J18 Apolloon Kortrijk2 - HBC Izegem: 15-16 en 15-16.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: donderdag 08 november 2018 13:38

Opnieuw twee uiterst spannende matchen waarbij Izegem tweemaal in de laatste minuut aan het langste eind trekt!!

De eerste match startte goed. Matthias liet geen enkele strafworp binnengaan en Izegem kon met 2-0 starten. Kortrijk ging echter vlug op en over HBC Izegem en HBC Izegem moest bijna voortdurend tegen een kleine achterstand aankijken. Eén minuut voor tijd stond HBC Izegem nog 15-14 achter, maar met twee goals in de slotfase van Achiel werd toch nog met 15-16 gewonnen.

De tweede match startte nog beter. Met drie mooie shots vanop de hoek van Noah stond HBC Izegem na vier minuten spelen 3-6 voor. Dit was het teken voor Apolloon Kortrijk om een tandje bij te steken. HBC Izegem zag sterretjes en met acht opeenvolgende goals stond Kortrijk plots 11-6 voor. Een time-out van Frank en een aangepaste tactiek zorgde voor de ommekeer. Beetje bij beetje werd de achterstand weggewerkt. HBC Izegem stond op één minuut voor tijd 15-14 achter, net zoals tijdens de eerste match. Twee mooie uitgewerkte acties van Izegem met Jonas als afwerker en een prachtige redding van Matthias op de ultieme uitbraak van Kortrijk zorgden voor de tweede overwinning met 15-16.

Niet goed voor het hart, maar toch prachtig om zien voor de meegereisde supporters dat de youngsters van de J18/J16 het voortreffelijk doen in deze competitie en zelfs voorlopig aan de leiding staan.

Speelden voor Izegem : Matthias, Niels, Dries, Jonas, Robbe, Achiel, Frey, Noah en Ruben.

J18 HBC Izegem – HC Don Bosco Gent: 10-8 en 17-11.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 14 oktober 2018 09:51

De handbalcompetitie Oost-West bij de J18 is dit seizoen een interessante competitie met sterk aan elkaar gewaagde ploegen. Izegem moest zaterdag thuis HC Don Bosco Gent partij geven en het werd een wedstrijd waarbij vooral de sterke verdediging en sterk spelende keepers uitblonken. In de eerste wedstrijd moesten de jongens van de J18 met 1-2 starten na de strafworpen maar doordat Matthias zich gedurende 13 minuten niet moest omdraaien kon Izegem op en over Gent gaan. Aan de rust stond 10-8 op het scorebord.

In de tweede wedstrijd moest Izegem met 1-3 starten na de penalty's, maar nu begon de aanval van Izegem steeds beter te draaien (met o.a. een sterk spelende Noah op de hoek). Izegem won met ruime voorsprong: 17-11. Een tof weetje: bijna iedereen kwam opnieuw tot scoren. Dit toont dat HBC Izegem een sterk collectief blok is.

Speelde voor Izegem : Matthias, Niels, Dries, Jonas, Lander, Achiel, Robbe, Remie, Noah, Bram, Ruben, en Frey.

 

J18 - Elita Lebbeke : 15 - 12, 13 - 18.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 16 september 2018 19:39

De J18 staat dit seizoen voor een moeilijk jaar. Zonder tweedejaars moet men zich versterken met J16-spelers om de meestal fysisch veel sterkere J18-tegenstanders te bekampen. In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen werd aanvankelijk slordig gespeeld met veel balverlies en gemiste kansen.

Lebbeke bleef tot halfweg dan ook voortdurend aan de leiding. Dankzij enkele puike reddingen van Matthias bleef Izegem echter in het spel en de weg naar doel werd plots beter gevonden waardoor Izegem op en over Lebbeke ging met 15-12 eindwinst tot gevolg.

In de tweede match scoorde Lebbeke al vlug in twee minuten tijd maar liefst 5 keer via snelle tegenaanvallen en Izegem slaagde er niet meer in dit kloofje te dichten.

Speelden voor Izegem: Matthias, Dries, Clement, Leon, Robbe, Niels, Achiel, Frey, Noah, Ruben en Remie.

 

Apolloon Kortrijk - J18 HBC Izegem: 14-15 ; 13-12.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 08 oktober 2018 12:00

 

Onze jongens van de J18 hadden er duidelijk zin in en zorgde voor twee spannende wedstrijden vol inzet en spanning tussen twee sterk aan elkaar gewaagde ploegen. In de eerste wedstrijd kwam Izegem al vlug twee doelpunten voor en het gaf de voorsprong - ondanks een heel spannend einde - niet meer uit handen waardoor met 14-15 winst gerust kon worden.

In de tweede wedstrijd kwam Kortrijk verdedigend een stuk agressiever uit de hoek en kon zo 3 doelpunten uitlopen. Izegem herpakte zich echter en twee minuten voor tijd stonden de bordjes opnieuw gelijk. Nu slaagde Kortrijk er echter in om op het einde de winst thuis te houden 13-12. De J18 leverde een sterke collectieve prestatie!

Speelden voor Izegem: Matthias, Dries, Robbe, Frey, Lander, Niels, Ruben, Noah en Remie.

 

Buitenlandse stage als ideale voorbereiding voor het nieuwe handbalseizoen.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 02 september 2018 11:48

Zaterdagavond kwamen de jongeren van de jeugdploegen J15 en J17 van HBC Izegem terug van een driedaagse handbalstage en jeugdtornooi ‘Conquerhand 2018’ in Frankrijk. niets dan gelukkige en ook een beetje vermoeide gezichten.

Na een week met extra trainingen trok HBC Izegem met 21 jongeren afgelopen donderdagochtend 30 augustus 2018 naar het Franse Eu voor een handbalstage als voorbereiding op het volgend handbalseizoen. Eu - in Normandië, Frankrijk - ligt op ongeveer drie uur rijden van Izegem. HBC Izegem koos de jeugdherberg ‘Chateau Chantereine in Criel-Sur-Mer’ als uitvalsbasis voor de stage. In de namiddag was HBC Izegem ter plaatse en kon er reeds een trainingssessie afgewerkt worden in de lokale sporthal.

Op vrijdag 31 augustus 2018 ging de eerste toernooi dag van start. Beide jeugdploegen speelden afwisselend een wedstrijd. Tegenstanders waren HBC Eu, Césaire, Stade Valeriquais en Abbeville. De jeugdploeg J15 won met 18-10 tegen Abbeville, speelde gelijk tegen Stade Valeriquais (18-18) en verloor tegen HBC Eu met 13-7. De jeugdploeg J17 startte met een gelijkspel tegen Césaire (13-13), verloor tegen Abbeville (24-13) en eindigde de eerste toernooidag met 16-14 winst tegen Stade Valeriquais. Beide teams lieten mooi handbal zien maar bleken in de verdediging en afwerking wat te wisselvallig.

Zowel de jeugdploeg J15 en J17 wonnen één wedstrijd, speelden één keer gelijk en verloren een wedstrijd. De jeugdploeg J15 kon daardoor op de tweede wedstrijddag meestrijden voor de vier eerste plaatsen.

Tijdens de tweede toernooidag kregen de jongens onverwachte steun van de Izegemse koekoek en gingen ze er opnieuw volop tegenaan. De jeugdploeg J17 behaalde na 25-22 winst en 20-21 verlies een mooie zesde plaats op het toernooi. De jongens van J15 kwamen uit tegen een heel sterk Caen. Elk balverlies of aarzeling werd genadeloos afgestraft door een snel en snedig counterend Caen (29-15). Met de kleine finale tegen Villepinte sloten ze een mooi toernooi af met nipte 16-12 verlies.

Foto (eerste rij van links naar rechts): Arne Nollet (coach), Frey Bossuyt, Ruben Min Jou, Karsten Ramaker, Jan-Olle Moortgat, Jonas Vandewiele, Léon Verbeke, Niels Witdouck, Sverre Nollet, Tom Delbecque (coach en jeugdverantwoordelijke), Guus Bossuyt, Aaron Six, Noah Parmentier, Izegemse Koekoek, Kris Min Jou en Thieben Ramaker

(tweede rij): Dries Debaes, Bram Calleeuw, Remi Verbeke, Robbe Tack, Matthias Nottebaert, Lander De Baets, Clement Van Brabant, Remie Vannieuwenhuyse en Achiel Denys.

 

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top