Selectie van J/M10 en J/M12 nam deel aan tornooi ‘Challenge Patrick Chantry’ in Doornik

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 12 februari 2018 18:59

Izegem speelde een tornooi in Doornik met volgende ploegen: Mont-sur-Marchienne, Givenchy-en-Gohelle, Wahagnies, L’union Beynoise, Tournai1, Tournai2 en Handbalclub Apolloon Kuurne. De ploegen werden opgesplitst in twee reeksen. Izegem werd ingedeeld bij Tournai1, Union en Wahagnies.

 

De eerste wedstrijd was tegen de thuisploeg. Izegem kon in het begin niet volgen en kwam vlug op achterstand (7-4). Nadien ging het op en neer. Beide ploegen bleven scoren. Izegem kon zijn achterstand evenwel niet meer ombuigen en verloor met 18-10. De tweede wedstrijd was tegen Wahagnies. Wahagnies was een felle tegenstander maar Izegem liet niet begaan. Het werd 6-4, 7-5 en 9-7. Izegem verloor de wedstrijd uiteindelijk met 12-8, maar verdiende op inzet een beter resultaat. De laatste wedstrijd van de voormiddag was tegen L’union Beynoise. Izegem speelde de bal goed rond en vond telkens een speler vrij voor doel die kon afwerken. Izegem kwam 3-1 en 4-3 voor. L’union Beynoise gaf niet op en maakte gelijk (5-5). In de laatste 5 minuten scoorde Izegem viermaal op een rij. Aan de overkant pakte onze keeper uit met enkele knappe reddingen. Dit was het keerpunt in de wedstrijd. Izegem won met 13-5 en eindigde derde in hun reeks.

 

Na een bord lekkere pasta moest Izegem opnieuw aan de bak. De eerste wedstrijd was tegen Tournai2. Tournai2 werd nipt derde in de voorrondes. Het bleek een taaie tegenstander. Halfweg de wedstrijd stond Izegem 8-4 achter. Izegem gaf zich niet zomaar gewonnen en kwam terug tot 10-8. In de laatste minuten bleek Tournai2 toch een maatje te groot. Het werd 15-8 voor de thuisploeg. Nadien moest Izegem spelen tegen L’union Beynoise. Vol enthousiasme ging Izegem er tegenaan. Het werd een spannende wedstrijd. Van 2-2 werd het 6-4, 7-5 en 8-6. In de laatste 5 minuten maakte Izegem het verschil met enkele mooie combinaties rond de cirkel. Izegem won met 9-7. Izegem werd geen rust gegund en moest direct spelen tegen Kuurne. De vermoeidheid begon Izegem parten te spelen. Iedereen bleef het beste van zichzelf geven en Izegem hield de bordjes tot 8-8 in evenwicht. In de laatste drie minuten ging Kuurne toch met de winst lopen (12-8).

 

Winnaar van het toernooi werd Mont-sur-Marchienne. Izegem eindigde zevende. Proficiat aan alle spelers!

Speelden voor Izegem: Vic, Nel, Kaylen, Thijs, Yinthe, Elisa, Daan en Liam.

 

Reeksen

Tournai1 – Izegem 18-10

L’union Beynoise – Wahagnies 6-12

Tournai1 –  L’union Beynoise 16-8

Izegem – Wahagnies 8-12

Tournai1 – Wahagnies 8-8

Izegem – L’union Beynoise 13-5

 

Reeks 3de en 4de plaats uit reeksen.

Kuurne –  L’union Beynoise 13-4

Tournai2 – Izegem 15-8

Kuurne – Tournai2 9-8

 L’union Beynoise – Izegem 7-9

Kuurne – Izegem 13-9

L’union Beynoise – Tournai2 2-14

THOR HANDBAL - HBC IZEGEM J/M12: 2-16, 4-12 en 0-8

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 15 januari 2018 12:54

Na een stevige opwarming begonnen onze jongens en meisjes overtuigend. Het fysiek sterkere Izegem verdedigde goed, de bal ging vlot van de ene speler naar de andere en in de aanval scoorde Izegem enkele fraaie doelpunten. Het doelnet van de tegenstander trilde als het ware elke minuut. Izegem won het eerste kwartier met 16-2.

In het tweede kwartier zorgde Izegem er opnieuw voor dat Thor de bal niet in haar ploeg kon houden. Na het veroveren van de bal werd deze meteen richting aanvallers gestuurd. Deze gingen niet voor eigen succes maar zochten steeds het beste mannetje voor het doel op. Vooral op de tegenaanval was Izegem super efficiënt en won met 12-4.

Tijdens het laatste kwartier kreeg Thor het steeds moeilijker omdat de bal maar niet voorbij onze keeper ging. Izegem bleef mooie passen rondstrooien en doelpunten maken. Na 15 minuten projecteerde het scorebord een 8-0 winst voor Izegem.

Een goede wedstrijd werd afgerond met een stevige high five en extra bedankingskreet voor de meegereisde supporters.

 

Speelden voor Izegem: Vic, Senne, Daan, Thijs, Bob, Stan, Renée, Brecht, Jarno, Batist, Nel en Ewa.

 

HBC IZEGEM JM12 - APOLLOON KORTRIJK 1: 1 9-2, 7-7 en 7-10

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zaterdag 02 december 2017 18:40

Vanaf het eerste fluitsignaal werd Kortrijk snel met de neus op de feiten gedrukt. Izegem liet mooi handbal zien en liep vlug 5-0 uit. Izegem zette verder stevig druk op de verdedigers van Kortrijk en onze jongens en meisjes snoepten meermaals de bal van de tegenstander af. Met scherpe tegenaanvallen en een vizier op scherp werd het 9-2 voor Izegem.

In het tweede kwartier vond Kortrijk zijn organisatie terug en begon vlot mee te combineren. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht tot het einde: 7-7.

In het derde kwartier kon Izegem gelijke tred houden tot 2-2. Daarna bouwde Kortrijk stelselmatig zijn voorsprong uit. Van 2-3 werd het 3-7 en 4-10. Op het einde van de wedstrijd speelde Izegem een stuk beter en kon nog driemaal tegen scoren. Kortrijk won met 7-10.

 

Speelden voor Izegem: Daan, Thijs, Yinthe, Bob, Vic, Brecht, Jarno, Batist, Nel en Liam.

OLVA BRUGGE - HBC IZEGEM J/M12: 6-6, 9-3, 3-6

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: vrijdag 15 december 2017 08:36

HBC Izegem moest sneeuw en wind trotseren om de verplaatsing te maken naar Brugge. In de heenwedstrijd was Brugge een maatje te groot voor Izegem. We zijn ondertussen enkele maanden verder. Er werd stevig getraind en  de groep maakte flink wat progressie.

 

In de terugwedstrijd maakte Izegem het Brugge knap lastig. Na een gelijkspel in het eerste kwartier (6-6) won zowel Izegem als Brugge nog een wedstrijd (9-3 en 3-6) en deelden beide ploegen de punten

DESSELGEMSE HC - HBC IZEGEM JM12: 2-8, 4-12 en 4-6

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 20 november 2017 19:24

Na een aarzelende start, ging het plotseling vlotjes. Onze tegenaanvallen werden mooi afgewerkt en de verdediging liet geen bal door. Izegem kon een mooie overwinning in de wacht slepen (2-8).

In het tweede kwartier ging het nog vlotter. Izegem liet de bal het werk doen. We zagen enkele knappe acties van onze meisjes terwijl de jongens de ene na de andere doelkans verzilverden (2-7). De ruime voorsprong werd nog verder uitgebreid door enkele rake counters. De wedstijd werd uiteindelijk overtuigend gewonnen werd met 4-12.

De laatste wedstrijd werd spannender. Het werd 2-2 en 3-3. Desselgemse HC verdedigde compacter en Izegem kon moeilijker doelkansen afdwingen. De afgedwongen doelkansen werden echter prima afgewerkt en met drie doelpunten op een rij werd het verschil gemaakt. Izegem won met 4-6.

Bedankt aan de talrijke supporters van Izegem om te komen supporteren!

Speelden voor Izegem: Batist, Nel, Daan, Brecht, Jarno, Thijs, Daan, Yinthe, Vic, Stan en Bob.

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top