HBC IZEGEM LIGA 1 - HHV MEEUWEN: 36-16

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 09 oktober 2017 12:10

Zaterdagavond nam Izegem het op tegen Meeuwen. De Limburgers hadden hun eerste drie matchen gewonnen, dus Izegem mocht zich verwachten aan een sterke tegenstander. De eerste minuten verliepen afwachtend. Beide ploegen zochten naar openingen in de verdedigingen. De bezoekers openden na 4 minuten de score. De Pillecyn zorgde meteen voor de gelijkmaker. Dat was het begin van een Izegemse belegering van het bezoekende doel. In een goede zes minuten liep Izegem uit tot 7-1 met Mathijs in de hoofdrol. Doelman Lievens zorgde voor een prima organisatie van de thuisverdediging. Meeuwen probeerde na een time-out om opnieuw in de wedstrijd te komen. De bezoekende topscorer kon tweemaal op rij de thuisploeg verschalken. Na 13 minuten leidde Izegem met een geruststellende 8-3 voorsprong. Izegem bleef het gaspedaal verder indrukken en bouwde de voorsprong beetje bij beetje uit. 15-4 was de score na 20 minuten wedstrijd. Vantieghem, terug na huwelijksreis, was heer en meester in de verdediging en pikte twee doelpunten mee op tegenaanval. Ook youngsters Arne en Robin Samyn en Demeulenaere verschalkten een ondertussen wanhopige bezoekende doelman. De ruststand van 21-4 was het resultaat van een collectief sterke prestatie. Na de rust voerde trainer Mathijs enkele wissels uit. De Limburgers waren iets gretiger uit de kleedkamer gekomen en Izegem had moeite om geconcentreerd te blijven spelen. Met zes doelpunten op rij kwamen de bezoekers terug tot 23-10 na 10 minuten spelen. Een gestopte strafworp van doelman Ostyn was het sein voor Izegem om er opnieuw vol voor te gaan. Delbecque verdeelde het spel en pikte ook zijn doelpuntje mee. Met nog 10 minuten te spelen stond het 28-11. Izegem was echt niet te stoppen en Vannieuwenhuyse en Jacobs diepten verder de voorsprong uit.

De thuisploeg boekte uiteindelijk een mooie 36-16 zege. Izegem speelde een collectieve sterke wedstrijd met uitzondering van de eerste minuten in de tweede helft. Hopelijk kan Izegem deze prestatie herhalen volgende week in en tegen Bocholt.

Speelden: Lievens(D), Ostyn (D), Declerck (2), Delbecque (3), Demeulenaere (3), Deschamps, Jacobs (2), Mathijs (8), De Pillecyn (3), Samyn A. (2), Samyn R. (4), Vannieuwenhuyse (5), Vantieghem (4) en Allaert.

 

HUBO INITIA HASSELT - HBC IZEGEM LIGA 1: 16-31

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: dinsdag 03 oktober 2017 11:19

Tegen een jong en onervaren Hasselt kwam Izegem nooit in de problemen. Aan de rust was er al een mooie kloof die in de tweede helft stelselmatig werd uitgediept.

Ondanks de verre verplaatsing naar Limburg kwam HBC Izegem fris en geconcentreerd aan de aftrap. Ruben Mathijs en Robin Samyn wisselden elkaar aan het kanon af, terwijl Hasselt de technische fouten opstapelde. Bovendien had doelman Jens Lievens weer eens zijn dagje zodat de thuisploeg nooit in de buurt kwam. Via 4-9 na een kwartier konden beide ploegen rusten met 9-15 halverwege.

Na de rust kon de thuisploeg nog even gelijke tred houden (12-18 na 37’), maar dan zette Izegem een 1-9 neer in 10 minuten en was de wedstrijd gespeeld. De bezoekers bleven enthousiast en geconcentreerd zodat er uiteindelijk met zeer ruime cijfers werd gewonnen.

HBC Izegem blijft zo na 3 speeldagen op de vierde plaats op 1 puntje van het Limburgs trio Tongeren, Bocholt en Meeuwen. Die laatste ploeg is aanstaande zaterdag om 20.15 uur te gast in sporthal De Krekel voor de eerste topper van het seizoen.

Speelden voor Izegem : Jens Lievens (d), Willem Beke, Brecht Declerck (1), Rune Delbecque (1), Michiel Demeulenaere (4), Ruben Depoortere, Tjorven Deschamps (2), Kobe Jacobs (1), Ruben Mathijs (6), Jasper De Pillecijn (3), Arne Samyn (1), Robin Samyn (7), Gilles Vannieuwenhuyse (5)

SPORTING NELO - HBC IZEGEM LIGA 1: 23-23

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: dinsdag 19 september 2017 15:37

Voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in Liga 1 moesten de heren van Izegem afzakken naar het verre Neerpelt om hopelijk met 2 punten terug te keren. De opdracht was duidelijk maar iedereen wist dat het geen makkelijke match zou worden. Aanvankelijk leek de busrit goed verteerd en Izegem begon scherp aan de wedstrijd wat resulteerde in een 2-5 stand na 8 minuten. Daarna stokte de Izegemse doelpuntenmachine echter en het jonge Neerpelt kwam terug in de wedstrijd. Op het kwartier was alles weer te herspelen bij een 6-6 stand. NeLo nam nu het voortouw en bleef aan de leiding tot aan de rust hoewel de kloof nooit groter werd dan 2 doelpunten. Stand bij de rust 11-9 in het voordeel van NeLo. Na de rust moest het beter wilde Izegem hier wat komen rapen. Deze boodschap was echter niet duidelijk overgekomen bij de spelers van Izegem dat mak aan de 2de helft begon. NeLo rook bloed en liep tot wel 5 doelpunten uit. Na een time-out van trainer Matthijs en de nodige peptalk kwam Izegem beter voor de dag. De vechtlust was weergekeerd,Izegem sloop dichterbij en kwam op 5 minuten van het einde zelfs op voorsprong. Door enkele individuele fouten en balverliezen in aanval bleef het echter bibberen tot het einde. 23-23 werd de eindstand in een wedstrijd waar beide ploegen aanspraak konden maken op de overwinning. Volgende week is winnen thuis tegen Waasmunster een must willen we onze competitiestart niet missen.

HBC IZEGEM LIGA 1 - HK WAASMUNSTER: 30-20

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 25 september 2017 11:27

Voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen had trainer Mathijs geen selectieverrassingen in petto. Senne Vantieghem genoot nog van zijn honeymoon en ook Willem Beke was niet beschikbaar. Ruben Depoortere maakte zijn wederoptreden in eigen huis na maandenlang blessureleed, net als Arne Allaert.

Izegem begon flitsend aan de eerste helft, en Waasmunster had geen antwoord op de snelle uitbraken van Ruben ‘Roef’ Mathijs en Jasper De Pillecyn. De nieuwkomer scoorde vlot en omdat doelman Lievens geen bal binnen duldde liep Izegem snel uit. Waasmunster kwam echter terug in de wedstrijd na enkele technische fouten van onze heren. Ruststand 15-10.

 

De Izegemse doelpuntenmachine trok zich na rust al snel weer op gang, maar stokte na tien minuten. Hoewel het op geen enkel moment spannend werd, vergat Izegem om een monsterscore op het bord te plaatsen. De eerste thuismatch werd dus winnend afgesloten, de frisse pintjes in de cafetaria waren welverdiend!

Heren bekeren verder na winst tegen Brasschaat (14-24)

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 10 september 2017 12:44

Voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen trokken onze heren naar Brasschaat. De Antwerpenaren die dit seizoen aantreden in Liga 2 waren de tegenstander in deze eerste ronde van de beker van België. Door dit klassenverschil kreeg Brasschaat een voorgift van 3 punten. Omdat deze wedstrijd zonder hars moest worden gespeeld, oefende Izegem op vrijdagavond al succesvol in gelijke omstandigheden tegen Roeselare. Izegem startte geconcentreerd en Brasschaat speelde verdienstelijk mee. Na een kwartier stonden de bordjes gelijk, 6-6. Vanuit een solide verdediging nam Izegem afstand door vooral de technische fouten van de Antwerpenaren af te straffen. Ruststand 7-14. De tweede helft bood coach Mathijs de mogelijkheid veel te roteren zonder dat dit het spelbeeld veranderde. Izegem behield ten alle tijde de controle. Brasschaat gaf echter niet op en maakte in de laatste tien minuten nog enkele mooie doelpunten. Eindstand 14-24.

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top