J14 stoten door naar Vlaamse finales!

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: dinsdag 02 mei 2017 08:18

Vorig weekend speelde de J14 de finales van Oost - en West Vlaanderen om uit te maken wie er de finales van Vlaanderen mocht spelen op 6 mei. De eerste wedstrijd tegen Handbal Club Lokeren bleek een eenvoudige opdracht te zijn. Lokeren had geen antwoord op het snelle en doeltreffende spel van onze jongens en na 2 x 15 minuten stond een verdiende 21-9 op het bord. Het toegangsticket voor de finaleronde op 6 mei was dan al binnen. De wedstrijd tegen Handbalclub Evergem moest dan uitmaken wie de titel van kampioen van Oost - en West Vlaanderen mag dragen. Het werd een gelijkopgaande wedstrijd die verstoord werd door nogal wat technische fouten. De stress zat duidelijk in de kleren. In de 2e helft kon Izegem dan toch het verschil maken met een eindstand van 10-12 als finaal resultaat. Izegem kampioen van Oost - En West Vlaanderen !!! Volgende week Vlaamse finales te Maasmechelen. We gaan er voor!

KUURNE - HBC IZEGEM 2 J14: 5-7

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 12 februari 2017 13:47

Zaterdagnamiddag moesten onze J14 de verplaatsing naar Kuurne maken. Het eerste kwartier werd aangevangen met de jongste spelers in de J14 groep. Het spel was wat onwennig en dit liet zich ook in de score zien: 5-3 na 10 minuten. Het inbrengen van de oudere J14-ers - die reeds tegen Kortrijk gespeeld hadden - liet het spelverloop kantelen en er werd alsnog met 5-7 gewonnen. Het tweede kwartier begon goed voor Izegem 2 maar bij een 2-4 voorsprong vond een medewerker van de lokale Damesvolleybalclub het welletjes en liet hij de wedstrijd stilleggen gezien er een dubbele boeking van de zaal was. Zeer spijtig dat de jonge handballertjes (zowel van Kuurne als van Izegem) een dergelijk onsportief schouwspel moesten meemaken.

APOLLOON KORTRIJK MEISJES - HBC IZEGEM J14: 8-5 / 3-3 / 7-8

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 27 november 2016 18:07

Op zaterdag moesten onze J14 de Kortrijkse meisjes partij geven in De Lange Munte. Wat op het eerste zicht een haalbare kaart leek, bleek al snel een moeilijk verhaal te worden. Het eerste kwartier van onze jongens was ronduit zwak te noemen. De verdediging gaf niet thuis en in aanval was er te weinig beweging en kon het aantal balverliezen niet meer op twee handen geteld worden. Een logisch 8-5 verlies was het gevolg.

Het tweede kwartier kon de verdediging zich herpakken en kon doelman Vic zich in de partij keepen maar in aanval bleef het jammer genoeg huilen met de pet op.

Eindstand tweede kwartier: 3-3

Het derde kwartier was veruit het beste van de wedstrijd. De vechtlust sijpelde enigszins terug in de Izegemse ploeg en er kon vlotter gescoord worden. De Izegemse verdediging bleef wel problemen hebben met de grote shotters van Kortrijk maar op het einde van het kwartier er stond toch een verdiende 7-8 winst op het scorebord.

Na een aantal goede wedstrijden toch een beetje een off-day voor onze J14.

 

Speelden voor Izegem: Kenji Baert, Guus Bossuyt, Bram Calleeuw, Jarne Delarue, Lucas Himpe, Sverre Nollet, Matthieu Provoost, Karsten Ramaker, Vic Stragier, Clement Van Brabant, Leon Verbeke en Niels Witdouck.

 

 

HBC IZEGEM 1 J14 - APOLLOON KORTRIJK: 7-5 / 9-8 /12-1

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 12 februari 2017 13:43

De confrontatie tussen onze J14 en Kortrijk A zou uit maken wie er - als beste van 2 onderlinge wedstrijden - als eerste de eindrondes mag ingaan. Izegem startte slecht en kon in verdediging niet de juiste organisatie vinden. Kortrijk kon tevens profiteren van het groot aantal slechte passen van onze J14 in aanval en uitlopen tot 2-5. Onder impuls van een sterk verdedigende Bram kwam Izegem in de wedstrijd en liet ook in aanval steeds minder steken vallen. De situatie werd op de valreep rechtgezet: winst voor Izegem met 7-5. Het spelbeeld in het tweede kwartier was een kopie van het eerste kwartier. Slecht starten en alsnog de periode binnenhalen: winst voor Izegem met 9-8. Het derde kwartier werd een walkover voor onze Izegemse jongens: 12-1. Een hardbevochten maar toch verdiende zege voor onze J14. De terugwedstrijd in Kortrijk belooft in elk geval spannend te worden. Er zal uit een ander vaatje moeten getapt worden om de punten mee te brengen naar Izegem.

THOR HANDBAL MIDDELKERKE B - HBC IZEGEM J14: 7-5 / 6-10 / 7-5

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: woensdag 09 november 2016 20:04

Op zondagmorgen naar Oostende afzakken om Thor Middelkerke partij te geven, velen zouden er hun neus voor optrekken. Niet is echter minder waar als het over onze J14 gaat en dat was te merken tijdens de wedstrijd.

 Vanaf de eerste minuut werd het gaspedaal ingeduwd en konden onze toch wel naar kracht en gestalte ‘kleinere’ handballers de thuisploeg onder druk zetten. Er werd vlot en snedig gecombineerd wat al snel een aantal mooie doelkansen opleverde. De verdediging stond als een blok te schuiven en de weinige gaatjes die vielen werden netjes gedicht. De grotere shotkracht van de ongeslagen leider en de soms gebrekkige afwerking zorgden er helaas voor dat de eerste periode verloren ging met 7-5.

De toon was echter gezet. In de tweede periode werden de aanvallers van Thor constant onder druk gezet wat tot veelvuldig balverlies en bijhorende countermogelijkheden voor Izegem leidde. De afwerking draaide op volle toeren en al onze jongens gaven blijk van veel inzet en wilskracht om te winnen. Het eerste verlies van de leider was een feit: 6-10.

De derde periode was een kopie van de eerste periode. Veel kansen, mooi handbal doch een te laag afwerkingspercentage wat een 7-5 eindstand gaf.

Een uitstekende wedstrijd van onze J14!

Speelden voor Izegem: Daniel Ciobotaru, Achiel Denys, Guus Bossuyt, Bram Calleeuw, Lucas Himpe, Sverre Nollet, Karsten Ramaker, Clement Van Brabant, Leon Verbeke, Niels Witdouck en Remi Verbeke.

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top