HBC IZEGEM J14 - APOLLOON KORTRIJK 2: 5-5 / 4-9 / 5-5

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 02 oktober 2017 17:57

Zaterdagnamiddag om 15.00u mochten onze J14-ers het veld op om Apolloon Kortrijk 2 partij te geven.

In de eerste periode namen onze jongens een blitzstart en stonden al snel 3-0 voor. Helaas viel dan de motor stil. Kortrijk knaagde langzaam maar zeker aan de achterstand en Izegem kwam maar moeilijk tot scoren. Uiteindelijk werd toch nog een 5-5 gelijkspel uit de brand gesleept.

De 2e periode verliep rampzalig. Izegem kreeg nauwelijks nog een aanval in elkaar gebokst en stond in verdediging op trillende benen. De Kortrijkse shotter kreeg te veel vrijheid en wist maar liefst 6 van de 9 doelpunten te scoren. Het logische gevolg was een 4-9 verlies.

De 3e periode kwam Izegem dan weer iets beter voor de dag. Jammer genoeg bleef het afwerken problematisch, niettegenstaande er een aantal mooie aanvallen op de mat gelegd werden. Kortrijk was gelukkig in hetzelfde bedje ziek, maar ook de Izegemse verdediging vertoonde een beetje beterschap. Een logisch 5-5 gelijkspel was het resultaat.

Toch een eerder teleurstellend resultaat, zeker wegens de zwakke prestatie in de 2e periode.

Speelden voor Izegem: Guus Bossuyt, Lucas Himpe, Karsten Ramaker, Mauro Bouckhout, Yannis Devoldere, Rune Horré, Frederico Lioen, Aaron Six, Daan Vanhaverbeke, Remi Verbeke, Louis Verscheure, Morres Declercq.

 

KHT ROESELARE - HBC IZEGEM J14: 6-10 / 8-9 / 7-6

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 25 september 2017 08:42

Na een geslaagde competitie-opener tegen Kuurne, konden de Izegemse J14 met vertrouwen de match aanvangen tegen Roeselare en dat deden ze dan ook met brio. Na 3 minuten stond er reeds een droge 0-4 op het scorebord. Roeselare vond snel zijn organisatie terug en begon vlot mee te combineren en te scoren. Het verschil in score bleef wel tot het einde staan: 6 - 10 winst voor Izegem.

Het tweede kwartier verliep moeizamer voor Izegem. Verdedigend hadden onze jongens veel problemen met de insnijdende en van positie wisselende spelers van Roeselare en een aantal open doelkansen werden vakkundig de nek omgewrongen. Na 7 minuten stond er bijgevolg al een 7 - 1 achterstand op het bord. Izegem rechtte daarna op efficiënte wijze de rug. De vele kansen werden nu wel afgewerkt en verdedigend bleven de linies plots wel gesloten. In de laatste minuut kon Izegem nog het winnende doelpunt scoren: 8 - 9 winst.

In het derde kwartier hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Naar het eind toe werd het spel een stuk rommeliger en finaal was het Roeselare dat het laken naar zich toe trok met een doelpunt in de laatste minuut: 7 - 6 verlies.

Opnieuw een goede en hoopvolle prestatie van onze jonge J14-ers.

Speelden voor Izegem: Guus Bossuyt, Lucas Himpe, Karsten Ramaker, Mauro Bouckhout, Morris Declercq, Yannis Devoldere, Rune Horré, Thieben Ramaker, Aaron Six, Daan Vanhaverbeke en Remi Verbeke.

Vlaamse finale J14: HBC Izegem - Sporting Nelo: 14-23

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: dinsdag 23 mei 2017 06:59

Zondag 21 mei 2017 zal voor de J14 van HBC Izegem een speciale finaledag blijven. Het was namelijk de eerste keer dat een J14 ploeg van Izegem het zover bracht in de competitie. Zowel de eindronde voor Oost  en West-Vlaanderen werd gewonnen en ook in de eindronde voor de Vlaamse finale was de Izegemse selectie de beste in hun reeks. Helaas viel een week voor de finale sterkhouder Daniel Ciobotaru uit met een polsblessure.

De finale werd betwist te Wilrijk in de afgeladen sporthal De Bist – de thuishaven van handbalclub Uilenspiegel. Zowel Nelo als Izegem hadden een massa supporters op de been gebracht die de sporthal in een bruisende arena omtoverden.

De wedstrijd zelf startte uitstekend voor de Izegemse J14. De defensie stond paraat en in aanval werd er relatief vlot gescoord, al moet gezegd dat bij de spelers van beide ploegen de zenuwen door de keel gierden. Na een 3-tal minuten stond Nelo al 3-0 in het krijt. Langzaam maar zeker vocht Nelo zich echter terug in de wedstrijd en met mooi handbal aan beide zijden kon de eerste helft al nagelbijtend afgesloten worden met een 8-7 voorspong voor Izegem.

De tweede helft begon zoals de eerste beëindigd werd, twee ploegen die elkaar niet los lieten en knap handbal lieten zien. Na een tiental minuten begon de motor bij Izegem helaas te sputteren, de verdediging liet wat steken vallen en in aanval was de scherpte zoek. Nelo kwam een tweetal doelpunten voor en bij Izegem zonk de moed langzaam maar zeker in de schoenen. Onze Izegemse jongens kwamen nog moeilijk tot scoren en een aantal balverliezen deed hun achterstand nog verder oplopen.

De wedstrijd werd afgesloten met een 14-23 winst voor Sporting Nelo. De ontgoocheling bij de Izegemse spelers was groot, de vreugde bij Nelo des te groter.

Een dikke proficiat aan de gouden Nelo jongens voor de knappe overwinning en een al even dikke proficiat aan onze zilveren jongens voor de sterke prestatie en het schitterende parcours!

Speelden voor Izegem:

 

Achiel Denys, Lander De Baets, Sverre Nollet, Bram Calleeuw, Clement Van Brabant, Vic Stragier, Matthias Nottebaert, Guus Bossuyt, Karsten Ramaker, Léon Verbeke, Niels Witdouck en Jonas Vandewiele.

HBC IZEGEM J14 - APOLLOON KUURNE: 7-8, 11-5 en 13-7

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 11 september 2017 10:50

Het eerste kwartier verliep niet van een leien dakje. Verdedigend stond Izegem op slappe benen waardoor er geen antwoord werd gevonden op de grotere opbouwers van Kuurne. Niettegenstaande de 2 doelpunten voorsprong na 10 minuten (6-4), stond er na 15 minuten een 7-8 verlies op het scorebord.

Het tweede kwartier vertoonde een gans ander spelbeeld. Door enkele snelle uitbraken en mooie bewegingen stond Izegem in een mum van tijd 3-0 voor en hiermee was de ban gebroken. Onze jongens bleven vlot scoren en gaven de opbouwers van de tegenpartij geen ruimte meer. Gevolg: 11-5 winst.

Het derde kwartier startte meer in evenwicht maar na 8 minuten herhaalde het scenario van het tweede kwartier zich. Een sterk verdedigend Izegem belette Kuurne het scoren en vond vlot de weg naar het doel. Resultaat: 13-7 winst.

Ondanks de mindere start, toch een uitstekend resultaat voor onze J14.

Speelden voor Izegem: Lucas Himpe, Yannis Devoldere, Remi Verbeke, Federico Lioen, Guus Bossuyt, Thieben Ramaker, Karsten Ramaker, Rune Horré, Daan Vanhaverbeke en Aaron Six

 

J14 stoot door naar Vlaamse finale!

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 07 mei 2017 10:41

In het verre Maasmechelen moesten onze J14 jongens aan de bak te Maasmechelen om uit te maken wie op 21/05/2017 te Wilrijk mag strijden voor de titel van Vlaams kampioen.

De eerste tegenstander HC Schoten bleek een leuke opwarmer te zijn. Helaas voor de J14 uit Schoten waren ze een maatje te klein. Iedereen kwam aan spelen toe en na 20 minuten stond een droge 16-6 in het voordeel van Izegem op het bord.

Een half uur later werd echter een ander gerecht geserveerd. Sporting Nelo bleek een technisch sterke en serieus taaie klant te zijn. De ganse wedstrijd verliep evenwichtig en pas op het einde kon Izegem het laken naar zich toe trekken. 11-10 na een lastige partij tegen een sterke tegenstander.

Door de twee gewonnen wedstrijden waren onze jongens de poulewinnaars en mochten ze eerst het veld op tegen Evergem Gent, die 2e werd in hun poule, om uit te maken wie als eerste finalist naar Wilrijk mocht. Deze kruisfinale werd betwist in 2 helften van 15 minuten.

De eerste 15 minuten verliepen dramatisch voor een zwalpend Izegem dat maar niet tot scoren kwam en ook verdedigend nogal wat steken liet vallen. Een pijnlijke 3-7 aan de rust was het resultaat.

De 2e helft toonde in eerste instantie aanvallend niet veel beterschap maar ook Evergem kreeg het moeilijker om hun wil op te leggen, dit omdat Izegem verdedigend sterker voor de dag kwam. Er werden meer ballen veroverd en na een 7-tal minuten in de 2e helft werd ook het vizier wat meer op scherp gesteld. Langzaam maar zeker knabbelde Izegem aan de voorsprong van Evergem om dan in de laatste minuten erop en erover te gaan: 11-9 winst !! Het moet gezegd dat een sterk keepende Matthias Nottebaert Izegem meermaals in de wedstrijd hield door enkele knappe reddingen. 

Speelden voor Izegem: Matthias Nottebaert, Vic Stragier, Daniel Ciobotaru, Achiel Denys, Sverre Nollet, Bram Calleeuw, Clement Van Brabant, Karsten Ramaker, Jonas Vandewiele en Niels Witdouck.

Op 21 mei 2017 spelen onze J14 de Vlaamse finale tegen Sporting Nelo, dat de 2e kruisfinale won van Hubo Initia Hasselt

 

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top