J16 HBC Izegem – Apolloon Kortrijk1: 5-18 en 14-18.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: donderdag 08 november 2018 13:40

HBC Izegem stond voor een moeilijke thuiswedstrijd tegen Apolloon Kortrijk 1. De co-leider in de Oost-West competitie had ook nog niet verloren en had een vergelijkbaar doelsaldo.

Reeds van in de eerste minuut liet het gestalteverschil zich merken. Onze jongens slaagden er maar niet in om de grote shotters van Kortrijk af te stoppen. Er werd te laat in verdediging uitgestapt. Op die manier kreeg de tegenstander te veel ruimte en was doelman Thieben kansloos. Tot overmaat van ramp werden een aantal goede kansen vakkundig de nek omgewrongen waardoor de aansluiting onmogelijk was. In aanval werd er nochtans goed gecombineerd en werd Kortrijk geregeld in zijn hemd gezet. Izegem was duidelijk wat overdonderd door zoveel shotgeweld en kon geen vuist meer maken. HBC Izegem verloor met 5-18.

Na wat bijsturing tijdens de rust kwamen onze jongens met hernieuwde moed het terrein op. Reeds van in de eerste minuut nam Izegem het heft in handen en kon Kortrijk het vuur aan de schenen leggen met halfweg een 8-7 voorsprong als resultaat. Helaas hadden onze jongens door de hoge en agressieve verdediging teveel brandstof verbruikt. De motor begon te sputteren en Apolloon Kortrijk1 kon opnieuw wat afstand nemen. Apolloon Kortrijk1 won met 14-18.

Speelden voor Izegem: Sverre, Jan-Olle, Aaron, Guus, Remi, Rune, Thieben, Mauro, Leon, Karsten en Bram.

 

J16 HBC Izegem – Apolloon Kortrijk2: 19-3 en 23-5.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: zondag 14 oktober 2018 09:49

Op zaterdagnamiddag 13 oktober 2018 moesten de jongens van Izegem in sporthal De Krekel het veld op om Kortrijk 2 partij te geven. Enkel tijdens de verplichte penalty-reeksen voor elke helft kon Kortrijk Izegem enigszins bedreigen. Van zodra de echte wedstrijd startte werd duidelijk dat Izegem meer dan een klasse sterker was. Kortrijk 2 bleek een ploeg in opbouw te zijn met nog veel relatief nieuwe handballers waardoor Izegem zowel technisch als tactisch een stuk sterker was.

De eerste wedstrijdhelft werd ruim gewonnen met 19-3. Op het einde van de tweede partij stond er een duidelijke 23-5 op het scorebord. HBC Izegem speelde een degelijke wedstrijd en konden het goede vormpeil aanhouden van de laatste weken. Leuk weetje: Jan-Olle scoorde zijn eerste officiële doelpunt voor Izegem.

Speelden voor Izegem: Bram, Guus, Sverre, Leon, Jan-Olle, Matthias, Thieben, Niels, Jonas, Achiel, Lander en Karsten.

 

OLVA Brugge – J16 HBC Izegem: 8-14 en 10-14 (Competitie Oost-West J16).

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 08 oktober 2018 12:08

Zondagnamiddag moesten de jongens van de J16 naar Beernem om te spelen tegen Olva Brugge. Er waren wat twijfels na de belabberde prestatie van vorige week.

De eerste helft werd gewonnen door een sterk blok in verdediging op te werpen, met daarachter een goed keepende Thieben. De aanval bleef sober maar effectief, met onze pivot Bram in een glansrol. Izegem won vlot met 8-14. 

De tweede helft verliep een stuk rommeliger. Izegem kreeg minder vat op de grote shotter van Brugge en onze keeper moest de wedstrijd afwerken met een lichte polsblessure. Er werd ook een stuk minder efficiënt afgewerkt.  De overwinning van Izegem kwam echter nooit in het gedrang. Izegem won de tweede wedstrijdhelft met 10-14.

Speelden voor Izegem: Sverre, Niels, Jan-Olle, Aaron, Lander, Guus, Clement, Thieben, Leon, Karsten en Bram.

 

J16 winnen vier wedstrijden in VHV- thuistornooi (J16A).

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 08 oktober 2018 13:27

Op 6 oktober moesten onze jongens aan de bak tegen Don Bosco Gent. Zowel Gent als Bocholt kondigden zich aan als zware tegenstanders. Izegem was dus gewaarschuwd en dit liet zich merken in de eerste wedstrijd. Gent kon het tempo niet volgen en geraakte maar moeilijk door de strakke en agressieve 5-1 verdediging van de thuisploeg. De bezoekers leden regelmatig balverlies waardoor er snedig kon gecounterd worden. HBC Izegem won met 16-6 tegen HC Don Bosco Gent.

De volgende wedstrijd tegen Bocholt bleek al een stukje moeizamer te gaan. Bocholt drukte het tempo en Izegem maakte de fout om daarin mee te gaan. De tegenstander kon regelmatig scoren van op afstand en Izegem was iets minder trefzeker dan in de eerste 20 minuten tegen Gent. Na een kwartier slaagden onze jongens er in een kloofje van 2 punten uit te bouwen en lieten de overwinning daarna niet meer uit de handen glippen. Opnieuw verdedigend een stevige partij met als eindresultaat 10-7.

De derde wedstrijd, opnieuw tegen Gent, liet niets aan de verbeelding over. Izegem startte furieus en leidde na 6 minuten al met 1-8, vooral door toedoen van een ontketende Achiel en een niet te passeren Matthias in doel. Izegem speelde vervolgens de wedstrijd gecontroleerd uit: eindstand 5-16.

De laatste match tegen Bocholt was vooral voor de tegenstander frustrerend. Niet alleen stond de verdediging van Izegem opnieuw als een blok, keeper Matthias vond het welletjes en had zich voorgenomen een 'clean sheet' te behouden en Jonas en Niels beheersten het luchtruim met stevige en scherpe shots. Gevolg: na 15 minuten een 1-12 voorsprong voor Izegem en de 8 punten op 8 was een feit. Matthias moest zich uiteindelijk 3 keer omdraaien maar vond dit niet zo erg ;-). HBC Izegem won met 13-3. We zagen een sterk tornooi van de Izegemse J16. Als we deze intensiteit kunnen behouden dan gaan we een mooi seizoen tegemoet.

Speelden voor Izegem: Matthias, Achiel, Lander, Niels, Bram, Sverre, Leon, Karsten, Guus, Clement en Jonas.

 

Alle uitslagen op een rijtje:

HBC Izegem J16 - DB Gent 16-6

HBC Izegem J16 - Ach. Bocholt 16-5

DB Gent - HBC Izegem J16 7-10

Ach. Bocholt - HBC Izegem J16 3-13

 

 

 

Jongens van J16 HBC Izegem beleefden een moeilijke namiddag in Evergem.

Categorie: J16 - verslagen
Geschreven: maandag 08 oktober 2018 11:18

Op zaterdag 23 september 2018 moesten de Izegemse J16 naar Evergem om tijdens het VHV-tornooi Eeklo en Evergem partij te geven. Er werd met spanning uitgekeken naar deze eerste VHV-confrontaties gezien de goede resultaten van de voorbije jaren.

Izegem gaf enkel in de eerste van de vier te spelen wedstrijden thuis. Tegen Eeklo werd in verdediging nog behoorlijk gesloten gespeeld en in 20 minuten werden slechts 4 doelpunten geïncasseerd. De bijdrage van een zeer sterk keepende Matthias was hier zeker niet gering. Jammer genoeg waren onze J16 hun aanvallende intenties en afwerkend vermogen thuis vergeten waardoor er slechts twee maal kon gescoord worden. Izegem verloor met 2-4 tegen Eeklo.

De volgende wedstrijden zouden op aanvallend vlak ook geen soelaas brengen. Izegem bleek gedurende het ganse tornooi onmondig in de aanval en de schaarse kansen werden vakkundig de nek omgewrongen. Naarmate het tornooi vorderde begon ook de verdediging steeds vaker in de fout te gaan. Evergem won de tweede wedstrijd met 13-6 tegen Izegem. Nadien werd nogmaals tegen Evergem en Eeklo gespeeld. Izegem verloor opnieuw met 11-2 tegen Eeklo en met 10-3 tegen Evergem.

De ontgoocheling was groot na het tornooi. Het was pijnlijk duidelijk dat de intensiteit waarmee gespeeld werd niet volstaat om op VHV-niveau een goed resultaat neer te zetten.

Speelden voor Izegem: Matthias, Achiel, Niels, Jonas, Sverre, Leon, Guus, Karsten, Jan-Olle en Bram.

Alle resultaten op een rijtje:

J16 HBC Izegem – Eeklo 2 - 4

HBC Evergem – J16 HBC Izegem 13 - 6

Eeklo – J16 HBC Izegem 11-2

J16 HBC Izegem - HBC Evergem 3-10

 

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top