HBC IZEGEM J14 - KNACK ROESELARE: 5-4 / 6-4 / 3-4

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 10:35

Zaterdagmiddag moesten onze J14 het terrein op om de Roeselaarse jongens partij te geven. In Roeselare had Izegem begin dit seizoen de 3 periodes verloren maar van angst was zeker geen sprake meer. Onze ‘jongens’ (Iene was de enige maar fiere vertegenwoordigster van het vrouwelijke geslacht) namen direct de wedstrijd in handen, verdedigden als leeuwen en speelden bij wijlen volwassen handbal waarbij de hoek op het einde van de rit mooi werd vrijgespeeld en kon scoren (zoals Lucas). De afwerking bleef wel een pijnpuntje maar na de eerste periode stond een oververdiende 5-4 op het bord. 

De tweede helft werd even enthousiast aangepakt en vertoonde hetzelfde spelbeeld waarbij de Roeselaarse shotters vakkundig uit de match werden gehouden. Opvallend was pivot Bram die plots zijn duivels ontbond en 4 x op een rij kon scoren. Eindstand 2e periode: 6-4.

De 3e periode vertoonde de enige valse noot in een anders uitstekende wedstrijd. Het spel van Izegem werd wat rommelig en de verdediging wat minder gefocust. Er werd helaas vooral met de open kansen gemorst waardoor de 3e periode verloren ging met 3-4. Izegem verdiende echter meer.

Een goede en volwassen wedstrijd van een gedreven Izegem, tot grote tevredenheid van de trainers en toeschouwers. Er zit overduidelijk groei in deze ploeg. Dit smaakt naar meer!

Speelden voor Izegem: Guus Bossuyt, Bram Calleeuw, Jarne Delarue, Lucas Himpe, Sverre Nollet, Mathieu Provoost, Karsten Ramaker, Vic Stragier, Clement Van Brabant, Leon Verbeke en Iene Reubens.

APOLLOON KORTRIJK B - HBC IZEGEM J14: 3-3/1-5/2-7

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 10:33

Op de middag stond voor onze J14 de wedstrijd in Kortrijk geprogrammeerd. Izegem zette direct de toon en domineerde de wedstrijd met een stevige defensie en een aantal mooi opgezette aanvallen. Helaas draaide de afwerking niet waardoor een groot aantal open doelkansen vakkundig de nek werden omgewrongen. Stand na de eerste 15 minuten: 3-3.

De tweede periode bracht beterschap. De defensie gaf geen krimp meer en de aanvallen werden nu ook tot een goed einde gebracht. Stand na de tweede 15 minuten: 1-5.

Naar analogie met de tweede periode tilde onze J14 ploeg hun spel naar een nog hoger niveau. Niet alleen werden mooie bewegingen op de mat gelegd, ook de snelle tegenaanval werd een aantal keer succesvol afgerond. Eindstand: 2-7.

Een goede collectieve prestatie, afgerond met een oververdiende zege. Er zit duidelijk progressie in deze groep.

Speelden voor Izegem: Kenji Baert, Guus Bossuyt, Bram Calleeuw, Korneel Demuynck, Lucas Himpe, Sverre Nollet, Karsten Ramaker, Vic Stragier, Clement Van Brabant, Leon Verbeke en Niels Witdouck.

KNACK ROESELARE - HBC IZEGEM J14

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 10:25

Dit weekend kregen onze J14 een moeilijke verplaatsing naar Roeselare voorgeschoteld. Al van in de eerste periode werd duidelijk dat er nog iets te weinig automatismen in de groep aanwezig zijn. Bijwijlen werd er echter wel mooi en vlot gecombineerd maar dit bleek onvoldoende om de Roeselaarse shotters af te stoppen. Eindstand eerste periode: 7-4.

In de tweede periode toonde Izegem een ander gelaat. Er werd beter met de pivot gespeeld en doeltreffender afgewerkt. Helaas faalde de verdediging te vaak waardoor ook de tweede periode verloren ging met 7-6.

De derde periode was er duidelijk verbetering in de verdediging merkbaar. Er werden minder open kansen weggegeven en ook de doelman stond goed te pakken. Helaas begon de aanval te sputteren en bleef de afwerking ondermaats waardoor er verloren werd met 4-1.

Een slecht resultaat na een nochtans verdienstelijke wedstrijd.

Speelden voor Izegem: Kenji, Guus, Bram, Jarne, Lucas, Sverre, Karsten, Vic, Clement en Niels.

HBC IZEGEM J14 - THOR HANDBAL MIDDELKERKE B: 0-10 / 3-12 / 3-12     

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 10:26

Dit weekend moesten onze J14 partij geven aan Thor Middelkerke.

Het eerste kwartier begon rampzalig. Slappe concentratie, veel balverlies, een zwakke defensie, enkele schaarse doelkansen en een slechte afwerking tegen een fysiek groter en sterker Middelkerke leidde na 15 minuten tot een pijnlijke 0-10.

Een donderpreek tijdens de pauze resulteerde enigszins tot een verbetering van het spelbeeld. De defensie durfde eindelijk te sluiten en aanvallend werden een aantal mooie bewegingen ‘op de mat gelegd’. Helaas bleef de afwerking sterk ondermaats. Resultaat 2e kwartier: 3-12.

Het 3e kwartier vertoonde hetzelfde beeld als het 2e kwartier. Het iets betere defensieve werk, een handvol mooie aanvallen maar helaas nog steeds een zwakke afwerking. Izegem kreeg zeker niet minder kansen maar kon deze veel te weinig verzilveren. Eindstand: 3-12.

Speelden voor Izegem: Kenji Baert, Guus Bossuyt, Bram Calleeuw, Jarne Delarue, Korneel Demuynck, Lucas Himpe, Sverre Nollet, Mathieu Provoost, Karsten Ramaker, Vic Stragier, Clement Van Brabant, Léon Verbeke, Niels Witdouck en Iene Reubens.

HBC IZEGEM J14 - APOLLOON KORTRIJK B: 9-1, 8-1, 8-1

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 10:12

Zaterdag moesten onze J14 het Izegemse veld op om Apolloon Kortrijk B partij te geven. Izegem begon scherp in verdediging en slaagde er in om de tegenpartij goed op te vangen. Zelf konden onze jongens een aantal mooie aanvallen en tegenaanvallen knap afwerken wat tot een 9-1 eindstand leidde.

Het 2e kwartier begon iets moeizamer. Onze jongens lieten wat steken vallen in verdediging maar konden rekenen op een ijzersterke Matthias in doel. De aanval bleef wel goed draaien en na 15 minuten stond een 8-1 op het scorebord.In het laatste kwartier werd er wat nonchalanter gespeeld, zowel in verdediging als in aanval. Onze doelman gaf echter geen krimp, pakte bijna alle ballen en lanceerde enkele snedige tegenaanvallen. Eindscore: 8-1.

Een goede prestatie van een talentvol team.

Speelden voor Izegem: Bram, Lander, Jarne, Achiel, Sverre, Matthias, Vic, Clement, Jonas, Niels, Korneel en Iene.

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top