HBC IZEGEM J/M12 - OLVA BRUGGE: 5-6 / 5-9 / 12-5

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 25 september 2017 08:52

In het eerste kwartier hielden beide ploegen elkaar in evenwicht (1-1). De trainers vroegen meer durf van de spelers. Enkele acties gaven meteen resultaat. Izegem kon een 5-2 voorsprong uitbouwen. Na de voorsprong liep het minder. Enkele kansen werden gemist en Brugge kwam sterker opzetten en maakte gelijk (5-5). Izegem probeerde nog het winnend doelpunt te maken maar het was Brugge dat met de winst ging lopen (5-6).

In het tweede kwartier kwam Brugge direct 0-3 voor. Brugge gaf Izegem weinig hoop door enkele passes te onderscheppen en mooi af te ronden (2-7). Izegem bleef strijden en met meer durf voor doel en een sneller samenspel kon Izegem nog milderen tot 5-9.

In de laatste wedstrijd gaf een vroege voorsprong Izegem vleugels (4-0). Plotseling vond Izegem makkelijker de weg naar het doel. Een lobje over de doelwachter, strakke shots op afstand en snelle tegenaanvallen leverden een 12-5 winst op.

Speelden voor Izegem: Vic, Yinthe, Thijs, Daan, Senne, Kuba, Stan, Renée, Brecht, Jarno, Batist, Nel en Liam.

Izegems driehoekstornooi voor J/M12 tegen Olva Brugge en Knack Roeselare

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 18 september 2017 13:17

We zagen zes leuke wedstrijden met knappe doelpunten en veel reddingen van de doelwachters.

In de eerste wedstrijd speelde Izegem tegen Olva Brugge. De wedstrijd ging op en neer, maar beide ploegen toonden te weinig durf voor doel. Izegem kwam 3-1 voor maar Olva Brugge slaagde erin op het einde terug te komen. Olva Brugge won met 4-6.

 

In de tweede wedstrijd strafte Olva Brugge de verdedigende fouten van de meisjes van Knack Roeselare genadeloos af en won met 7-1. Ook Izegem kon haar wedstrijd tegen Knack Roeselare winnend afsluiten. Er werd beter rond gespeeld. Dit zorgde automatisch voor meer ruimte en doelkansen. Izegem won met 6-2.

Izegem kreeg geen rust en moest direct aan de bak tegen Olva Brugge. Het ging gelijk opgaand tot 4-4 en 7-7. Op het einde begon de motor te sputteren en kreeg Izegem geen bal meer tegen de netten. Olva Brugge profiteerde en won met 7-10.

Zowel Izegem als Olva Brugge moesten nog één keer spelen tegen de meisjes van Knack Roeselare. De Roeselaarse keepster pakte uit met enkele knappe reddingen en aan de overkant werkte Roeselare een paar kansen goed af (3-1). Olva Brugge keerde het tij en kwam op 4-3 voorsprong. In de slotminuut maakte Roeselare verdiend gelijk (4-4).

Nadien was het de beurt aan Izegem. Halfweg de wedstrijd stond Izegem 4-2 voor. Roeselare maakte het nog super spannend. Het maakte de aansluitingstreffer (4-3). Onze keeper kon tot tweemaal toe de gelijkmaker verhinderen maar in de laatste seconde moest hij zich toch gewonnen geven. Net zoals tegen Olva Brugge maakte Roeselare op het nippertje gelijk (4-4).

 

Speelden voor Izegem: Stan, Liam, Senne, Batist, Vic, Jarno, Brecht en Nel.

 

Uitslagen

HBC Izegem – Olva Brugge: 4-6

Olva Brugge – Knack Roeselare: 7-1

HBC Izegem – Knack Roeselare: 6-2

HBC Izegem - Olva Brugge: 7-10

Olva Brugge – Knack Roeselare: 4-4

 

HBC Izegem – Knack Roeselare: 4-4

J/M 12: Izegem sluit seizoen af met tornooiwinst tegen Kortrijk.

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zaterdag 29 april 2017 19:18

Izegem speelde in sporthal De Krekel met twee ploegjes tegen Kortrijk. In de eerste wedstrijd vertrok Kortrijk pijlsnel en had na drie minuten een 3-0 voorsprong. Izegem A zette de achtervolging in en kon een 6-6- gelijkspel uit de brand slepen. In het onderlinge duel tussen Izegem A en Izegem B bleef het gelijk op gaan tot 4-4. Daarna kende Izegem A een dipje en het werd 13-4 voor Izegem B. In de wedstrijd tussen Izegem B en Kortrijk leek Izegem B op weg naar een gemakkelijke zege. Halfweg stond het 6-1 op het scorebord. Kortrijk liet de moed niet zakken. Het kwam terug tot 9-9 en won met 12-10.

De volgende wedstrijd tussen Izegem A en Kortrijk werd net zoals de eerste wedstrijd super spannend. Van 3-3 werd het 6-6. In de laatste minuut liep Izegem A met de winst weg (7-6). Izegem A kreeg geen rust en moest direct aan de bak tegen Izegem B. Een vlugge voorsprong van Izegem B sneed de benen af van Izegem A. Izegem B counterde zich naar een 11-2 overwinning.

De laatste wedstrijd was tussen Izegem B en Kortrijk voor de tornooiwinst. Opnieuw liep Izegem B 6-1 uit. Deze keer liet Izegem B zich niet verrassen. Izegem B kon het tornooitje afsluiten met een mooie 11-4 overwinning tegen Kortrijk.

We zagen zes leuke wedstrijden met knappe doelpunten en veel reddingen van onze doelwachters. Proficiat aan alle spelers voor de volgehouden inzet tijdens het seizoen. Bedankt aan de trainers om twee ploegen te begeleiden dit seizoen. Het gaf veel extra speelmogelijkheden aan onze J/M12.

Speelden voor Izegem A: Vic, Batist, Jarno, Senne, Thieben en Louis.

Speelden voor Izegem B: Brecht, Pepijn, Stan, Daan, Remi en Laura.

Uitslagen

Izegem A – Kortrijk                6-6

Izegem A – Izegem B             4-13

Kortrijk – Izegem B                12-10

Izegem A – Kortrijk                7-6

Izegem A – Izegem B             2-11

Kortrijk – Izegem B                4-11

 

Stand

Izegem B   6 punten

Kortrijk     3 punten (-6 doelsaldo)

Izegem A   3 punten ( -17 doelsaldo)

Apolloon Kortrijk 1 - HBC Izegem J/M12: 3-10, 7-4 en 6-10

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: zondag 10 september 2017 12:56

In haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen startte Izegem als een wervelwind. Izegem kwam in een mum van tijd 0-4 voor. Izegem kon aan dit tempo niet blijven spelen. Kortrijk herstelde het evenwicht. Over en weer kwamen er kansen, maar Izegem werkte beter af. Met enkele mooie acties rondom de cirkel bouwde Izegem haar voorsprong nog uit en won verdiend met 3-10.

De tweede wedstrijd verliep moeizamer. De Izegemse spelers verzamelden zich te dicht rond de cirkel. Op die manier werd de ruimte in de hoeken over het hoofd gezien. Kortrijk benutte volop haar kansen en halfweg de wedstrijd stond het 4-2 op het bord. Lat, paal en enkele gemiste doelkansen verhinderden een ommekeer. Kortrijk won met 7-4.

In de laatste wedstrijd kwam Izegem vlug 0-3 voor. Goed samenspel zorgde ervoor dat de aanvallers mooi vrijgespeeld werden. Izegem liep 2-6 uit. Kortrijk beet ondertussen zijn tanden stuk op onze verdediging. Onze doelwachter pakte uit met enkele knappe reflexen. Izegem nam de wedstrijd in handen en won met 6-10.

 

Speelden voor Izegem: Daan, Nel, Brecht, Vic, Liam, Thijs, Pepijn, Stan, Jarno en Batist.

 

 

J/M12 in de war op tornooi Middelkerke

Categorie: J12 - verslagen
Geschreven: maandag 24 april 2017 17:53

Onze J12 trokken naar Oostende voor een tornooi georganiseerd door Thor Middelkerke. Het werd een wat verwarrende namiddag voor onze spelers.

De omschakeling van de wedstrijden uit de nacompetitie naar het spelen op een klein veld met onduidelijke lijnen (voor de ene scheidsrechter telden de witte, voor de andere de zwarte lijnen), kleinere doelen en het niet meer gewend zijn om nog te handballen met een zachte bal deed de bal vliegen op de voeten, over de zijlijn en tegen elkaar aan, maar niet in het doel zoals eigenlijk de bedoeling was.

Geleidelijk verloor Izegem ook haar focus op de wedstrijden. De eerste twee wedstrijden werden verloren met 6-9 tegen Thor A en Thor B. Of was Thor A net dezelfde ploeg als Thor B? 

In hun derde wedstrijd tegen Middelkerke was Izegem op weg naar een overwinning maar verschillende afgekeurde doelpunten en elkaar tegensprekende scheidsrechters zorgden ervoor dat de eindstand 7-7 werd.

De laatste wedstrijd werd de wedstrijd teveel voor Izegem tegen opnieuw Thor A of Thor B. Thor A won met 8-5.

Samengevat,  op naar het laatste tornooi op 29 april 2017.

 

Speelden voor Izegem: Femke, Jarno, Batist, Aaron, Thieben, Daan, Federico en Stan.

 

Uitslagen wedstrijden

Izegem – Thor A         6-9

Thor B - Izegem          9-6

Izegem – Thor B         7-7

Thor A – Izegem         8-5

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top