HBC IZEGEM Liga 3 - ELITA LEBBEKE: 35-25

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: dinsdag 31 januari 2017 18:57

De vorige speeldag van onze Bluewhitedynamite (BWD) was er één om snel te vergeten. BWD kreeg er zijn zwaarste nederlaag van het seizoen (39-26) onder interim-coach Michiel Chubby Vanhalewyn en speler-coach Gert-Jan Gerre Monteyne. Laten we eens een position-switch proberen, moest trainer Gert-Jan gedacht hebben. Chubby stond zoals vanouds op de pivot positie en Gerre coachte opnieuw vurig langs de zijlijn. Lebbeke -laatste in de stand- mocht geen problemen vormen voor onze krijgers van BWD! Zeker nu onze kapitein Ruben Deblauwe deze speeldag helemaal nuchter kon aanvangen. De match kon niet beter beginnen, want Lawrence Abalo Vandenberghe tekende bij de eerste aanval voor het eerste doelpunt van de match. Het spel ging vlot op en neer. Het was een leuk kijkstuk voor de supporters, die onze BWD met een comfortabele 16-9 de rust zagen ingaan.  In de tweede helft werd de voorsprong verder uitgebouwd. Doelwachter Thomas Gerrard/Omeyer Vannieuwenhuyse -of gewoon Vannie- toonde zichzelf met enkele schitterende parades en dubbele parades op tegenaanval! Lawrence Abalo Vandenberghe zorgde nog voor een prachtig doelpunt van op zijn eigen helft. Hij zag dat de doelwachter te ver uit zijn doel stond en gooide de bal zonder aarzeling tegen de netten. El toro Arne Lievens genaamd, was niet in zijn gebruikelijke doen. Hij scoorde slechts 4x, telkens van op strafworp. De topschutterstitel werd voor het eerst dit seizoen gedeeld door Alexander Zanneke Maertens en Ismail Champagne Shampani (Elk 6). Op de volgende speeldag (4 februari- trekt BWD naar Brasschaat, 4e in de stand. Bij winst komen ze tot op één overwinning van de 4e plaats wat zeker mogelijk is, mits de nodige inzet en vechtlust!

OLVA BRUGGE - HBC IZEGEM Liga 3: 39-26

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: dinsdag 24 januari 2017 19:51

Wegens examens en blessures trok Izegem onvolledig richting Brugge. Thomas Vannieuwenhuyse maakte zijn wederoptreden in doel en speelde een sterke wedstrijd. De Bruggelingen namen echter een bijzonder sterke start en in een mum van tijd stond het 6-2. Halfweg de eerste helft kwam ook de Izegemse motor op toerental en kwam Izegem terug tot op 2 punten. De kloof kon echter nooit gedicht worden en Olva Brugge won uiteindelijk overtuigend van onze Liga 3 met 39-26. Positief is dat elke speler zich tot het eindsignaal volop bleef inzetten.

 

 

DESSELGEMSE HC - HBC IZEGEM Liga 3: 20-28

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: dinsdag 06 december 2016 16:00

Zondag speelde de Liga3 ploeg in en tegen Desselgem. Na het verlies van vorige week, was de opdracht duidelijk. Er moest gewonnen worden! Bij winst zou de ploeg immers opklimmen naar de zesde plaats in het klassement.

De eerste helft begon redelijk gelijk opgaand, maar gaandeweg wist Blue White toch een kleine voorsprong uit te bouwen. Izegem trok met 3 doelpunten voorsprong de rust in. Trainers Monteyne en Grumieaux waren echter niet tevreden over het ontwikkelde tempo en het geleverde spelniveau gedurende de eerste 30 min. Er werd verbetering gevraagd en ook verkregen. Blue White begon hun spel op te leggen aan de tegenstander en bouwde al snel de voorsprong uit.

De meegereisde supporters zagen enkele mooie acties en een verdiende overwinning! De ploeg kon steeds rekenen op beide keepers en tevens scoorden alle veldspelers! Een teken van sterk collectivisme!

 

De ploeg kan zich nu rustig voorbereiden om op de slotdag van de heenronde (17/12) thuis leider Aalst te ontvangen.

HBC Izegem Liga 3 – HC Aalst: 21-20

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: dinsdag 20 december 2016 14:52

Vorige zaterdag name Blue White Dynamite (BWD) het op tegen de leider in Liga 3: HC Aalst. Met de voorbereiding zat het alweer snor. Naar wekelijkse gewoonte werd er op vrijdagavond hard getraind. Omdat de examens voor de meeste spelers dichterbij komen, zochten de meesten vroeg hun bedje op. Keeper en occasioneel sterkhouder Decin ging, tevens naar wekelijks gewoonte, echter weer op jacht. Aan de snaps van zaterdagmorgen te zien, beleefde hij een toffe vrijdagnacht op het kerstbal van de KULAK. Niet alleen Decin ging op stap, ook aan enkele Oost-Vlaamse vrienden was duidelijk te ruiken dat ze reeds alcohol genuttigd hadden. Vrijdagavond of zaterdagmiddag we even in het midden.

‘Iedere match moet gespeeld worden’, sprak Barry profetische woorden uit. Na een intense opwarming ging de match in het begin vrij gelijk op. De Oost-Vlamingen hadden voor de gelegenheid een schare supporters opgetrommeld, maar ook Izegem kon pronken met een degelijke delegatie. Voor de eerste maal dit seizoen was er zowaar ambiance waar te nemen. De verklaring voor deze opstoot van interesse hangt vast en zeker samen met de uitstekende resultaten van de laatste weken.

Aalst onderscheidde zich onmiddellijk door enkele minder sportieve ingrepen, die meer dan terecht werden bestraft door het scheidsrechterlijk duo. Dit leidde echter tot roering, ophef en consternatie op de Aalsterse bank. Blijkbaar hadden de scheidsrechters een overduidelijke duwfout van linkerhoek Horré – in het dagelijkse leven nochtans brave man van beroep- niet bestraft. ‘Donkerrood’, klonk het vanop de bank en de tribune in koor. Waarop de trainer nog wat verder ging en onze T1 de les probeerde te spellen. Dat zijn spelers moesten gaan werken maandag. Dat ons gedrag ongehoord was. Dat blessures niet om te lachen zijn. Correcte analyse, alleen wat hypocriet als ze afkomstig is van een ploeg die zelf iedere drie stappen de mensenrechten op het handbalveld schendt. Kwestie om toch te eindigen met een noot handbal: Izegem verdedigde voorts goed ende correct (de bovenstaande aanbevelingen in het achterhoofd houdend) en ging de rust met een kleine voorsprong in.

De tweede helft begon opnieuw uitstekend. O.a. de uitstekend spelende Alloserie en El Toro diepten de kloof uit, wat het sein was voor de tegenstander om de zware middelen nog eens boven te halen. Na enkele minder intelligente ingrepen keken ze plots tegen twee rode kaarten aan, terwijl Izegem het hoofd koel hield. De nodige portie racisme kon uiteraard ook niet ontbreken. Kort gezegd, ’t spel was espe, van handbal kwam weinig meer in huis. Na een vijftigtal minuten had Izegem een mooie voorsprong, iets wat niet meer werd weggegeven. Het feit dat Aalst nog terugkwam tot op één doelpunt, maakte hen niet echt gelukkiger. Een vreugde-uitbarsting was ons deel na het laatste fluitsignaal, wat op weinig begrip kon rekenen van de tegenstanders. Om nog eens een quote te gebruiken: ‘Ge gaat dat toch niet vieren zeker? Iets dat ge gekregen hebt?’. BWD bewees het tegendeel en dook de derde helft in.

Door de overwinning komt de ploeg terecht op de zesde plaats in de stand, met de derde plaats binnen handbereik.

 

Tijdens de derde helft werd alvast beslist om een bus in te leggen voor de terugwedstrijd op 29/04/17 om 20u15. Wees welgekomen.

GROOT-BIJGAARDEN - HBC IZEGEM Liga 3: 31-25

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: dinsdag 29 november 2016 19:07

HBC Izegem Liga 3 nam het op de achtste speeldag op in en tegen Groot-Bijgaarden. Er werd zondagnamiddag afgesproken om 15u30 aan de Playa, een uur dat door het merendeel van de ploeg gehaald werd. Een twintigtal minuten later, wanneer laatkomers Djoerie Vanderheeren en Perla Vandenberghe gearriveerd waren, kon de 12-koppige selectie dan toch vertrekken. Dit immers zonder de roodharige sterkhouders Ruben Deblauwe (afspraak met de vrouwe) en Louis Desmet (blessure aan het oog overgehouden aan de match tegen Temse). Daarnaast waren ook Julien Decin en Ismail Shampani afwezig.

Eenmaal toegekomen aan de sporthal Ten Gaerde werden meteen herinneringen van bij de jeugd bovengehaald. ‘Ik herken die zaal hier precies’, zei een nog ietwat vermoeide Lambert. ‘Get ier nog keer rood gepakt achter 30 seconden zeker?’, aldus Djoerie, die zich deze zaal ook nog herinnerde.

De Ligaploeg trok zich terug naar de kleedkamer om zich uit de dossen in sporttenue en te beginnen aan de opwarming. Gilles ‘zondagsuniform’ Deleu had echter zijn sporttas vergeten. ‘Gie ul, wuk moeje mee ein op mats!?’, galmde het door de gangen van sporthal. Al een geluk dat hij de wedstrijdtruitjes wel mee had of we stonden daar mooi te blinken.

Nu game time. Bij winst sprong Liga 3 over Groot-Bijgaarden en kon het de top vijf induiken. Maar er was ook een wedstrijd in de wedstrijd. De topschutters van beide ploegen, beiden genaamd Lievens, stonden oog in oog en wilden hun doelpuntenaantal flink aandikken in de strijd om de topschutterstitel. Beide spelers wisten de weg naar de goal veelvuldig te vinden. Na een moeizame start van Izegem stond het 5-1 na een achttal minuten. De opbouwers konden maar geen gaatje vinden doorheen de defensieve muur van Groot-Bijgaarden. Een nodige time-out werd gevraagd door coach Monteyne, die het dit keer alleen moest stellen. Coach Grumieaux was enkele Erasmusvrienden gaan bezoeken. Na de time-out kwam de motor van Izegem op gang. Arne ‘El Toro’ Lievens was nu warmgedraaid en scoorde de eerste 6 doelpunten van Izegem met zijn gouden linker. Hij zou er in totaal maar liefst 11 maken. Correcte reactie van diens duive Shauni op de check-in van de ploeg, ik citeer: ’je blijft mijn topschutter xoxoxoxox xxx x3 <3 <3’. Ook defensief ging het stukken beter. Vanderheeren en Vanhalewyn vormden een sterk blok in het hart van de Izegemse 6-0 verdediging.  Meteen werd de aansluiting gevonden en beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Een iets te overhaast shot op het einde van de eerste helft, gevolgd door een tegendoelpunt en een straftijd voor Perla Vandenberghe, gaven een 13-11 achterstand aan de rust. Conditioneel oogde Izegem iets frisser, dus alles was nog mogelijk.

De tweede helft werd opnieuw zoals de eerste helft slecht aangevat. Ook het mannetje minder hielp daar niet echt bij. De thuisploeg liep uit tot een 21-15 stand. Een kloof van 6 punten die niet meer gedicht kon worden. Door de vele twee minuten langs beide kanten, sommige terecht, andere op zijn minst discutabel, werd de match opnieuw spannend. Izegem wist enkele keren tegen te scoren en kwam op 23-20. Benjy Lievens, topschutter van de tegenpartij, kon met enkele rake afstandsschoten opnieuw Izegem verder wegduwen. Maar niet enkel door zijn doelpunten werd deze Lievens opgemerkt. Ook zijn agressief aanvallend spel kleurde de match in negatief opzicht. De verscheidene elleboogstoten, het haantjesgedrag en de vele woordenwisselingen werden niet opgemerkt door de scheidsen. Een triestige vertoning van den Benjy, die ook na de match nog iets te zeggen had, maar waar de Izegemse ploeg geen oor naar had. Benjy, ge zijt bijna 30 jaar, gedraag u ook daarnaar aub. Bon, even dit intermezzo, terug naar de match. Bij een stand van 26-21 werden nog enkele mooie acties en passen naar de pivot beloond met een doelpunt. Het baatte echter niet. De match eindigde op 31-25. Nochtans was Groot-Bijgaarden te pakken.

 

Terugkomen met lege handen is nooit leuk, maar volgende week moet deze ontgoocheling doorgespoeld worden met een klinkende zege in en tegen Desselgem!

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top