HBC IZEGEM 2° nationale - DB GENT: 19-29

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 06:24

Slap Izegem lijdt zesde nederlaag op rij

Dat een promovendus het wel vaker moeilijk krijgt, is geen geheim, zeker wanneer men af te rekenen krijgt met een aantal geblesseerden. Ook voor Izegem is dit niet anders. Na de goede wedstrijd thuis tegen het eveneens jeugdige Sasja werd niet meer gewonnen. Dit weekend wist ook DB Gent zonder al te veel moeite de punten mee naar huis te nemen, na een slappe wedstrijd van Izegemse zijde.

De Gentenaren zaten van in het begin beter in de wedstrijd. De enige Izegemnaar die daar iets tegenin kan brengen, was Gilles Vannieuwenhuyse. Hij voelt zich steeds beter in zijn rol op linkeropbouwer. Aanvallend stelde Izegem bitter weinig voor. Verdedigend klopte het verhaal wel, al werden er te veel goals geslikt op tegenaanval.

Izegem kwam beter uit de kleedkamer, en even leken er mogelijkheden te liggen. Gent maakte zich schuldig aan de ene na de andere straftijd, maar door een dozijn technische fouten werd de kloof tussen Gent en Izegem nergens gevaarlijk klein.

De eerste speelronde zit er nu volledig op. Zaterdag komt leider Union Beynoise op bezoek in De Krekel, vraag is of Izegem de eer hoog zal kunnen houden of misschien zelfs de punten thuis kan houden!

HBC IZEGEM 2° nat - DB GENT: 19-29 Slap Izegem lijdt zesde nederlaag op rij

HBC IZEGEM 2° nationale - HC ATOMIX: 21-30

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 06:23

In één van de laatste ontmoetingen van de 'studieronde' in tweede nationale trof het nog steeds fel geplaagde Izegem, zonder Senne Vantieghem, Louis Motte, Rune Delbecque en Ruben Mathijs, HC Atomix. Met Thomas Vandewalle voor het eerst in de wedstrijdselectie, startte Izegem net als bij vorige thuismatchen goed. Gilles Vannieuwenhuyse toonde de eerste tien minuten dat er een shotter uit de tweede lijn in hem schuilt. Na enkele missers moest Izegem echter de rol lossen tegen een meer ervaren en sneller Atomix. Keeper Jens Lievens pareerde enkele keren uitstekend, waardoor Izegem met een aanvaardbare ruststand de kleedkamer indook: 10-15.

Tjorven Deschamps, zestien jaar en net twee maanden bij de eerste ploeg, had het in de eerste matchen van het seizoen moeilijk, maar lijkt zijn draai te hebben gevonden. Hij ontpopte zich in deze wedstrijd tot de verrassing, met twee penaltygoals en twee veldgoals, waaronder een heerlijk gedurfd lobje. Op dat moment was de wedstrijd echter al gespeeld, een kwartier voor het einde klokte het bord: 14-23. Scoren lukt duidelijk moeilijk. In de slotminuten werd Kobe Jacobs nog driest onderuitgehaald op tegenaanval. De kustboy kwam gelukkig met de schrik vrij.

Het blijkt duidelijk dat Izegem voor elk punt zal moeten vechten in deze competitie, volgende week thuis tegen Gent krijgen ze hiervoor een nieuwe kans.

HBC Izegem : Jens Lievens, Willem Ostyn, Willem Beke, Brecht Declerck, Ruben Depoortere, Robin Samyn, Arne Samyn 3, Karel Vangroenweghe 3, Michiel Demeulenaere, Gilles Vannieuwenhuyse 3, Kobe Jacobs, Thomas Vandewalle, Tjorven Deschamps

Atomix : De Leus Levi, Gijbels Tom, Claes Matthias (6), De Vis Toon (9), Delfosse Laurent, Hellemans Rens (2), Maetens Dario (4), Radis Christophe (1), Schroven Wouter (3), Smeijers Erik (5)

HB Sint-Truiden – HBC Izegem : 23-19

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 06:17

Izegem was met hoge verwachtingen naar Limburg getrokken. De thuisploeg had nog geen enkel punt behaald en na de demonstratie vorige week tegen Sasja rook Izegem bloed.

Het begin van de wedstrijd was gelijkopgaand met een logische 2-2 na 5 minuten. De bezoekende verdediging speelde echter niet viriel genoeg en ook aanvallend lukte weinig. Vandaar dat Sint-Truiden een eerste keer een kloof (11-5 na 23’) kon slaan. Met de rust in zicht kon Izegem nog wat dichterbij sluipen (14-11 halfweg).

Na de rust leek HBCI de meest gemotiveerde ploeg en al snel werd de 3-puntenkloof ongedaan gemaakt via het duo Motte-Mathijs. Een eerste tijdstraf voor Izegem liet de thuisploeg echter opnieuw toe 3 doelpunten voorsprong te nemen. De jongens van coach Robin Mathijs gaven zich nog niet gewonnen en via onder andere de heroptredende Willem Beke sloot Izegem opnieuw aan (18-17 na 45’). Toen hervielen de bezoekers echter opnieuw in de fouten van voor de rust en moesten lijdzaam toezien dat Sint-Truiden haar eerste puntjes verdiende.

Zaterdag thuis tegen Amay zal uit een ander vaatje moeten worden getapt willen we opnieuw met een zege aanknopen.

Izegem : Jens Lievens, Willem Ostyn, Willem Beke (1), Brecht Declerck (1), Ruben Depoortere, Robin Samyn, Ruben mathijs (6), Louis Motte (5), Arne Samyn(2), Karel Vangroenweghe (4), Rune Delbecque, Michiel Demeulenaere, Gilles Vannieuwenhuyse, Kobe Jacobs

HBCI Izegem heren 2° Nat - HC AMAY: 17-27

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 06:20

Onthoofd Izegem verliest zwaar van HC Amay

Onze heren startten verschroeiend aan de wedstrijd. Onder impuls van een publiek dat er meteen in geloofde werd pivot Samyn bediend, en die ramde al na enkele seconden de bal tegen de touwen. Hierna bewees ook Louis Motte zijn goede vorm met een shot vanaf tien meter dat via de deklat in doel vlamde. HC Amay scoorde een eerste keer maar meteen prikte Izegem tegen via Brecht Declerck, die vanop hoek de Waalse keeper te grazen nam. De thuisploeg tankte vertrouwen, en dat resulteerde in een 6-3 stand na tien minuten. Hierna kwam de topschutter in 2de nationale echter op dreef, Alexandre Greuesse bracht Amay helemaal terug en zelfs op voorsprong. Izegem kon moeilijk aanklampen, en dat had alles te maken met het geblesseerd uitvallen van Louis Motte na een groot kwartier. Van in de tribune zag de eveneens geblesseerde Ruben Mathijs zijn ploeg de rust in gaan met een achterstand van vier punten. 9-13.

De Walen schakelden een tandje hoger, en wanneer iedereen terug op zijn zitje zat na een verfrissende pint tijdens de rust, was de wedstrijd eigenlijk al over. 10-17 na 38 minuten. Izegem streed voor wat het waard was, maar het schip was duidelijk al gezonken. Ook middenman Rune Delbecque hinkte naar de kant, wat de zorgen alleen maar doet toenemen.

Een fel geplaagd Izegem, die de afstraffing niet verdiende, mag echter moed putten uit hun sterk openingskwartier.

Izegem : Jens Lievens, Willem Ostyn, Willem Beke 2, Brecht Declerck 1, Ruben Depoortere, Robin Samyn, Louis Motte 2, Arne Samyn 3, Karel Vangroenweghe 3, Rune Delbecque 3, Michiel Demeulenaere 1, Gilles Vannieuwenhuyse, Kobe Jacobs 1, Senne Vantieghem 1

Amay: Colin Bobet 2, Quentin Danse 2, Emmanuel Debroux 1, Romain, De Cello, Guillaume Destexhe, Romain Destexhe 1, Alexandre Greuesse 7, David Louis, Francois Haway, Jerome Majean 3, Loïc Pagnoul 3, Sacha Poesen 2, Hakim Bachir, Thibault Tilman 6

Apolloon Kortrijk – Handbalclub Izegem (33-27 n.v., Beker van België)

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 06:16

De ene Swarming Derby is de andere niet! 

Vier verschillen met de eerste Swarming Derby

1. De inzet

Apolloon en Izegem keken elkaar al ontelbaar vaak in de ogen, maar nooit was de derby zo belangrijk als eind vorig jaar. Er stond namelijk een rechtstreekse titel op het spel, alsof de duvel ermee gemoeid was. Apolloon is -net als vorig seizoen- razend ambitieus en wil na de teleurstelling van vorig jaar de titel binnen rijgen maar ook in de beker willen de paarsen een rol van betekenis spelen. Voor Izegem is de beker minder belangrijk, dit seizoen staat vol in het teken van het behoud in tweede nationale. Omdat Kortrijk een reeks lager aantreedt, kreeg de thuisploeg voor de start een 3-0 voorsprong.

2.  De swarming-factor

Terwijl voor de vorige Swarming-editie de Lange Munte helemaal volliep, was deze nu duidelijk minder gevuld. Een 200-tal supporters waren getuige van een wedstrijd waar in het begin alles gelijk op ging. Naarmate de eerste helft vorderde, ging Kortrijk uitlopen. Ze profiteerden van het soms slordige spel en de straftijden van Izegem. De eerste 30 minuten bleken voorbij gevlogen, met een mentaal voordeel gingen de jongens van Robin Mathijs rusten.

Kortrijk kwam aanvankelijk ietsje sterker uit de kleedkamer, maar ouderdomsdeken Karel Vangroenweghe, scoorde drie doelpunten na elkaar, waardoor Izegem weer in het voordeel kwam. Ondertussen kwam de Kortrijkse Anthony Mathijs steeds beter in de wedstrijd en de Izegemse verdediging kreeg het moeilijk. Na 56 minuten zag de situatie voor Izegem er wel heel benard uit. Bij een score van 24-21 in het voordeel van Kortrijk schoot de Izegemse doelpuntenmachine echter weer aan. Op één aanval van het laatste fluitsignaal en via goals van o.a. Brecht Declerck en Ruben Mathijs, stond Izegem zelfs één doelpuntje voor. De gelijkmaker van diens neef en tevens matchwinnaar Anthony Mathijs bracht de reguliere eindstand op 25-25.

3. De speeltijd

Derby’s zijn altijd lastig en slopend, en in de snikhete Lange Munte was dit niet anders. De twee teams kregen nog twee maal vijf minuten op het plot te beslechten. Het jus was dan echter uit de benen bij Izegem, en Kortrijk hees zich met vier opéénvolgende doelpunten op een ruime voorsprong.

4. De winnaar

Kortrijk handbalde daarna leuk en bevrijd, en kreeg wat het op basis van de verlengingen verdiende: een overwinning. Al geeft de einduitslag (33-27) de waardeverhoudingen misschien wat verkeerd weer, gezien de gelijkmaker in de laatste seconden van de reguliere speeltijd.

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top