J14 zetten goede teamprestatie neer tijdens Open VHV-tornooi in Hoboken.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 08 oktober 2018 13:29

De eerste wedstrijd tegen Olva Brugge ging gelijk op (5-5). Daarna werd sterk verdedigd en werden de doelkansen beter afgewerkt. Een goede teamprestatie zorgde voor een knappe 13-8 winst.

De tweede wedstrijd was tegen Sasja HC. Het tempo van de wedstrijd lag een stuk hoger en elke slordige pas werd genadeloos afgestraft. 5-1 voor Sasja HC. Daarna gaven enkele knappe reflexen van onze keeper Thieben Izegem terug moed. HBC Izegem beet van zich af en het werd terug een wedstrijd. Een strijdend Izegem verloor met 15-6 tegen een sterke tegenstander.

In de derde wedstrijd stond HBC Izegem er vanaf de eerste minuut. Een strakke verdediging zorgde ervoor dat Merksem geen doelkansen kon afdwingen. Wanneer de tegenstander er dan toch doorkwam, stond Stan paraat. HBC Izegem bleek ook alert voor doel. Onze snelle tegenaanvallen werden goed afgewerkt. Dit gaf onze jongens een flinke dosis zelfvertrouwen. HBC Izegem won vlot met 10-1.

Tegen Hasselt werd het een pittig duel. Met twee prachtige aanvallen kwam Izegem 2-0 voor. Hasselt ontwikkelde een hoger tempo en maakte 2-2 gelijk. Snedige counters werden knap afgewerkt door Hasselt (2-4). Daarna liep het iets minder. Pech, driemaal op de paal en de klasse van Hasselt deed HBC Izegem kraken. HBC Izegem probeerde nog iets te forceren maar de snelle counters bleven HBC Izegem pijn doen. Op het einde zat Izegem er fysiek door. Onze jongens verloren met 14-6 tegen Hasselt. Dikke proficiat voor de strijdlust en teamprestatie!

Speelden voor Izegem: Brecht, Daan, Senne, Kuba, Mauro, Rune, Aaron, Timo, Bob, Thieben, Federico en Stan. Bedankt Brecht om te coachen.

 

Alle uitslagen op een rijtje:

Sasja HC – Olse Merksem 13-3

Olva Brugge - HBC Izegem J14 8-13

Olse Merksem – Hubo Initia Hasselt 6-15

Sasja HC – HBC Izegem J14 15-6

Olva Brugge – Hubo Initia Hasselt 7-12

HBC Izegem J14 – Olse Merksem 10-1

Sasja HC – Olva Brugge 17-4

Hubo Initia Hasselt – HBC Izegem J14 14-6

Olva Brugge – Olse Merksem 7-7

Sasja HC – Hubo Initia Hasselt 9-1

 

 

 

HC THOR Middelkerke – J14 HBC Izegem 2-6, 2-6 en 4-7.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 08 oktober 2018 11:25

In de gietende regen trokken onze jongens naar Oostende voor de tweede competitiewedstrijd tegen Thor Middelkerke. In het eerste kwartier bouwde Izegem een kleine voorsprong uit en stond deze voorsprong niet meer af. Izegem won verdiend met 2-6.

De tweede partij werd ook gewonnen met 2-6. Onze verdediging stond er en wanneer Thor Middelkerke toch door de verdediging geraakte, was er het puik keeperswerk van onze doelwachter. Aan de overkant kon Izegem dankzij enkele goed combinaties op voorsprong komen. De voorsprong bracht rust in het team. Izegem kon opnieuw met een vlotte 2-6 winst afsluiten.

In het laatste kwartier kwam Izegem 0-3 achter. Izegem zette de achtervolging in. Izegem slaagde erin om terug op gelijke hoogte te komen met Thor Middelkerke. Nadien kantelde de wedstrijd volledig in het voordeel van Izegem. Izegem won met 4-7.

Speelden voor Izegem: Rune, Vic, Jarno, Thieben, Stan, Timo, Aaron, Mauro, Bob, Daan, Pepijn en Kuba.

 

J14 speelde open tornooi in Aalst tegen Thor Middelkerke en Erpe-Mere

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 12 maart 2018 20:34

Op zondag trokken onze J14 naar Aalst voor een VHV-tornooitje. Door de afwezigheid van Roeselare werd telkens 2 maal onderling gespeeld tussen Erpe-Mere, Thor Middelkerke en Izegem (matchen van 20 minuten met 1 time out).

 

Resultaten:

Izegem – Erpe-Mere: 4 – 13

Erpe-Mere – Middelkerke: 12 – 14

Izegem – Middelkerke: 13 – 9

Izegem – Erpe-Mere: 8 – 14

Erpe-Mere – Middelkerke: 11 – 7

Izegem – Middelkerke: 8 – 9

 

In verdediging liet Izegem regelmatig wat steken vallen, zeker in de beginfases van de verschillende wedstrijden. Een gebrek aan focus lag hier veelal aan de basis.

Een paar keer werd hard teruggevochten en één keer kon Izegem zelfs nog het laken naar zich toe trekken.

Feit is wel dat Izegem te veel moeite had met de grote shotters van beide tegenstanders, soms te terughoudend was om vol in verdedigend contact te gaan en dat het ontbreken van een keeper zich ook liet voelen.

 

Speelden voor Izegem: Daan, Guus, Aaron, Federico, Kuba, Rune en Jan-Olle.

J14 winnen eerste competitiewedstrijd tegen HC Desselgemse: 6-1, 8-6 en 5-4.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zaterdag 15 september 2018 17:51

Onze jongens van J14 speelden hun eerste competitiewedstrijd tegen HC Desselgemse. In het eerste kwartier duurde het lang voordat de wedstrijd echt los kwam. Halfweg de wedstrijd stond het 2-1 voor Izegem op het scorebord. De trainster van Izegem spoorde haar middenspelers en aanvallers aan om meer durf te tonen en uit te halen naar het doel. Dit gaf direct resultaat en samen met enkele knappe combinaties werd het verschil gemaakt. Izegem won verdiend met 6-1.

In het tweede kwartier maakten HBC Izegem en HC Desselgemse er een spannende wedstrijd van. Het spel was een stuk beter dan de eerste wedstrijd. Met doelpunten van de midden- en hoekspelers kwam HBC Izegem 4-1 voor. HC Desselgemse gaf niet op. Het scoorde driemaal en boog een achterstand om tot een 5-6 voorsprong. In de laatste 5 minuten scoorde Izegem nog driemaal en haalde een felbevochten overwinning binnen met 8-6.

In het laatste kwartier kwam Izegem 3-1 achter, maar langzaam knokte HBC Izegem zich terug in de wedstrijd. Vanuit diverse posities werd door Izegem gescoord en maakte Izegem 4-4 gelijk. Over en weer kwamen er kansen, maar Izegem ging in de slotminuut met de overwinning lopen (5-4).

Speelden voor Izegem: Mauro, Yannis, Rune, Senne, Federico, Vic, Jarno, Stan, Aaron, Thieben, Victor, Daan en Remi.

J14 haalde twee punten binnen na harde strijd op regio-tornooi

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 05 maart 2018 12:31

Zaterdagnamiddag speelden de J14 in de sporthal ‘De Krekel’ een regio-tornooi. De eerste wedstrijd tegen Elita Buggenhout werd met 7-3 verloren. Izegem had geen antwoord op de kracht van Elita Buggenhout.

In het begin van de tweede wedstrijd tegen Evergem ging het eigenlijk meteen fout en stond er vrij snel een score van 6-2 op het bord. Evergem toonde meer lef en had veel meer snelheid in de ploeg. Evergem won met 11-6.

Ook in de derde wedstrijd (tegen Elita Buggenhout) leek het de foute kant op te gaan maar in een grandioze tweede wedstrijdhelft slaagde Izegem erin om een 1-5 achterstand om te buigen in een 9-8 winst. De snelheid van Yannis én scorende hoekspelers zorgden voor de ommekeer. Een overwinning die de ploeg deugd deed.

In de laatste wedstrijd nam Evergem meteen flink afstand met mooie aanvallen die uitstekend werden afgerond (2-7). Nadien liet Mauro de keeper van Evergem alle hoeken van z’n doel zien. Dit belette niet dat Evergem de wedstrijd won 9-7.

 

Speelden voor Izegem: Daan, Yannis, Bou, Louis, Guus, Mauro, Kuba, Remi, Karsten, Lucas en Thieben.

 

Alle resultaten:

HBC Izegem – Elita Buggenhout 3-7

Evergem – Elita Buggenhout 10-9

HBC Izegem - Evergem 6-11

HBC Izegem – Elita Buggenhout 9-8

Evergem – Elita Buggenhout 9-11

HBC Izegem - Evergem 7-9

 

1. Evergem

2. Elita Buggenhout

3. HBC Izegem

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top