HBC Izegem 1 J/M12 op driehoekstornooi in Gent

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 27 maart 2017 13:44

Het laatste deel van de nacompetitie voor Izegem1 vond plaats in Gent met Elita Buggenhout en DB Gent als tegenstanders.

Zes van de acht Izegemse spelers hadden reeds in de namiddag een wedstrijd gespeeld tegen Roeselare. In hun eerste wedstrijd tegen Elita Buggenhout kwam Izegem direct 2-0 achter. Izegem kwam met drie knappe passen doorheen de verdediging terug tot 2-1. Izegem bleef goed spelen maar had pech bij de afwerking. Vijfmaal trof Izegem het doelkader. Aan de overkant ging de bal wel in het doel. Elita Buggenhout kon haar voorsprong uitbouwen en won met 11-3.

Izegem had geen tijd om terug op krachten te komen. Het moest direct aan de bak tegen DB Gent. Izegem begon nochtans goed aan de wedstrijd en zette een 4-2-voorsprong op het scorebord. DB Gent bood dapper verzet en kwam terug tot 4-4. Krachtige schoten van een Gentse afstandsschutter maakten in het tweede wedstrijdgedeelte het verschil en Izegem ging de boot in met 5-10.

Twintig minuten had Izegem om de batterijen op te laden voor de volgende wedstrijd tegen Elita Buggenhout. Het bleek onvoldoende. De spelers van Elita Buggenhout scoorden er lustig op los en de weerstand in het Izegemse kamp leek gebroken (10-2). Een slim lobballetje over Buggenhoutse keeper bezorgde Izegem een tweede adem. De strijdlust kwam terug en Izegem maakte nog 6 knappe doelpunten. Elita Buggenhout won met 15-8.

De laatste wedstrijd tegen DB Gent was er één op wilskracht. Izegem zat er fysiek doorheen maar door een sterke verdediging slaagde ment erin de Gentse afstandsschoten af te blokken. Izegem bleef gelijke tred houden en haalden een verdiend gelijkspel binnen (5-5).

Na 12 wedstrijden in de nacompetitie konden we vaststellen dat Elita Buggenhout het sterkste team was. Izegem en DB Gent waren elkaars evenknie. Proficiat aan alle spelers voor hun blijvende inzet!

Speelden voor Izegem 1 J/M12: Brecht, Daan, Remi, Femke, Geike, Lauren, Batist en Yannis.

 

ELITA BUGGENHOUT - HBC IZEGEM 1 J/M12: 11-3

HBC IZEGEM 1 J/M12 - DB GENT: 5-10

ELITA BUGGENHOUT - HBC IZEGEM 1 J/M12: 15-8

 

HBC IZEGEM 1 J/M12 - DB GENT: 5-5 

HBC IZEGEM 2 J/M12 – ROESELARE M: 7-4, 8-4, 4-8

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 27 maart 2017 13:38

Na het eerste driehoektoernooi in Roeselare mocht Izegem 2 Roeselare en Brabo Denderbelle ontvangen in eigen huis. Brabo Denderbelle gaf forfait en er werden drie wedstrijden gespeeld tegen Roeselare.

In de eerste wedstrijd doken onze spelers zowel vanuit de linker- als de rechterhoek in de ruimte achter de verdediging van Roeselare. Deze acties werden mooi afgewerkt en maakten het verschil. Van 4-2 werd het 6-3. Onze coach bleef erop hameren dat de combinatie van veel beweging, het inschuiven en durven afwerken het beste resultaat gaf. Izegem won met 7-4.

In de tweede wedstrijd opende Izegem sterk. Izegem ontfutselde een paar keer knap de bal van Roeselare en counterde zich naar een 4-1 voorsprong. De thuisploeg zag Roeselare weer terugkomen naar 5-3. Met twee acties door het midden van de verdediging van Roeselare had Izegem meteen een antwoord klaar. Izegem kwam 7-3 voor en kon de wedstrijd afronden met een 8-4- zege.

In de laatste wedstrijd kwam Izegem 4-2 voor en dacht het dat de wedstrijd gespeeld was. Het spel werd slordiger en door veelvuldig balverlies kon Roeselare met twee doelpunten vanop tegenaanval gelijk maken. Izegem wist niet wat hen overkwam. Er waren kansen, missers en technische fouten aan beide kanten, maar Roeselare profiteerde maximaal en haalde het deze keer met 4-8.

Speelden voor Izegem: Jarno, Batist, Remi, Thieben, Stan, Femke, Thijs, Brecht en Daan.

J/M12 - nacompetitie Regio O-W in Buggenhout

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 13 maart 2017 11:01

De competitie van de J/M 12 bestaat uit drie reeksen. Izegem eindigde in hun reeks op de derde plaats. Zaterdag startte de nacompetitie met het eerste van drie tornooien in Buggenhout. Izegem speelde tegen de tweede van elke reeks: Elita Buggenhout en DB Gent.

In de eerste wedstrijd tegen Elita Buggenhout verliep de wedstrijd gelijkopgaand (3-3). Halfweg de wedstrijd nam Elita Buggenhout de wedstrijd in handen. Izegem bood kranig weerstand maar vond moeizaam de weg naar het doel. Izegem verloor met 7-3.

De tweede wedstrijd tegen DB Gent kende hetzelfde scenario. Izegem hield opnieuw gelijke tred tot 4-4. DB Gent maakte het verschil met vier doelpunten in de rechterbovenhoek. DB Gent liep zo uit tot 4-8 en won met 5-10 de wedstrijd.

De derde partij werd de beste wedstrijd van Izegem. Izegem speelde als ploeg sterker dan Elita Buggenhout. Met een knappe actie van onze drie meisjes kwam Izegem 2-3 voor. Pech en drie afgekeurde doelpunten door de scheidsrechter/ coach van Buggenhout (een toch wat vreemde duobaan) zorgden voor onrust in de ploeg en de ommekeer in de wedstrijd. Izegem verloor nipt met 5-3.

Na drie verliespartijen zette Izegem zich nog éénmaal schrap. Op enkele belangrijke momenten in de wedstrijd had Izegem wat geluk. Bovendien werden enkele vloeiende acties rondom de cirkel mooi afgerond. Izegem kwam 5-1 voor. DB Gent zette de achtervolging in en maakte het nog spannend. Izegem won echter verdiend met 5-4.

 

Speelden met Brecht, Laura, Lauren, Daan, Remi, Mauro, Stan, Femke en Rune.

 

Uitslagen:

Elita Buggenhout – Izegem: 7-3

Izegem – DB Gent: 5-10

DB Gent – Elita Buggenhout: 4-13

Elita Buggenhout – Izegem: 5-3

Izegem – DB Gent: 5-4

 

DB Gent – Elita Buggenhout: 5-5

Nacompetitie J/M12: driehoekstornooi in Izegem

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zondag 19 maart 2017 17:45

Het tweede deel van de nacompetitie vond plaats in Izegem. Met de uitgeschoven tribune en reclamepanelen rond het veld was het een ideaal kader om Elita Buggenhout en DB Gent te ontvangen.

 

In de eerste wedstrijd tegen DB Gent startte Izegem erg sterk. Met veel beweging en snelheid in de ploeg werd DB Gent verrast. Izegem dwong veel kansen af en maakte deze telkens mooi af. Het werd 5-1 voor Izegem. DB Gent herstelde het evenwicht maar Izegem bleef haar kansen mooi verzilveren. Izegem won met 11-6.

 

In de tweede wedstrijd ging Izegem op z’n elan door, maar Elita Buggenhout liet zich niet wegzetten en maakte gelijk (4-4). Met drie acties door het midden van de verdediging van Elita Buggenhout kon Izegem een voorsprong uitbouwen (7-4). Elita Buggenhout was van slag en Izegem speelde op een wolk. Het werd 11-5.

 

De volgende wedstrijd was opnieuw tegen DB Gent. Eén speler van DB Gent rolde verschillende keren onze verdediging op en strafte elk balverlies genadeloos af. Halfweg was het 7-1 voor DB Gent. De kopjes van Izegem hingen naar beneden en DB Gent klaarde de klus met een duidelijke 10-3 winst.

 

In de laatste wedstrijd speelde Izegem opnieuw tegen Elita Buggenhout. Elita Buggenhout vertrok pijlsnel en had na drie minuten een 3-0 voorsprong. Izegem zette de achtervolging in en maakte gelijk (3-3). Het werd super spannend. Elita Buggenhout leek op weg naar de overwinning. Het werd 5-3 en 6-5. Met een snelle tegenaanval in de laatste minuut kon Izegem toch nog gelijk maken. Beide ploegen hadden nog één kans maar het bleef 6-6.

 

Speelden voor Izegem: Rune, Louis, Vic, Brecht, Laura, Thieben, Senne, Remi, Femke, Yannis, Geike en Lauren.

 

 

Uitslagen:

HBC Izegem – DB Gent 11-6

DB Gent - Elita Buggenhout 9-9

Elita Buggenhout - HBC Izegem 5-11

HBC Izegem - DB Gent 3-10

DB Gent – Elita Buggenhout 5-11

Elita Buggenhout – HBC Izegem 6-6

APOLLOON KORTRIJK - HBC IZEGEM 1 J/M12: 6-3, 5-7 en 6-9

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zondag 19 februari 2017 11:16

In het eerste kwartier was Izegem nog in dromenland. Veel balverlies, slordige passen en matig verdedigen zorgden ervoor dat Kortrijk kon uitlopen tot 5-1 en met 6-3 won.

Onze trainster schudde de spelers wakker en vroeg om de passen beter te verzorgen. In het tweede kwartier werd het samenspel een stuk beter. Izegem liep uit tot 1-4 en 2-6. In de laatste 5 minuten kon Kortrijk nog driemaal scoren maar Izegem haalde de overwinning binnen met 5-7.

In de laatste wedstrijd kon Izegem halfweg de partij het verschil maken. Met vier knappe aanvallen werd het plotseling 4-8 voor Izegem en was de wedstrijd gespeeld: 6-9.

Na 12 speeldagen behaalde Izegem1 26 punten (rangschikking volgens eerste twee speeltijden) en staat voorlopig op een mooie tweede plaats.

 

Speelden voor Izegem1: Yannis, Rune, Siemon, Maithé, Daan, Louis, Brecht, Laura, Birgit, Femke, Liam en Thijs.

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top