OLSE MERKSEM - HBC IZEGEM LIGA 1: 18-24

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 13 november 2017 13:50

Zaterdagnamiddag trokken onze heren richting Merksem met één doel: terugkeren met 2 punten. Merksem was twee seizoenen geleden de plaats waar Izegem zijn eerste uitnederlaag leed en aangezien ze ook een ploeg in de 1ste nationale hebben viel het nog wat af te wachten welke spelers op het veld zouden verschijnen. Als de match op leeftijd beslist zou worden was Izegem kansloos geweest, gelukkig voor onze jongens was dit niet het geval. Het begin van de partij was voor het 'rijpere' Merksem, Izegem startte te mak en kon geen vuist maken. Dat resulteerde in een 5-3 na ongeveer 10 minuten. Na een time-out en enkele wissels bij Merksem ging Izegem op en over Merksem. Merksem kon zijn snelle tempo van het begin niet meer aanhouden en Izegem speelde ondanks de vele jeugd erg volwassen zonder uit te blinken. Na de rust was het Izegem die het best van start ging en volwassen de wedstrijd volmaakte. De zege kwam nooit meer in gevaar en Izegem won verdiend met 18-24 cijfers. Opdracht volbracht. Volgende week staat de verplaatsing naar Dendermonde op het programma. De komende weken blijven belangrijk en gaan we vol voor een 6 op 6 de komende 3 wedstrijden.

HBC IZEGEM LIGA 1 - ELITA LEBBEKE: 26-18

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 06 november 2017 11:53

Onze heren schakelden vorige week Atomix uit in de beker, dus aan vertrouwen was er geen gebrek. Op training toonden velen zich echter wat in vakantiemodus. Daarenboven kon trainer Mathijs geen beroep doen op Gilles Vannieuwenhuyse (armblessure), Jasper ‘Jacky’ De Pillecyn (maagontsteking) en Ruben ‘Roef’ Mathijs (liesblessure).

Izegem begon slapjes aan de partij, en de beweeglijke jongemannen van Elita wisten makkelijk gaatjes te vinden. Barend Azou scoorde het eerste Izegemse doelpunt, en ook Michiel ‘Michke’ Demeulenaere pikte een graantje mee. Elita wrong zich wel op voorsprong, en onze jonge ploeg moest iets doen wat dit seizoen nog niet veel gebeurde: achtervolgen. Aan de rust een 11-12 op het bord.

Na de rust toonden onze heren dat ze wél goed aan een tweede helft kunnen beginnen. De veer bij Elita brak langzaam maar zeker, en Brecht Declerck wist al ware het surfend tegenaanval na tegenaanval binnen te werpen. De coach gunde hem zowaar een applauswissel. Ook Zwoele Ostyn tekende present met enkele puike saves en lanceringen. Eindstand 26-18. Eén redelijke tweede helft bleek genoeg om te winnen, maar de eerste helft was zwak. Arne Samyn verliet geblesseerd het veld, maar de schade valt mee. Hopelijk zien we ook de overige geblesseerden snel terug in hun wedstrijdshirt.

 

Callant TONGEREN - HBC IZEGEM LIGA 1: 15-20

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 22 oktober 2017 17:19

 

Izegem begon erg geconcentreerd aan de topper in Tongeren. Het zou een intense wedstrijd worden op hoog niveau. Izegem bevestigde zijn status van best verdedigende ploeg uit de reeks. Tongeren, de best aanvallende ploeg uit de reeks beet zijn tanden stuk op de dynamische 3-2-1 met Arne Samyn als dirigent centraal achterin. Vantieghem neutraliseerde op zijn eentje de Tongerse spelverdelers en Vannieuwenhuyze en De Pillecyn dwongen de Limburgse opbouwers tot moeilijke shots. Ook aanvallend speelde Izegem erg efficiënt onder leiding van Delbecque die zijn 19e verjaardag bekroond zag met een sterke, volwassen wedstrijd. Mathys bleek goed bij schot en Robin Samyn zaaide paniek bij de Limburgers door telkens opnieuw 2 man naar zich toe te trekken. Ruststand 8-9. In de tweede helft sloop de onzekerheid in de jonge Tongerse hoofden en de Izegemse trein stoomde verder. Het werd uiteindelijk een fantastische 15-20 overwinning die meteen de leidersplaats oplevert. Komende donderdag wacht Izegem een hele zware klus als eerstenationaler Atomix op bezoek komt in De Krekel in het kader van de Beker van België.

Heren bekeren verder na stunt tegen 1° nationaler Atomix Haacht

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: vrijdag 27 oktober 2017 09:02

Atomix en Izegem keken elkaar vorig seizoen vier keer in de ogen, en geen één keer konden de heren overtuigen, laat staan meespelen voor de punten. Hoe dat seizoen afliep is geweten: Atomix speelde met de vingers in de neus kampioen, en Izegem degradeerde terug naar Liga 1. Toch heerste in de groep het gevoel dat er iets mogelijk was.

Op Robin Samyn kon niet gerekend worden door andere verplichtingen, Ruben Depoortere keek als assistent toe vanop de bank. Hij zag hoe Izegem het aanvankelijk moeilijk had, de beginfase was helemaal van Atomix. Ruben Mathijs bracht Izegem echter in de wedstrijd. Nadat Atomix drie keer scoorde, wist hij twee keer te prikken. 7-3 dus, gezien de vijf doelpunten voorsprong die onze heren kregen.

Gilles Vannieuwenhuyse scoorde nog tijdens het eerste kwartier twee keer vanop tien meter, quasi uit stilstand, wat voor de coach van Atomix het signaal was om van doelman te wisselen. Even liep het minder vlot. Kustboy Brecht Declerck freewheelde zich dan maar enkele keren door de verdediging op tegenaanval, wat resulteerde in twee doelpunten en een straftijd voor Atomix. Izegem bleef de hele eerste helft sterk, en Jens Lievens wist zich meerdere keren te onderscheiden. Ruststand: 16-10.

Atomix schakelde na de rust een tempo hoger en knaagde aan de Izegemse voorsprong. Tot overmaat van ramp begonnen ook de scheidsrechters mee te knagen. Na een hard contact kwamen zowel Jasper De Pillecyn als Toon De Vis, topschutter van Atomix, ten val. Twee minuten voor Jasper, en hetzelfde verdict voor De Vis, die reageerde. Een correcte beslissing, maar Arne Samyn dan nog eens bestraffen voor een gewoon foutief contact, dat deed de tribunes koken. Als op een kwartier van het einde De Pillecyn ook nog eens definitief uitgesloten werd, was het hek helemaal van de dam.

De bezoekers probeerden te profiteren van de situatie, maar Rune Delbecque zorgde voor problemen in hun verdediging. Toch was de Izegemse voorsprong met nog tien minuten op de klok helemaal weg. In aanval hadden enkele jongens het moeilijk, en daar wist Atomix van te profiteren. Ondertussen hield Lievens Izegem in de wedstrijd. Penalty’s, schoten van ver, tegenaanvallen,... Niets was hem te veel.

Met nog vijf minuten te gaan speelde Atomix zonder doelverdediger en met een aanvaller extra. Koele kikker Tjorven Deschamps profiteerde van aan de middellijn, wat de stand op 22-20 bracht. Andermaal kwam de tegenstander helemaal terug, en coach Robin Matthijs vroeg een laatste time-out met nog 25 seconden op de klok.

In een hectische fase kreeg Ruben Matthijs de bal, die zijn actie maakte. De bal belandde uiteindelijk in de handen van pivot Arne Samyn, die na een fikse duw in de rug nog kon wapenen en schieten. De winning goal werd als een kampioensdoelpunt gevierd, zowel op het veld als in de tribunes. Een fantastisch hoogtepunt van een fantastische wedstrijd, Izegem bekert verder en ontmoet in de volgende ronde Estudiantes Tournai of HC Kraainem.

 

 

ACHILLES BOCHOLT - HBC IZEGEM LIGA 1: 17-22

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: woensdag 18 oktober 2017 06:14

Izegem waarschuwde vorige week de andere Liga 1-ploegen door Meeuwen met fris en razendsnel handbal vooral in de eerste helft van het plein te spelen. In Bocholt liep het allemaal wat minder.

Izegem begon nochtans goed aan de wedstrijd, met enkele tegenaanvallen, zowel eerste als tweede tempo, en met enkele leuke nummertjes. Daarna lieten onze heren het gaspedaal even los, waardoor Bocholt zich (slechts een beetje) in de wedstrijd knokte. Het scheidsrechtersduo bleef in deze saaie wedstrijd wél constant wakker. Al na twee minuten spelen trokken ze twee gele kaarten.

Gilles Vannieuwenhuyse, die goeie acties met mindere afwisselde, werd de eerste die benadeeld werd door de scheidsrechters. Een onterechte twee minuten was zijn deel. De Bocholtse spelers gingen doorheen de wedstrijd graag verhaal halen bij de mannen in het zwart, en na een nochtans frontaal en zelfs correct contact kreeg ook Jasper De Pillecyn een straftijd.

Izegem had de wedstrijd wel onder controle, en de ruststand van 6-12 was een goede afspiegeling.

De tweede helft begon ronduit slecht. In verdediging liet Izegem steken vallen, en het trage tempo deed aan vorig seizoen denken. Bocholt sloop dichterbij en naderde met nog een kwartier op de klok tot drie punten. Izegem kon echter wel op een goede spelverdeler Delbecque rekenen, die zich combinerend met De Pillecyn opperbest voelde.

De eindstand viel op 17-22. Izegem behoudt zo zijn ongeslagen positie, en trekt zondag richting leider Tongeren met de eerste plaats als inzet.

 

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top