M17 HBC Izegem – Brabo Denderbelle: 17-5 en 11-6 (Nacompetitie Regio Oost-West M17 reeks 2).

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: zondag 17 februari 2019 19:49

Op zaterdagnamiddag 16 februari 2019 speelden de meisjes van de M16 thuis hun eerste wedstrijd van de nacompetitie.

In de eerste periode liet Izegem vlot de bal rondgaan en vond gemakkelijk de weg naar het doel. Na een 17-5 winst in de eerste periode won Izegem ook de tweede periode met een overtuigende 11-6 score.

Speelden voor Izegem: Iene, Britt, Femke, Margot, Janne, Lauren, Laura, Geike, Laura, Elke en Manon.

 

M16 HBC Izegem – Leuven 12-2 en Kortessem – HBC Izegem 5-7 (VHV-competitie).

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: vrijdag 01 februari 2019 19:02

Zaterdag 26 januari 2019 moesten de meisjes van M16 de verre verplaatsing maken naar Kortessem om de strijd aan te gaan met de twee competitieleiders van de VHV-competitie Leuven en Kortessem.

In de eerste wedstrijd werd Leuven gemakkelijk opzij gezet. Voortdurende dreiging van de ganse ploeg en een sterk keepende Laura C. zorgden voor een 12-2 overwinning. De ploeg kreeg weinig tijd om op adem te komen. De volgende wedstrijd was onmiddellijk tegen leider Kortessem. De blue white dynamite shirts werden omgewisseld voor een rode outfit.

Izegem bleef goed spelen. Mooie aanvallen van op de hoek van Britt, Manon en Laura S (jawel, ook Laura vond de weg naar doel), werden afgewisseld met knappe combinaties in het midden met Iene, Femke en Margot terwijl ook Geike haar krachtige worp meermaals kon tonen. De match werd een nagelbijter met twee gelijkwaardige ploegen. Met nog 8 minuten te spelen, stond het 4-4 op het scorebord. Een mooie doorbraak van Iene en een strafworp van Lauren zorgden voor een eerste tweepuntenkloof in de wedstrijd. Deze bonus was gaf Izegem niet meer uit handen. Izegem won met 5-7.

De M16 leverde een sterke collectieve prestatie en het overwinningsgezang in de terugrit met de bus nam interimcoach Tom Delbecque er met plezier bij.

Speelden voor Izegem: Britt, Manon, Laura S., Laura C., Iene, Femke, Margot, Geike en Lauren.

 

M16 Apolloon Kortrijk2 - HBC Izegem: 4-11 en 6-8 (Regio Oost-West M17A).

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: maandag 14 januari 2019 11:16

Eerder op de dag speelden de JM12 10 minuten met een volledige meisjesploeg. Later op de dag demonstreerden onze meisjes van de M16 échte girlpower. Tijdens de eerste wedstrijdhelft werd er vlot gescoord, uitstekend verdedigd en als er eens een schot doorkwam, zorgde Laura voor de rest. Izegem won met 4-11.

Dit niveau wisten de meisjes in de tweede helft niet vast te houden. De M16 kwamen moeilijker tot scoren maar gingen toch met de winst lopen. Izegem won met 6-8. Goed gedaan, meisjes!

Izegem nam bovendien de eerste plaats over van Apolloon Kortrijk1. Gisteren leed Kortrijk puntenverlies tegen Roeselare. Volgende week spelen de meisjes van Izegem tegen Apolloon Kortrijk1 in de sporthal De Lange Munte (19/01/2019 om 18u).

Speelden voor Izegem: Margot, Camille, Iene, Laura, Britt, Manon, Elke, Janne, Lauren, Femke, Geike en Laura. Jolien supporterde voor twee.

 

M17 Apolloon Kortrijk1 – HBC Izegem1: 12-11 en 9-7.

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: zondag 27 januari 2019 08:05

De meisjes van de M16 streden op zaterdag 19 januari 2019 voor de eerste plaats tegen Apolloon Kortrijk1 in De Lange Munte. Vorig week leed Kortrijk puntenverlies tegen Roeselare en Izegem profiteerde maximaal. In de rangschikking had Izegem voor de wedstrijd één puntje voorsprong op Kortrijk.

De eerste helft werd na de penalty's gestart met 2-2. De wedstrijd verliep gelijk opgaand met telkens een doelpunt voor elke ploeg met 5-5 na 5 minuten. Daarna kon Kortrijk een kloofje slaan (8-5). Maar Izegem beet van zich af en knokte zich terug in de wedstrijd. De meer ervaren Kortrijkse speelsters moesten werken om tot scoren te komen. Izegem bouwde haar aanvallen rustig op. De Kortrijkse verdediging kreeg geen vat op Geike De Baets. Izegem maakte terug gelijk (9-9).

Kortrijk kon terug twee doelpunten uitlopen (12-10). De Izegemse meisjes lieten zich niet doen. Ze vochten terug en met nog 5 minuten te spelen, gingen ze er voor. Het resultaat was nog twee penalty’s. Britt nam haar verantwoordelijkheid op om de laatste penalty te nemen. Helaas liep het mis. Izegem verloor met het kleinste verschil (12-11).

In de tweede helft zinderde de ontgoocheling van de eerste helft nog even na. Britt nam echter meteen revanche door de eerstvolgende penalty te scoren. Ook onze doelvrouw Laura Caset toonde haar klasse. Ze stopte twee penalty’s waardoor Izegem met 1-2 de tweede helft kon starten. 

Daarin nam Izegem een super start. In de eerste 7 minuten gaf een ijzersterke Izegemse verdediging geen krimp. Kortrijk kon geen enkele keer scoren en als een Kortrijkse aanvalster er toch door kwam, stond Laura op de juiste plek. Niets liet ze passeren. Ook een onterechte penalty ging er niet in. Izegem stond 1-5 voor.

Maar daarna liep het fout. Kortrijk scoorde 7 doelpunten op rij (8-5). Met een time-out bracht onze trainer terug rust in het team. Izegem trok nog éénmaal alle registers open. Izegem liet Kortrijk nog éénmaal scoren en scoorde zelf nog tweemaal. Izegem verloor met 9-7.

Na de wedstrijd waren onze meisjes enorm ontgoochelend. Toch leverde het team een sterke collectieve prestatie af. Ze speelden tegen Kortrijkse meisjes die meededen met het damesteam. Iedereen deed zijn job uitstekend in verdediging en iedereen kreeg kansen om te scoren. Het team werkte zich kapot maar de verdiende punten bleven achter in Kortrijk.

Met nog één wedstrijd te spelen, staat Izegem tweede in de rangschikking. Op 2 februari 2019 spelen de M17 hun laatste competitiewedstrijd in en tegen Roeselare met als inzet de tweede plaats. Supporters, graag op post!

Speelden voor Izegem: Laura, Laura, Iene, Geike, Femke, Manon, Margot, Camille, Britt.

 

Bart Coppenscup te Roeselare (M16).

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: maandag 07 januari 2019 11:14

Dit weekend ging de tweede editie van Bart Coppenscup van Knack Handbalteam Roeselare door. Op zaterdag 5 januari 2019 speelden onze meisjes van de M16. Eerst werden een reeks poulewedstrijden afgewerkt.

In de eindfase van het tornooi wonnen ze tegen Apolloon Kortrijk en behaalden ze een derde plaats op het tornooi. Proficiat meisjes.  

Het tornooi eindigde zoals alle tornooien in januari met een lekkere Mcdonalds... euhm pizza!

 

 

 

         

            

         

         

 
© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top