HBC IZEGEM REGIO - KHT ROESELARE: 28-21

Categorie: dames - liga - verslagen
Geschreven: zondag 15 oktober 2017 08:37

Vlak na hun dubbele overwinning tegen Gent moest de J18 ploeg (versterkt met Arne Allaert) de regioploeg van Roeselare trotseren. Izegem moest in deze thuiswedstrijd hun leidersplaats verdedigen terwijl Roeselare probeerde op te klimmen uit de middenmoot van het klassement. 

Blikvanger: De ex-ploeggenoten van Bengt Dewulf waren massaal aanwezig in sporthal De Krekel nadat Bengt deze zomer Izegem verliet om bij de buren uit Roeselare te gaan spelen.

De vermoeidheid in de benen was merkwaardig genoeg niet te merken. Roeselare zocht nog naar het juiste matchtempo, maar Izegem zette hun matchritme van tegen Gent rustig voort. Beetje bij beetje bouwde Izegem hun voorsprong uit via Allaert en Olivier. Na een dominante eerste helft trok de thuisploeg zich terug naar de kleedkamer met een 14-10 voorsprong.

In de 2de helft drukte Izegem door. De verdediging speelde bijzonder sterk en in aanval werd gescoord via alle spelers. Na 48' stond het 23-14 en was de match zo goed als beslist. Roeselare zette in aanval enkele spelers af maar dat stoorde de Izegemse doelpuntenmachine niet. Na een collectief sterke prestatie mocht de thuisploeg zegevieren met een 28-21 eindstand.

Speelden voor Izegem: Allaert (9), Buyck, Delaey (2), Desmet (1), Olivier (6), Vanderhaeghe, Vandewalle (1), Demeulenaere (4), Vervaecke (3), Vanhaverbeke (2).

 

HC AALST - HBC IZEGEM REGIO: 22-22

Categorie: dames - liga - verslagen
Geschreven: maandag 25 september 2017 08:20

Zondag zakte de Izegemse regioploeg met 8 spelers af naar Aalst. Izegem begon sterk aan de wedstrijd en nam meteen de leiding via Deschamps. Uitmuntend keeperswerk van doelman Buyck zorgde ervoor dat Aalst niet kon bijbenen. De thuisploeg had zich voor de match tegoed gedaan aan het gerstenat in de cafetaria, dat uitte zich in agressief spel en opvliegerig gedrag. De scheidsen oordeelden zeer mild op enkele vuile overtredingen van de thuisploeg. Ruststand: 8-12

Izegem vatte te 2de helft slecht aan en liet Aalst hun achterstand rustig wegwerken. Uiteindelijk kon de thuisploeg nog een gouden punt uit de brand slepen via een strafworp in de laatste minuut. Izegem had de wedstrijd in handen maar vergat dat de prijzen pas aan de meet uitgedeeld worden. Eindstand 22-22

Speelden voor Izegem: Buyck, Vandewalle S. (5), Deschamps (8), Olivier (3), Vanderhaeghe, Delaey (1), Vandewalle T. (2), Allaert (3)

HBC DENDERMONDE - HBC IZEGEM Regio: 24-24

Categorie: dames - liga - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 06:47

Doordat overlap in de kalenders, moesten een aantal J18 na hun match van vannamiddag nog eens aantreden in Dendermonde om 20u tegen de tweede ploeg van Dendermonde die uit oudere maar wel ervaren spelers bestond. Van meet af was het duidelijk dat het technisch vermogen van onze mannen duidelijk beter was dan van de tegenpartij. Na een goede start ( 1-4 na 6 minuten ) verloren we nochtans even het evenwicht en lieten we de mannen van Dendermonde terugkeren en zelfs een voorsprong uitbouwen aan de rust ( 14-9 ). Na de rust hadden we onze tweede adem terug gevonden en begonnen we te knagen aan onze achterstand (22-22 op vier minuten van het einde). De wedstrijd bleef spannend en eindigde op een verdiend gelijkspel 24-24. Proficiat aan deze jonge ploeg, een eerste punt op verplaatsing is binnen.

Ploeg : Bert Remmery, Ward Delaey 1, Louis Olivier 7, Tjorven Deschamps 7, Benoit Vanderhaeghe 2, Ward Demeulenaere 1, Loic Vervaecke 2, Brecht Verbeke 1, Thomas Vandewalle 3

HBC EVERGEM - HBC IZEGEM REGIO: 25-34

Categorie: dames - liga - verslagen
Geschreven: maandag 18 september 2017 12:38

De jonge regio-ploeg (max. 19 jaar) trok voor hun eerste speeldag richting Evergem. De jongens wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden aangezien we maar 1 wisselspeler en geen doelman hadden.

Izegem oogde duidelijk sterker dan de tegenstander maar stond in verdediging op wankele benen, daarom werd het verschil in de eerste helft nooit groter dan 2 doelpunten. Allaert en Deschamps namen de ploeg op sleeptouw en lieten de eerste 20 min. niemand anders scoren.

Ruststand 15-16.

Na een korte peptalk van trainer Olexiouk begonnen de jongens met hernieuwde energie aan de 2de helft. Enkele tactische aanpassingen pakten bijzonder goed uit, dat uitte zich ook in doelpunten. Doelman Vanderhaeghe (met een verstuikte voet) verraste vriend en vijand met enkele puike reddingen. Het ondertussen licht gefrustreerde Evergem maakte steeds meer technische fouten die dan ook cash betaald werden.

Eindstand 25-34

Speelden voor HBCI: Deschamps (12), Olivier (3), Vanderhaeghe, Vandewalle (5), Vervaecke (4), Vanhaverbeke (1), Allaert (9), Desmet.

Regio – Kortrijk 34-27

Categorie: dames - liga - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 06:46

Afgelopen zaterdagnamiddag nam de regioploeg het op tegen Kortrijk. Op bezoek in Kortrijk speelde Izegem gelijk. De thuisploeg was dus van plan om ditmaal de zege te behalen.

Ruben Deblauwe scoorde tweemaal op rij en bracht Izegem zo 2-0 voor. Kortrijk reageerde gevat en kwam opnieuw langszij. Beide ploegen verdedigden niet echt stevig en na 7 minuten stond het 5-5 gelijk. Aanvallend speelde Izegem iets te overhaast. Vanaf minuut 10 nam Izegem de wedstrijd in handen met vier doelpunten op rij kwam Izegem 9-5 voor. Kortrijk bleef echter aanklampen en halfweg de eerste helft was het 10-9. Onder aanvoering van Dewulf nam Izegem opnieuw afstand. 14-10 was de stand met nog acht minuten te spelen. De thuisploeg bleef echter zwak acteren in verdediging en zo kwamen de bezoekers opnieuw in de match. Met nog drie minuten leidde de regio met 14-13. In de slotminuut kon Izegem langs Deleu en Dewulf opnieuw een kleine kloof slaan, zodat er gerust werd bij een 17-14 stand.

Izegem begon sterk aan de tweede helft. Allosserie en Lievens zorgden voor een zespuntenkloof (20-14) na vijf minuten. Verdedigend was Izegem nu ook heel wat beter en de ingekomen doelman Decin had enkele prachtige reddingen in huis. Kortrijk was fysiek niet in staat om nogmaals de kloof te dichten. Halfweg de tweede helft leidde Izegem met 27-18. Vanhaleewyn pikte ook zijn doelpuntje mee. Een tot dan toe onzeker acterende Vandenberghe kon na een mooie actie  het dertigste thuisdoelpunt op het bord plaatsen. 30-21 was de score met nog tien minuten te spelen. Izegem verzuimde dan om de score verder uit te bouwen en Kortrijk kreeg nog enkele doelpunten in cadeauverpakking aangeboden. Uiteindelijk won Izegem met 34-26. Izegem blijft zo in het spoor van Eeklo dat één punt meer telt in de stand maar wel een match meer speelde.

Speelden: Bert Remmery (D), Julien Decin (D), Stan Allosserie (5), Gilles Deleu (1), Arne Allaert (1), Bengt Dewulf (7), Ruben Vanderheeren (1), Michiel Vanhaelewyn (4), Ruben Deblauwe (8), Arne Lievens (4), Ismaïl Shampani en Lawrence Vandenberghe (3).

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top