HBC Izegem J15 - Aulnesien : 24-24

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: zondag 26 maart 2017 09:18

De wedstrijd werd met een bang hartje aangevat: slechts 8 basisspelers moesten het aanvatten tegen de leidersploeg die de gestalte had van een J18 ploeg. De Franse leider liep direct 0-2 uit maar dan begon de Izegemse motor op gang te komen en bleef men gelijke tred houden. Ruststand was 12-13 en ook in de tweede helft werd het publiek verwend met mooie aanvallen langs Izegemse kant en een superspannend verloop. 5 minuutjes voor het einde stonden de bordjes nog gelijk (21-21) en in een prangende slotfase konden beide ploegen nog 3 keer scoren waardoor er met 24-24 geëindigd werd. Prachtige collectieve prestatie van de J15 !!

HBC IZEGEM J15 - ST AMANDS LES EAUX 2: 36-18

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 20 maart 2017 18:43

Na 2 opeenvolgende nederlagen in de Franse competitie moest de J15 zich herpakken maar dit lukte opnieuw niet goed in de eerste 10 minuten. Veel balverlies en slechte passen (mede door veel hars op de bal ? ) zorgde ervoor dat de tegenstander in de match bleef. Pas na 10 minuten begon Izegem mooi rond te spelen en kon er een comfortabele 15-9 ruststand uitgebouwd worden. De tweede helft was veruit de betere helft, waarbij de ganse ploeg op een veel hoger niveau speelde en enkele collectieve aanvallen perfect afrondde. Matthias keepte opnieuw sterk en iedere speler pikte zijn doelpuntje mee (Remie de 30e met een shot waar de doelman geen verhaal tegen had ...) Zo kon de J15 met een mooi 36-18 score kon afronden. Het niveau van de tweede helft zal nodig zijn om volgende week thuis competitieleider Aulnesien partij te geven.

HBC Izegem J15 - Tourcoing 1 : 17 - 23

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: zondag 05 maart 2017 19:08

Ook de tweede match in de Franse nacompetitie maakte duidelijk dat dit een hoger niveau is. Izegem vond moeilijk zijn gewone spel (omwille van enkele afwezigen?), leed veel balverlies en speelde bijwijlen chaotisch. Tourcoing profiteerde daar optimaal van en kon - zonder echt super te spelen - al rap een geruststellende voorsprong opbouwen en die kon Izegem niet meer overbruggen. Uitblinker bij Izegem was Dries die een bijzonder goede match speelde met veel aanvalsdrift, en dat is hetgene wat we in de komende wedstrijden zeker nodig gaan hebben om voor de winst te gaan. Finaal werd het 17-23

Verslag TOURNAI - HBC IZEGEM J15: 26-20

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 13 maart 2017 10:55

Ondanks het late aanvangsuur leek de J15 bij aanvang nog niet echt wakker en moest men na 8 minuten tegen een 8-0 achterstand aankijken. Pas vanaf dan begon Izegem mee te spelen maar het kloofje raakte niet meer gedicht en er werd dan ook verdiend verloren tegen een sterker Doornik. Er moet duidelijk een tandje bijgestoken worden in deze sterke nacompetitie willen we een rol van betekenis spelen.                               

MAUBEUGE - HBC IZEGEM J15: 22-25

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: zondag 05 februari 2017 17:39

 

Eerste wedstrijd van de nacompetitie in en tegen Maubeuge werd direct een heel spannend treffen. In de eerste helft liep het niet zo vlot voor de J15. Een hoge verdediging van Maubeuge zorgde voor veel balverlies en een ietwat krampachtig spelbeeld. Maubeuge speelde ook mooi aanvallend spel, maar gelukkig kon keeper Matthias de meubelen redden met enkele mooie reddingen en kon de rust ingegaan worden met een gevleide 10-9 achterstand. Tijdens de rust gaf trainer Johan aan de Izegemse verdediging de nodige corrigerende instructies en Maubeuge vond steeds moeilijker oplossingen. Halverwege de tweede helft geraakte Izegem voor het eerst op voorsprong maar 5 minuten voor affluiten stonden de bordjes opnieuw gelijk (20-20). Dan nam Izegem resoluut over door drie keer na elkaar te scoren in twee minuten tijd. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en uiteindelijk eindigde men met een mooie verdiende 22 - 25 eindscore.

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top