-trois naar Seevieljja getrokken. Koddig!)
De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor Izegem. Na vijf minuten stonden onze jongens al 0-3 in het krijt. Bij een 1-4 achterstond zette Blue White echter een collectieve tour de force in onder leiding van het natuurlijk leidersfiguur en rasafwerker Sam Naessens. Olva Brugge wist even van geen hout pijlen te maken en na tien zéér sterke minuten in aanval én verdediging wist de thuisploeg een serieuze brug te slaan. (11-4, 20’)
Brugse topschutter Alex Vanhaverbeke had tot dan slechts éénmaal gescoord, maar wist voor de rust toch nog zijn duivels te ontbinden. Hij bracht Olva eigenhandig terug in de wedstrijd met vier doelpunten. De rust werd ingezet met een nog steeds ruime, maar iets linkere tussenstand van 14-9. Izegem had op papier niet echt reden tot klagen, maar wie de eerste helft zag wist wel beter. Er waren ongeveer vijftien uitstekende minuten geweest, maar ook vijftien belabberde.
Het koffiedipje dat Blue White al een heel seizoen achtervolgt was ook zaterdag weer van de partij. Izegem mistte al zijn kansen in de eerste vijf minuten, en voor Olva vloog alles binnen. (14-12, 35’) Godv*rdomme, k*rwa en sh*t, de verwensingen rolden weer als vanouds van de bank. De blauw-witte machine leek weer op gang te sputteren, maar zoals het een oude wagen betaamt, viel die ook weer stil. Een nieuwe vijfpuntenkloof werd weer een voorsprong van twee punten, maar net op tijd werd er wel opnieuw degelijk gehandbald. Naessens en Desmet stonden aan het kanon, net als Ruben Depoortere en Ward Demeulenaere, en Torro Lievens scoorde een mooi doelpunt dat je met wat goodwill een vliegertje mag noemen. (25-17, 49’)
Olva speelde nog tien goede laatste minuten, en misschien mocht Izegem zelfs van geluk spreken dat Bert Remmery ook uitstekend begon te keepen. De één-op-éénshots hield hij als vanouds uit zijn netten. Blue White klungelde er nog tien minuutjes rustig op los, maar liet Brugge niet dicht genoeg komen. Louistje Olivier scoorde het 29ste doelpunt, maar helaas voor iedereen die daar baat bij heeft volgde geen 30ste treffer. Eindstand 29-25.
Blue White mag dus twee punten beschrijven, maar geen sterke prestatie. Tegen leider Kortessem zal het een stuk beter moeten. Supporters op post!
Speelden voor HBCI: Ostyn Willem (D), Remmery Bert (D), Demeulenaere Michiel (1), Depoortere Ruben (2), Desmet Louis (3), Lievens Arne (2), Maertens Alexander, Naessens Sam (11), Olivier Louis (1), Vandewalle Thomas (3), Vantieghem Senne (1), Demeulenaere Ward (4), Tack Robbe

GBSK - HBC Izegem Heren Liga 2: 26-27

Categorie: heren - liga - verslagen
Geschreven: donderdag 28 oktober 2021 18:35
Zondagmatchen zijn als maandagwerkdagen: je weet dat het erbij hoort, maar je weet nooit hoe fris je eraan zal beginnen. Ook voorbije zondag was dat niet anders, en dat zal trainer Bernd Verbeke allicht wat hoofdpijn bezorgd hebben. Vlak voor vertrek lieten meerdere spelers uitschijnen dat ze ‘al frisser waren geweest’, en dat het ‘gisteren precies toch ne zwaren was’. What’s new, Blue White?
Er stond ook zeker geen volledige kern op het wedstrijdblad. Er zijn nog steeds enkele blessures, en een aantal spelers hadden andere verplichtingen. Ondanks de omstandigheden moest Izegem wel op zoek naar eerherstel, want Groot-Bijgaarden wist vorig seizoen in de enige wedstrijd voor de covid-stop onze jongens te verslaan in hun enige wedstrijd die ooit live op Facebook te volgen was. BWD verloor toen met het kleinste verschil na een wedstrijd die bol stond van de flagrante missers.
Groot-Bijgaarden startte bijzonder sterk en agressief in verdediging, wat gezien onze doelpuntenproductie in de voorbije wedstrijden geen goed teken was. Na twaalf minuten al was er het eerste belangrijke moment in de wedstrijd: met een 4-2 achterstand kwam Izegem in ondertal te staan. Met wat ongeluk moet je dan de rest van de eerste helft achtervolgen, maar plots liet Izegem snedigheid in aanval en verdediging zien. De scheve situatie werd rechtgezet met vier doelpunten op rij. Robbe Tack en Ruben Depoortere profiteerden van de ruimte op de pivotpositie (4-6 na 18’).
Karel Vangroenweghe en Ward Demeulenaere brachten onze jongens zelfs met drie punten op voorsprong, daarna volgde een kat-en muisspel dat tot de allerlaatste seconde zou duren. Raf Verbraeken bracht GBSK met twee doelpunten op rij op voorsprong, maar Louis Desmet zorgde er met een draaiballetje voor dat Izegem met een 11-11 tussenstand mocht gaan rusten.
Het begin van de tweede helft werd een onderonsje tussen rechtstreekse tegenstanders Michael Quinet en Thomas Vandewalle. Beiden wisten ze in de eerste vier minuten drie maal te scoren. Hadden die twee tijdens de rust afgesproken elkaar wat meer ruimte te geven? Sam Naessens bracht Izegem nog op een tweepuntenkloof, maar die was even snel weer uitgewist als hij gekomen was (15-15 na 36’). Bij het inbrengen van Alexander Maertens ontstond heel wat hilariteit, omdat hij het time-outblad met zich meedroeg aan de bilspleet. Al dan niet gepaste woordmopjes mag u plaatsen in de reacties.
Izegem verloor veel krachten in verdediging, maar wist op tegenaanval gelukkig tegen te prikken. Dat was broodnodig, want de creativiteit en het tempo verdween uit onze aanvallen. Blue White kreeg de ene passief-fase na de andere tegen, maar Karel Vangroenweghe zou Karel Vangroenweghe niet zijn als hij niet met een gezwinde heupbeweging toch nog tot scoren kon komen. Ook Sam Naessens wist zijn rechtstreekse tegenstander nog enkele keren in verlegenheid te brengen, waardoor we de slotfase van de wedstrijd ingingen met een 24-24 tussenstand.
Het werd nagelbijten voor de supporters, met twee ploegen die duidelijk door hun beste krachten heen zaten. Dankzij een belangrijke één-op-één-redding van doelman Julien Decin sloeg Izegem met nog twee minuten op de klok een tweepuntenkloofje. Blue White ging echter te flagrant tijdrekken, en liet Groot-Bijgaarden helemaal terugkomen. Met nog dertig seconden op de klok moest Izegem op zoek naar de winnende treffer, maar als balverlies werd geleden dreigde nog een zure nederlaag. Zeker niet ten onrechte werd andermaal passief aangegeven, het teken voor Louis Desmet om zich nog eens door de verdediging te murwen. Nadat hij vanuit de cirkel werd gestopt kreeg Izegem finaal een strafworp met nog vijf seconden op de klok. Spek voor de bek voor topschutter Sam Naessens, die onze jongens in een heroïsch zondagsdelirium bracht. Dat delirium bleek van korte duur, want na zondag komt maandag. Verdorie toch!
Speelden voor HBCI: Julien Decin (D), Michiel Demeulenaere, Ruben Depoortere (2), Louis Desmet (1), Alexander Maertens (1), Sam Naessens (8), Robbe Tack (2), Clement Vanbrabant, Vandewalle Thomas (5), Vangroenweghe Karel (5), Vankerkhove Frederic, Ward Demeulenaere (3)
Supporterden voor HBCI: Jana D'hooghe en Jill Spaas. (Het was voor iedereen zondag, dikke merci!!!)

         

          

            

         

         

© 2022 Handbalclub Izegem
Back to Top