Handbalclub Eeklo 2 – HBC Izegem Regio: 29 - 21

Categorie: dames - liga - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 06:45

Met een beperkt team en zonder coach, maar met een flinke dosis overtuiging, trok de regioploeg naar Eeklo. We werden er verwelkomd door oude bekende Frank Platteeuw; hij nam de coaching op zich van het tweede team van Eeklo, aangevuld met enkele spelers van hun eerste ploeg.

Er werd met enige vertraging gestart omdat er geen scheidsrechters aanwezig waren. Twee jongedames met enige ervaring als jeugdscheidsrechter namen tenslotte deze taak op zich – niet vanzelfsprekend!

Izegem opende weliswaar de score, maar de beginfase ging naar Eeklo. In de 8ste min. stond het 8 – 3. Izegem plaatste daarna een tussenspurt en met 3 goals op rij van Ruben Deblauwe en nog 2 van Ismaïl Shampani werd het 11 – 9. Dan kwamen er te veel onzuiverheden in de passing en pech voor doel, waardoor de score bij Izegem wat stilviel. De verdediging bleef wel behoorlijk, waardoor we naar de rust konden met 15 – 11 op het scorebord.

De tweede helft verliep aanvankelijk gelijkopgaand, maar daarna scoorde Eeklo vijf keer op rij en kwam Eeklo midden de tweede helft op 23 – 15 voorsprong. Kapitein Arne Lievens toonde nog de weg naar doel met 4 goals in de tweede helft, maar het spelpeil van beide teams kelderde en de kloof van 8 goals bleef onveranderd: eindstand 29 – 21.

Speelden voor HBC Izegem: Julien Decin (doel), Ismaïl Shampani (3), Gert-Jan Monteyne, Michiel Vanhaelewyn (1), Ruben Deblauwe (5), Arne Lievens (4), Lawrence Vandenberghe (2), Frederic Vankerkhove, Alexander Maertens (2) en Bengt Dewulf (4)

Evergem – HBCI Regio 26-25

Categorie: dames - liga - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 06:43

 

De regio moesten hun meerdere erkennen in de Oost-Vlamingen. Ze domineerden nochtans de eerste helft en gingen rusten bij een 12-13 stand. In de tweede helft was de thuisploeg beter en sloeg een kleine kloof. Izegem kon de kloof niet meer dichten en verloor tenslotte met 26-25.

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top