J16 HBC Izegem - Thor Middelkerke: 17-11 en 13-10.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: zondag 16 september 2018 19:35

Onze J16-ers openen het nieuwe handbalseizoen met een thuiswedstrijd tegen de ‘torens’ van Thor Middelkerke. Twee jaar terug had onze ploeg – toen nog J14 – het erg moeilijk tegen het veel grotere en sterkere Middelkerke. Bij de opwarming konden we echter al vaststellen dat het verschil in gestalte al een stukje gereduceerd was.

Bij het begin van elke 25 minuten had Izegem het moeilijk. De penalty’s zorgden er voor dat we met een achterstand moesten beginnen en de motor van onze jongens heeft blijkbaar een aantal minuten nodig om op toerental te komen. Izegem moest telkens achtervolgen met 2 doelpunten achterstand.

De 2 doelpunten verschil in de eerste helft werden daarna snel rechtgezet. Izegem bleek de betere ploeg, vooral door het winnen van de individuele duels en de sterke afwerking na mooi vrijspelen op de hoek. Middelkerke bleek niet meer in staat het tij te kunnen keren en Izegem liep verder uit door een goede verdediging, balverovering en afwerking in tegenaanval. Izegem won met 17-11.

De tweede helft verliep wat moeizamer. Middelkerke liep snel 4 doelpunten uit en kon vlot scoren met afstandsschoten terwijl onze jongens moeilijk tot scoren kwamen. De Izegemse verdediging kraakte wat, maar brak niet. Na 5 minuten nam Izegem de wedstrijd in handen en begon aan de achterstand te knabbelen. Na 13 minuten stonden de bordjes opnieuw gelijk (9 - 9). De laatste 10 minuten kon Izegem het laken volledig naar zich toetrekken. Izegem won met 13-10..

Een knappe prestatie in deze eerste wedstrijd waarin duidelijk nog wat gezocht werd naar de goede combinaties en afspraken. Nieuwkomer Jan-Olle (rechterhoek) en keeper Thieben (J14) lieten zich zeer positief opmerken door vlot mee te draaien en enkele knappe saves te verrichten. Izegem speelde bovendien als een stevig geheel waarbij bijna iedereen tot scoren kwam.

Speelden voor Izegem: Sverre, Niels, Jan-Olle, Guus, Clement, Thieben, Leon, Karsten, Bram en Remi Verbeke.

J16 speelde VHV competitie tegen Elita Buggenhout en Achilles Bocholt

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 30 april 2018 17:43

De laatste VHV competitie beloofde een moeilijke opdracht te worden : de J16 moest het opnemen tegen de derde en vierde uit de stand. Na de mindere prestatie in Kortrijk vorig weekend was de J16 echter gebrand op revanche.

 

Izegem - Bocholt : 6 - 11 en 5-7 .

In de eerste match tegen Bocholt bleef Izegem tot halfweg aanklampen (5-5), maar in de tweede wedstrijdhelft moest het zicht toch gewonnen geven tegen de fysiek sterkere tegenstander. In de tweede match zelfde verhaal : 3 minuten voor tijd nog 5-5 gelijk, maar daarna ging Bocholt vol voor de overwinning. Tweemaal heel mooi handbal van Izegem, maar nog iets te weinig body ....

 

Izegem - Elita : 11-12 en 9-7 . Elita speelde duidelijk veel agressiever handbal dan Bocholt. In de eerste match was Izegem voortdurend op achtervolgen aangewezen maar ze bewezen dat ze met mooi collectief handbal het fysiek sterkere Elita pijn konden doen , en ze slaagden er in om met een nipte 11-12 te beëindigen (wat een verschil met enkele maanden geleden !!).

In de tweede match bracht uitblinker Lander Izegem direct 2 - 0 voor en het geloof was duidelijk dat men voor een verrassing kon zorgen. Izegem liep knap 8 - 3 uit , maar dan begon Elita anders te spelen en kwam Izegem toch nog in de problemen door continu hoog spel van Elita en Izegems balverlies tot gevolg (8-7, vier minuten voor het einde). De spanning was zowel op als naast het veld te snijden maar na een nodige time-out en bijsturing van Frank bracht Ruben twee minuten voor tijd de verlossende 9-7 eindscore op het bord, wat - terecht - bijna gevierd werd als een titel. Deze prachtige prestatie verzachtte de fysieke pijntjes en bracht ook veel voldoening voor het aanwezige publiek.

 

Speelden voor Izegem : Matthias, Sverre (1) , NIels, Clement, Leon (3), Jonas (2) , Robbe (3) , Lander (8) , Achiel (4), Remie (3) , Ruben (6) , Noah (1) en Dries (3)

APOLLOON KORTRIJK 2 - HBC IZEGEM J16: 15 - 12 ; 11- 11 

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 26 februari 2018 18:56

In de eerste wedstrijd was Izegem de evenknie van een fysiek sterker Kortrijk, maar bleef voortdurend tegen een kleine achterstand aankijken. Kloofje kon niet gedicht worden en er werd met 15-12 verloren. Tweede helft leek hetzelfde verhaal te worden maar 8 minuten voor het einde ging Izegem op karakter op en over Kortrijk (8-9). In een spannende slotfase kwam Kortrijk nog terug en kon Matthias de ultieme aanval van Kortrijk afstoppen zodat er een meer dan verdiend gelijkspel op het bord stond (11-11).

Speelden voor Izegem : Matthias, Sverre (1) , Niels (1) , Clement (1), Jonas (2) , Robbe (6) , Lander (3) , Frey, Vic, Ruben (8) , Noah, Leon (1) en Bram.

J16 neemt onverwacht maar verdiend 3 punten mee uit VHV confrontatie in Kortrijk tegen Kortrijk en Evergem.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 12 maart 2018 10:45

HBC EVERGEM - HBC IZEGEM J16: 12 - 10 . Eerste wedstrijd was - op het veld - misschien de beste wedstrijd van onze J16. Ze konden lang standhouden tegen Evergem, maar Seppe Decubber (Evergem) was fysisch twee maten te groot voor onze J16. Het collectief van Izegem was echter als ploeg duidelijk de betere.

 

APOLLOON KORTRIJK - HBC IZEGEM J16: 4 - 4 . Vreemde wedstrijd met 2 ploegen die amper scoringskansen konden afdwingen. Izegem was voortdurend op achtervolgen aangewezen en stond 2 minuten voor het einde nog 4-2 achter. In een dolle slotfase scoorde Robbe nog tweemaal, waarmee er met een gevleid gelijkspel kon geëindigd worden

 

HBC EVERGEM - HBC IZEGEM J16: 7-2 . Izegem kon 15 minuten aanklampen, maar in de laatste 5 minuten ging het van 2-2 naar 7-2.

 

APOLLOON KORTRIJK - HBC IZEGEM J16: 7 - 9 . Opnieuw vreemde wedstrijd, met geen enkel doelpunt in de eerste 5 minuten. Via 2 snelle uitbraken van Remie kon Izegem een kloofje slaan en Kortrijk begon hierdoor verkrampt te spelen. De defensie en de sterke Izegemse goalie bleef een heel sterk wapen en de J16 kon zo de wedstrijd uitspelen met een meer dan verdiende 7-9 overwinning.

 

Speelden voor Izegem : Matthias, Niels (2) , Robbe (5) , Achiel (4) , Frey, Remie (2) , Ruben (5) , Noah (2) , Jonas (4) , Dries en Bram (1)

4 op 8 voor J16 tegen Hasselt en Uilenspiegel

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 19 februari 2018 19:23

 

Het is altijd een beetje bang afwachten hoe een eerste wedstrijd verloopt na een lange busrit naar Hasselt. Tegen Uilenspiegel nam Izegem nam echter een vliegende start met 2 doelpunten van Ruben in de eerste 40 seconden en Lander zette direct daarna de 3 - 0 op het bord. Izegem speelde verder een mooie wedstrijd en kon met 16-10 winnen. In de tweede wedstrijd tegen Uilenspiegel zagen we hetzelfde spelbeeld, enkel de afwerking ontbrak een beetje (met onder andere 3 gemiste strafworpen). Eindstand 9-5.

Direct na de wedstrijd tegen Uilenspiegel moest Izegem tegen de VHV-competitieleider spelen: Initia Hasselt. Izegem speelde twee heel sterke wedstrijden met mooi handbal maar moest zijn meerdere erkennen in het sterk spelend Hasselt. Met deze manier van spelen moeten er echter zeker nog punten te rapen zijn voor Izegem in de verdere VHV-competitie

Speelden voor Izegem : Matthias, Niels, Clement (5) , Robbe (11) ; Lander (1) ; Achiel (5) , Remie (1) ; Ruben (9) ; Noah (2) ; Jonas (3) ; Dries (2) en Bram (1).

J16 speelde VHV competitie in Hasselt

HBC IZEGEM J16 - HV UILENSPIEGEL: 16-10

HUBO INITIA HASSELT - HBC IZEGEM J16: 14-8

HBC IZEGEM J16 - HV UILENSPIEGEL: 9-5

 

HUBO INITIA HASSELT - HBC IZEGEM J16: 10-7

 

 

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top