HC Kraainem - HBC Izegem heren 2° nationale: 21-24

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: woensdag 13 februari 2019 07:23

Met praktisch een volledige kern zakte onze herenploeg af naar de Kraainemse parketzaal. Azou vervoegde de spelergroep nu Demeulenaere de Oostenrijkse handbalwereld onveilig ging maken in Wenen. De zaal was aangenaam gevuld geraakt vanwege de spaghetti-avond die de club diezelfde avond organiseerde.

Izegem startte belachelijk slordig aan de wedstrijd en keek dan ook na 10 minuten tegen een droge 4-0 achterstand aan. Of het te danken was aan gemakzucht of aan het hevige geluid van de Kraainemse toeters en trommels laten we hier even in het midden. Wat we wel kunnen zeggen is dat, na enkel tactvolle wissels van trainer Mathijs, Izegem opnieuw de rug rechtte. 
Onder impuls van een fenomenale Delbeque knokten onze Pekkers zich terug in de wedstrijd. Na 20 minuten was de kloof nog niet helemaal gedicht (9-6) maar we zagen verbetering. Hierna sloten de gebroeders Samyn hermetisch de Izegemse verdediging. Via ondermeer 3 doelpunten van Jacobs, veranderde de score van 9-6 naar de comfortabele ruststand van 11-14!

In de 2de helft hield Kraainem gelijke tred, maar kon nooit dichter komen dan 3 doelpunten. Ieder doelpunt van de thuisploeg werd luidkeels ontvangen door het publiek, maar werd steeds beantwoord door een Izegems tegendoelpunt. Onze heren speelden de wedstrijd volwassen uit. Enkel Vantieghem verliet het veld nog een minuutje vroeger na een dom rood karton in de laatste minuut. Bovendien mag er gerust wat aandacht gegeven worden aan de wedstrijd in de wedstrijd: Buyssens vs Delbeque. Beiden lieten in de 2de helft 6 keer de doelnetten trillen. De titanenstrijd tussen de forse rechterbak en onze kwieke spelverdeler eindigde uiteindelijk nipt in het voordeel van Izegem. Hij liet 11 keer de netten trillen, terwijl Buyssens 10 keer de weg naar doel vond. Voor ons alvast de MVP!
De 2de helft eindigde op 21-24, in het voordeel van onze blauwhemden.

Door deze overwinning zijn onze heren 100% zeker van de play-offs. Zondag bleek dan ook dat deze 2 punten niet overbodig waren, aangezien Sint-Truiden verrassend met de 2 punten ging lopen tegen leider Houthalen! Zaterdag spelen we thuis tegen datzelfde Sint-Truiden. Indien de bezoekers winnen, ligt Kraainem mathematisch uit de strijd voor de play-offs.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Behidj, Samyn A. (1), Deschamps, Mathijs, Samyn R. (4), Vantieghem, Jacobs (5), Pereira (2), Vannieuwenhuyse, Vandewalle (1), Azou, Delbeque (11)

HKW Waasmunster - HBC Izegem Heren 2° nationale: 22-31

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 03 februari 2019 18:09

Zaterdagavond zakte de Izegemse herenploeg af naar rode lantaarn Waasmunster. Indien onze jongens met 2 punten huiswaarts keerden, was de kans op play-offs zo goed als zeker!

Ward Demeulenaere verving zijn broer Michiel, die volgende week richting Oostenrijk trekt. Olivier vervolledigde de kern aangezien Vantieghem nog steeds afwezig was wegens ziekte.

Uiteraard zou Waasmunster de 2 punten niet zonder slag of stoot afgeven. Voor hun waren de 2 punten uiteraard broodnodig in de strijd tegen degradatie.

Waasmunster greep Izegem dan ook meteen bij de keel en leidde met 5-2 na 10 minuten spelen. Vannieuwenhuyse nam de ploeg op sleeptouw met 3 mooie doelpunten. Ondertussen zorgden de gebroeders Samyn, een duo dat volgens velen even iconisch is als Samson en Gert, dat de thuisploeg niet meer scoorde. Na 20 minuten was de stand 7-7 en was alles te herdoen. Vannieuwenhuyse gaf de fakkel door aan topscoorder Mathijs, die met 5 doelpunten opnieuw zijn weg naar doel leek te vinden. Er werd gerust met een magere score van 9-11.

Coach Mathijs riep zijn manschappen opnieuw tot de orde. De motiverende speech kwam vooral hoekspeler Jacobs ten ore, die er uiteindelijk 8 in het mandje legde. Waasmunster kon Izegem nog een 20-tal minuten bijbenen (17-20) maar brak volledig in de laatste 10 minuten. Een bevrijd Izegem bouwde de kloof uit tot 19-26 in de 55ste minuut. Het thuispubliek leek dit niet te smaken. Wanneer Samyn grijpend naar zijn enkel op de grond viel, werd dit dan ook ontvangen door wansmakelijk boe-geroep. Jonkies Vandewalle, Olivier en Demeulenaere kregen nog 5 minuten speeltijd cadeau. Die laatste bedankte de trainer met een mooi doelpunt. R. Samyn overbrugde de kaap van 30 doelpunten en mag volgend weekend bak meebrengen voor de ploeg.

Olivier legde de eindstand vast met zijn eerste competitiegoal voor de herenploeg, na een fraaie 1-tegen-1-actie.

Eindstand 22-31.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Behidj, Delbecque (4), Demeulenaere (1), Vandewalle, Deschamps (4), Jacobs (8), Mathijs (5), Samyn A, Samyn R (4), Pereira, Olivier (1), Vannieuwenhuyse (4).

 

Heren verliezen in Amay na dramatische tweede helft.

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 27 januari 2019 18:20


HC Amay is een tegenstander waar Izegem na de confrontaties van twee jaar geleden gemengde gevoelens aan overhield. De tegenstander was toen zeker geen sterrenensemble, maar compenseerde dat ruimschoots met hun vecht- en werkkracht. De kaarten lagen toen wel anders: zowel Izegem als Amay lagen toen in pole position om te degraderen, nu zijn beide ploegen kanshebber voor één van de vier play-offtickets. 

Izegem startte het best aan de wedstrijd, met het openingsdoelpunt van Mathijs, gevolgd door een mooi hoekshot van Kobe Jacobs. Daarna ging Amay op de gaspedaal staan: nog voor het einde van de eerste tien minuten stond het 5-2. Onze heren reageerden echter goed, en via Arne Samyn werd het in minuut zestien 6-6. De rest van de tweede helft werd een spannend potje haasje-over, met Amay als uiteindelijke winnaar. Hoewel we op twee minuten van de rust nog een doelpunt meer hadden gescoord, wist Amay toch nog met een voorsprong te gaan rusten. 14-13. De eerste helft was niet geweldig, maar bood perspectieven: goed uit de kleedkamer komen en de punten mochten mee de bus op. 
Pijnlijk. Veel meer viel over de tweede helft in Amay niet te zeggen. De gemiste shots, slordigheden en defensieve blunders stapelden elkaar op, wat resulteerde in een 21-14 stand na vijftien minuten. Niets leek nog te lukken voor onze blauwhemden. Geen strafworp vloog tegen de touwen, geen afstandsshot dat boven of langs de defensie raakte, werkelijk iedereen deelde in de malaise. Als er dan toch iets positiefs vernoemd kan worden is het dat Jens Lievens voor het eerst weer minuten maakte sinds zijn blessure, en dat ook Robin Samyn terug op het wedstrijdblad staat. Hij wuifde zijn schouderblessure weg met drie doelpunten. 28-20 werd de eindstand. 
De conclusie van de verre verplaatsing is simpel: Izegem is nog niet zeker van een playoff-plaats, en zal uit een ander vaatje moeten tappen. Nu zaterdag kan dat al, dan komen de heren uit Ostbelgien op bezoek naar De Krekel. Izegem – Eupen, 20u15, wees van harte welgekomen!

HBC Izegem 2° nationale - KTSV Eupen: 28-16

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 27 januari 2019 18:22

Om een plaats in de play-offs te bemachtigen was de thuismatch tegen Eupen een must-win! De bezoekers stonden immers op de voorlaatste plaats. Op papier een haalbare kaart, alhoewel iedere match nog steeds gespeeld moet worden.

Izegem begon de wedstrijd vurig: Delbeque opende de score, gevolgd door 2 raketschoten van Vannieuwenhuyse.
Het sterk verdedigend blok, met sluitstuk Ostyn, belemmerde Eupen om terug aan te sluiten bij onze Heren. Na 10 minuten stond het reeds 7-2. Eupen kwam nog even terug via Lenneryz, maar dichter dan 4 doelpunten kwamen ze niet. Izegem strafte iedere Eupense fout genadeloos af, wat resulteerde in een 13-7 ruststand.
Izegem begon bijzonder geconcentreerd aan de 2de helft en duwde meteen het gaspedaal volledig in. Eupen kwam niet tot scoren, en kreeg in 7 minuten zelf nog 6 doelpunten om de oren (19-7).
De heren speelden de wedstrijd volwassen en probleemloos uit. Delbeque legde met een heerlijke schijnbeweging en een al even mooi doelpunt de eindstand vast op 28-16.

Union Beynoise ging bovendien zwaar onderuit in Kraainem (39-21), waardoor Izegem nu met een marge van 4 punten op de 2de plaats staat. We kunnen alleen maar hopen dat onze heren deze strijdgeest volgend weekend meenemen richting hekkensluiter Waasmunster.
Verslag Louis Olivier.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Behidj (1), Delbeque (5), Demeulenaere (1), Vandewalle, Deschamps (3), Jacobs (5), Mathijs (2), Samyn A. (2), Samyn R, Pereira (3), Vantieghem, Vannieuwenhuyse (6)

HBC Izegem 2° nat - Union Beynoise: 26-25

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 17 december 2018 07:12

In de laatste competitiematch van 2018 moest Izegem het opnemen tegen Beyne. Beide ploegen stonden samen op de tweede plaats in de stand. De winnaar kon dus een goede zaak dan. In een heel goed gevulde sporthal verliep de aanvangsfase langs beide zijden slordig. Overhaaste shots en balverlies zorgden er voor dat na vijf minuten elke ploeg éénmaal gescoord had. Beide ploegen gaven elkaar niet veel toe en verdedigden op een hoog niveau. Doelman Ostyn stopte 2 strafworpen na elkaar en belette zo dat de bezoekers echt het voortouw konden nemen. Halfweg de eerste helft was de score met een 5-5 stand nog steeds in evenwicht. Via Deschamps en Vantieghem kon Izegem voor het eerst twee doelpunten uitlopen. 8-6 was de score met nog tien minuten te spelen in de eerste helft. De Luikenaars gaven echter niet op en scoorden drie doelpunten op rij. Het bleef spannend en beide ploegen speelden haasje over. Jacobs en Behidj zorgden voor een 11-10 voorsprong in minuut 25. De aanwezige toeschouwers genoten van de match en stuwden Izegem vooruit. Pereira en Mathijs zorgden opnieuw voor een twee puntenkloof. Na een goede redding van Ostyn kon Vantieghem met een mooie tegenaanval de 14-11 ruststand op het bord plaatsen.

Tijdens de rust werd het nieuwe clublogo voorgesteld. Izegem leek op zijn elan door te gaan want Pereira zorgde in de eerste minuut voor een voorsprong van 4 doelpunten. Izegem leek nu de match naar zich toe te trekken. Vantieghem kreeg echter een tijdstraf en de bezoekers kwamen terug in de match. In vijf minuten tijd dichten ze de kloof en na zeven minuten was de score opnieuw in evenwicht (15-15). Trainer Mathijs nam een time-out en herschikte zijn ploeg. Jacobs en Behidj zorgden voor een 17-15 voorsprong. Maar de bezoekers gaven niet af en met drie doelpunten op rij kwamen ze na 11 minuten spelen opnieuw een doelpunt voor (17-18). Mathijs bracht Izegem weer op voorsprong en halfweg de tweede helft leidde Izegem met 19-18. Beyne bleef echter aanklampen. De Izegemse supporters zorgden voor een helse sfeer en Via Delbecque en Mathijs liep Izegem opnieuw twee doelpunten uit. 21-19 met nog 11 minuten op het bord. Izegem leek nu definitief de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar twee twijfelachtige tijdstraffen op rij langs Izegemse zijde zorgden ervoor dat de bezoekers opnieuw langszij kwamen. Met nog 9 minuten te spelen was alles te herdoen voor Izegem. Youngsters Vannieuwenhuyse en Vandewalle zorgden opnieuw voor twee doelpunten voorsprong. Beyne bleef echter in zijn kansen geloven en met nog vijf minuten te spelen was de stand (24-24) opnieuw in evenwicht. Samyn bracht Izegem weer op voorsprong. De bezoekers misten de kans op de gelijkmaker en kregen ook een tijdstraf. Izegem kon tijdens die twee minuten niet profiteren en miste tweemaal de kans om de voorsprong verder uit te diepen. De spanning in de zaal bereikte nu een hoogtepunt. De bezoekers brachten in de voorlaatste minuut de stand opnieuw in evenwicht. Izegem had nog een aanval om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Delbecque verdeelde het spel en kon met nog 10 seconden op het bord Mathijs vrijspelen. Hij werd echter aan de arm getrokken en Izegem kreeg een terechte strafworp ondanks protest langs bezoekende zijde. Delbecque nam de bal resoluut in handen en ging op de zeven meterlij. Staan. Ondanks de grote spanning knalde hij de bal ijzig kalm in doel. De sporthal barstte bijna uit zijn voegen. Een wanhoopsshot van de bezoekers mocht niet meer baten en Izegem won na een prachtige en spannende match met 26-25. Izegem sluit zo 2018 af op een mooie tweede plaats. Nu is er een winterstop van een maand. Tijd om enkele gekwetsten te recupereren en de laatste zes matchen van de reguliere competitie voor te bereiden. 2018 was alvast een heel succesvol jaar voor Handbalclub Izegem.

Speelden: Behidj(2), Delbeque(5), Demeulenaere M en W., Vandewalle(1), Deschamps(1), Jacobs(2), Mathijs (6), Ostyn, Vandemoortele, Samyn(1), Pereira(2), Vannieuwenhuyse(3), Vantieghem(3) en Olivier.

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top