HBC IZEGEM LIGA 3 - APOLLOON KORTRIJK: 18-29

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: maandag 19 maart 2018 07:04

Blue White Dynamite had de taak toegewezen gekregen om de zaal op te warmen voor de kampioenenmatch van de eerste ploeg. Een derby tussen Izegem en Kortrijk (1ste) is hiervoor natuurlijk de uitgelezen wedstrijd.

Kortrijk opende sterk en demonstreerde hun beruchte counterspel. Izegem was meteen op achtervolgen aangewezen en dat zou dan ook het beeld voor de rest van de wedstrijd blijven.

Blue White handbalde aanvankelijk vrij goed mee maar vergat dat een wedstrijd enkel met doelpunten gewonnen kon worden. Aan de overkant lukte het scoren wel (te) vlot. Kortrijk duwde onmiddellijk door en handbalde uiteindelijk veel vlotter dan hun tegenstanders.

Verdiende overwinning voor de Kortrijkzanen, hoewel de wedstrijd, mits een betere afwerking, toch spannender kon verlopen hebben.

RHINO TURNHOUT - HBC IZEGEM LIGA 3: 23-24

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: zondag 11 maart 2018 10:13

Izegem (9de) verkeert momenteel in bloedvorm. Met het oog op operatie redding kon Blue White Dynamite een goede zaak doen in het klassement op verplaatsing bij HC Rhino (8ste).

Rhino startte flitsend met 2 mooie doelpunten. Het duurde 4 minuten tot Olivier de score van op de stip kon openen voor Izegem. Gedurende de hele helft bleek dat beide ploegen enorm aan elkaar gewaagd waren. Izegem liep steeds 1 doelpunt voor, maar de tegenstander gaf niet af en kon telkens tegenscoren. Wanneer de Izegemse aanval toch een steek liet vallen stond een schitterende Decin tussen de doelpalen die (meer dan nodig) de meubelen moest redden voor zijn ploeg. Izegem had het aanvankelijk moeilijk met de powerplay van Rhino maar kon uiteindelijk toch een kloof van 3 doelpunten slaan, voor ze zich terugtrokken in de kleedkamer.

Ruststand 11-14

Er wachtte Izegem een moeilijke 2de helft, aangezien Rhino de 2 punten niet zonder strijd cadeau zou geven. Beetje bij beetje knabbelde Rhino aan Izegems voorsprong. Deschamps bleef echter attent en hield de Pekkers in de wedstrijd. Na 21 minuten slaagde de thuisploeg er dan toch in om op gelijke hoogte te komen. Dit maal werd het een mentale uitdaging voor deze jonge ploeg om zich niet te laten meeslepen in het agressieve spel van Rhino. Izegem kwam weer op voorsprong en 2 minuten voor het einde was dat nog steeds het geval. Rhino liet andermaal de kans liggen om de bordjes gelijk te hangen, wat resulteerde in frustraties, met 2 domme agressieve overtredingen, met 2 tijdstraffen als gevolg.

Izegem won de wedstrijd op maturiteit terwijl Rhino zichzelf in de voet geschoten had.

Eindstand 23-24

 

Speelden voor Izegem: Allosserie (3), Decin (D), Desmet (4), Maertens (1), Naessens, Demeulenaere (2), Olivier (6), Vandewalle (3), Deschamps (5)

HV UILENSPIEGEL - HBC IZEGEM LIGA 3: 16-29

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: zondag 25 februari 2018 18:54

Met een gemengde selectie van Liga-3-spelers, J18 en jeugdigen van liga 1 zakte Izegem af naar de prachtige zaal te Wilrijk om degradatieconcurrent Uilenspiegel te bekampen.

Izegem overdonderde meteen zijn tegenstander, aangevuurd door Smetje AKA Louis Desmet, wat in een 1-7 voorsprong resulteerde. Toch slopen enkele slordigheden in het Izegemse spel waardoor Uilenspiegel kon terugkomen tot op 2 doelpunten. Via Jacobs en Desmet kon Izegem op het einde toch nog terugprikken waardoor Blue White Dynamite kon gaan rusten met een 10-16 voorsprong.

Net als in de eerste helft kwam Izegem opnieuw het sterkst uit de kleedkamer. 10-16 werd 10-22 na 8 minuten. Uilenspiegels hoge mandekking leek aanvankelijk te werken, maar strandde in aanval constant op een fenomenale Vandemoortele tussen de Izegemse doelpalen. 11 minuten lang werd niet meer gescoord aan beide kanten. Uiteindelijk kon Naessens deze Koude Oorlog doorbreken met 2 mooie doelpunten.

Eindstand 16-29.

 Speelden voor Izegem: Vandemoortele (D), Allosserie, Desmet (5), Naessens (2), Verhaeghe (2), Azou (3), Demeulenaere M. (3), Demeulenaere W. (1), Deschamps (1), Jacobs (7), Olivier (3), Vandewalle (2), Vervaecke.

HBC IZEGEM LIGA 3 - OLVA BRUGGE: 31-22

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: maandag 05 maart 2018 09:26

Om "operatie redding" succesvol verder te zetten moest Izegem als winnaar uit de bus komen tegen de heren van Olva Brugge. 

Izegem schoot flitsend uit de startblokken en bewees nogmaals dat bij deze ploeg, het gevaar van alle kanten kan komen. Halfweg stond Blue White verdiend met 10-3 aan de leiding. Smetje bleek bijzonder productief in aanval en maakt 5 doelpunten. Brugge daarentegen, was blijkbaar niet voorbereid op de stevige verdediging van de Izegemnaren. Blue White kon zich tevreden terugtrekken na 30 minuten met een 17-9 voorsprong.

De thuisploeg kwam opnieuw het sterkst uit de kleedkamer en diepte hun voorsprong verder uit naar 25-11. In tegenstelling tot de eerste helft, vond "Michke" zijn weg naar doel terug. Hoewel Izegem iets slordiger ging spelen, kwam de overwinning nooit in gevaar. Smetje beloonde zijn ploeg via het 30ste doelpunt en uiteraard met het traktaat dat daaraan verbonden is.

 

Speelden voor Izegem: Decin (D), Vandemoortele (D), Desmet L. (8), Naessens (2), Demeulenaere M. (4), Demeulenaere W. (1), Jacobs (4), Deschamps (3), Vandewalle (4), Olivier (5)

 

HBC IZEGEM LIGA 3 - HC AALST: 21-25

Categorie: heren - liga 2 - verslagen
Geschreven: zondag 04 februari 2018 17:29

Zaterdagavond 18u30 trof Izegem (12de) Aalst (3de) in de liga-3-competitie. Om degradatie te vermijden werd een nieuwe formule uitgeprobeerd, een mix tussen Liga-3 spelers met jeugdspelers van de J18 moest voor verandering zorgen.

Het was nog even tasten om de nieuwe samenstelling te laten werken. Aalst profiteerde waardoor het na 12min. 3-8 stond. De nodige time-out van trainers Grumieaux en Olexiouk bracht een herboren Izegem op het veld. Na 8 minuten nam Izegem zelfs de voorsprong via een bedrijvige Olivier en Vandewalle.

Ruststand: 13-11.

Aalst slaagde er in om opnieuw langszij te komen en liep 3 punten uit op Izegem. Blue-White kwam nog terug tot op 1 doelpunt via Horré maar kreeg uiteindelijk toch de genadeslag.

Eindstand 21-25.

 

 

Speelden voor Izegem: Buyck (D), Deleu, Deblauwe (4), Horré (2), Lambert, Maertens (1), Vandekerkhove, Viaene, Buyck, Deschamps, Demeulenaere (2), Vervaecke, Vandewalle (4), Olivier (8).

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top