HBC IZEGEM M17 - APOLLOON KORTRIJK: 15-12 / 15-16

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: maandag 25 september 2017 08:37

Onze M17 namen het op tegen de meiden van Kortrijk. De strafworpen werden gegeven door Frederike, Lauren en Geike. Alle drie hebben ze hun beste shot bovengehaald en zo drie mooie doelpunten gemaakt. In het begin van de eerste helft speelden de meisjes niet zo denderend, maar daar kwam al snel verandering in. Toen de trainer van Kortrijk de eerste time-out vroeg, pepte Gregory ons weer helemaal op. Zo wonnen onze dames de eerste helft met 15-12. Voor de tweede helft werden de strafworpen gegeven door Laura, Frederike en Laura waarna Kortrijk met 1 punt voorsprong kon beginnen. Deze helft verliep minder goed en werd met het kleinste verschil verloren 15-16. 

HC SCHOTEN - HBC IZEGEM M17: 11-2, 12-6, 8-10

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: vrijdag 22 september 2017 16:46

Vorige zaterdag speelden onze M17 opnieuw tegen Schoten, maar deze keer wel voor de VHV competitie. De eerste match waren de meisjes nog niet helemaal wakker na een lange autorit. Ze hadden veel balverlies en verdedigden zwak. Door het vele balverlies kregen ze veel tegenaanvallen tegen. De uitslag werd uiteindelijk 11-2 voor Schoten. In de 1° pauze stuurde coach Gregory wat bij. In de 2° match waren de meisjes wakkergeschud en speelden ze beter. Ze hadden minder balverlies en verdedigden beter. De match eindigde met 12-6 voor Schoten, dus al heel wat beter. In de pauze moesten we van een paar speelsters afscheid nemen. De 3° en laatste match speelden de meisjes super. Ze speelden mooi in één groep en er was zelden balverlies. Het waren wel eerst de jongste van Schoten die dan de kans kregen om te spelen maar halfweg kwamen de oudsten terug op het veld maar Schoten kon de stand niet meer rechttrekken. Jammer genoeg telde de laatste match, die eindigde met 10-8 voor onze dames, niet mee. De meisjes gingen wel met een goed gevoel naar huis.

 

HBCI Izegem M17 - HV UILENSPIEGEL: 3-24 / 6-20

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 10:21

Minder dagje voor onze M17 tegen het sterke Uilenspiegel en verlies met zware cijfers in de 1° periode. Betere 2° periode waarin de Izegemse meisjes bij momenten toch hun handbaltalent etaleerden.

Kop op en volgende keer er opnieuw vol voor gaan meisjes!


M17 plaatsen zich voor VHV A competitie

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: vrijdag 08 september 2017 17:16

Vorige week zondag speelde onze M17 haar eerste tornooi van het seizoen. Het tornooi vond plaats in de sporthal van Lebbeke. Ze namen deel met 10 speelsters. Jammergenoeg niet voltallig wegens één geblesseerde en de jongste en de oudste die niet mochten deelnemen. De eerste wedstrijd mochten onze dames het opnemen tegen Brabo Denderbelle. Deze match werd makkelijk gewonnen. Na de eerste helft hadden ze met een paar goede combinaties een kleine voorsprong kunnen uitbouwen, echter onvoldoende om zeker te zijn van de overwinning. In de tweede helft konden ze door een paar mooie doelpunten en acties toch met grote overtuiging winnen. De eindstand was 18-6.

Doordat Initia Hasselt reglementair niet in orde was, waren onze meiden zowiezo gewonnen en werd het dus een vriendschappelijke wedstrijd. Het eerste kwartier werd er zeer goed samengespeeld en eindigden ze met een gelijke stand van 5-5. Maar in de tweede helft was Hasselt hen te sterk af. Voor hun laatste match was het spannend afwachten tegen wie ze moesten spelen. Werd het Meeuwen of toch Bocholt? En het werd HC Meeuwen. Aangezien de speelsters van Meeuwen wat groter waren, werden sommigen onder onze dames wat afgeschrikt waardoor ze dus heel slecht van start gingen. Trainer Gregory voorzag echter de nodige peptalk in een time-out. Zo maakten onze meiden in de  resterende 15 minuten nog 2 doelpunten en kregen ze er  nog 3 tegen. Na hun slechte start werd het uiteindelijk  2-8. Dankzij een l goede prestatie werd onze M17 geselecteerd voor A poule in de vhv-competitie.

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top