HC KRAAINEM - HBC IZEGEM LIGA 1: 18-23 (1/8 finale Beker van België)

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: woensdag 29 november 2017 20:06

In de achtste finales van de beker nam Izegem het op tegen Kraainem. Kraainem schakelde in de vorige ronde eerste nationaler Doornik uit. Izegem wist dus op voorhand dat het geen makkelijke match zou worden. Na een twee uur durende verplaatsing was Izegem goed op tijd aangekomen in Kraainem en kon de wedstrijd in alle rust voorbereiden. Izegem nam een heel vlotte start. Na vijf minuten was de score 0-4, een beetje geholpen door een tijdstraf bij de thuisploeg. Kraainem herstelde beetje bij beetje het evenwicht en Izegem trof paal en lat. Na 14 minuten was de score in evenwicht (7-7). De thuisploeg hanteerde een hoge agressieve verdediging en Izegem had het een vijftal minuutjes moeilijk. Kraainem liep uit tot 12-10. Trainer Mathijs nam een time-out en de Izegemse aanval begon opnieuw te renderen. Mathijs en De Pillecyn zorgden opnieuw voor een 10-12 voorsprong na 26 minuten. In de laatste minuten belette de thuisdoelman Delbecque tweemaal het scoren terwijl Kraainem wel nog tweemaal kon scoren. Er werd na een aangename viriele doch faire wedstrijd gerust bij een 12-12 stand. Het begin van de tweede helft verliep afwachtend en beide ploegen misten enkele kansen. Na 3 minuten wisten de gastheren de score te openen (13-12). Izegem reageerde via Mathijs en Robin Samyn en kwam opnieuw op voorsprong. Een sterk spelende Vantieghem onderschepte een thuisaanval en werkte ook prima af. Izegem kwam dus opnieuw twee doelpunten voor (13-15). Kraainem scoorde direct tegen maar dan kwam de Izegemse machine echt op gang. Nieuwkomer Pereira verschalkte tweemaal de doelman. Arne Samyn was een echte leider van de defensie en als de thuisploeg dan eens ruimte kreeg wist Lievens zijn netten schoon te houden. Izegem leidde na 17 minuten met 14-19. Trainer Mathijs voerde dan enkele wissels uit maar Kraainem moest de wet van de sterkste ondergaan. Er werd dan langs beide zijden niet meer gescoord. Mathijs en Jacobs zorgden voor de absolute zekerheid van de overwinning. 16-22 was de stand op 3 minuten van het einde. Izegem kon al vierend de slotminuten ingaan en won uiteindelijk verdiend met 16-22. Izegem speelde een volwassen partij handbal en was fysiek duidelijk de betere van Kraainem. Door de zege plaatst Izegem zich voor de kwartfinale tegen Beneligaploeg Visé. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Izegem in de week van 18 december.

 

 

Speelden: Beke, Delbecque (1), Demeulenaere, Deschamps (2), Jacobs (1), Lievens(D), Mathijs (8), De Pillecyn (3), Ostyn (D), Samyn A. (1), Samyn R. (3), Vannieuwenhuyse (1), Vantieghem (1) en Pereira (2)

HBC IZEGEM LIGA 1 - HC EEKLO: 35-20

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 26 november 2017 16:15

‘In Liga 1 is ‘t ook plezant’, klonk het vorig seizoen af en toe laconiek op de tribunes, maar de supporters bleven tegen Eeklo collectief thuis. Het is lang geleden dat de sporthal zo leeg oogde. Nochtans was er wel wat om naar uit te kijken. Tomas Pereira, de nieuwe Noord-Franse aanwinst, zat namelijk voor het eerst in de selectie.

Brecht Declerck ontbrak in de selectie na zijn blessure opgelopen tegen Merksem, waardoor Tjorven Deschamps in de basis stond. Hij bedankte meteen voor het vertrouwen, met een doelpunt vanop hoek, nadat Jasper De Pillecyn de score opende. Het rommelde echter in de anders zeer betrouwbare defensie van Izegem. Gilles Vannieuwenhuyse had het moeilijk, en stopper Arne Samyn kreeg zijn defensie niet helemaal zoals hij het wilde.

Borgers, topschutter van Eeklo had zijn vizier niet goed afgesteld in de eerste helft, en onder impuls van een uiterst bedrijvige Rune Delbecque wist Izegem hierdoor uit te lopen. Het bleef een slordige wedstrijd om naar te kijken, maar door saves van Jens Lievens en goals van De Pillecyn was de wedstrijd gespeeld aan de rust. 18-9

Michiel Demeulenaere mocht aan de tweede helft starten, en Eeklo leek een goede ploeg om in aanval wat ervaring op te doen. Helemaal lekker liep dit niet. Terwijl er nog teveel twijfel in zijn shots zit, lukte de samenwerking met Robin Samyn wel goed, te zien aan enkele knappe assists van ‘Michke’. Ondertussen dook Rune Delbecque in elk door De Pillecyn gecreëerde open ruimte en ook ‘Roef’ Mathijs pikte hier en daar een doelpuntje mee.

Tomas Pereira debuteerde en deed het niet kwaad, maar de automatismen missen nog wat. Na 60 minuten wisselvallig handbal vol mooie acties, afgewisseld door pijnlijke balverliezen of loopfouten, valt te concluderen dat het tegen Kraainem beduidend beter zal moeten. De Walen schakelden al Doornik uit, en zien een onderonsje tegen Visé natuurlijk ook zitten. Eindstand 35-20            

HBC DENDERMONDE -  HBC IZEGEM LIGA 1: 13-29 

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: dinsdag 21 november 2017 19:41

Afgelopen zaterdag nam leider Izegem het op tegen Dendermonde. De Oostvlamingen stonden in de onderste regionen van de stand, maar de meeste matchen verloren ze echter nipt. Izegem was dus op zijn hoede. De eerste minuten verliepen erg gesloten, beide ploegen verdedigden stevig, maar toch nam de thuisploeg het voortouw. Enkele shots vanop negen meter verrasten doelman Lievens zodat Dendermonde met 4-2 leidde na negen minuten. Izegem kwam echter beetje bij beetje onder stoom. Van 4-4 na een kwartier liep Izegem uit tot 4-6 met twee doelpunten van Deschamps. De thuisploeg plooide nog eenmaal de rug en na twintig minuten was de score 6-7. In de laatste tien minuten kwam Izegem volledig los. Spelverdeler Delbecque profiteerde enkele malen van de strikte verdediging op pivot Samyn. De Izegemse verdediging gaf geen enkele kans meer aan de moedige thuisploeg. Demeulenaere, De Pillecyn en Delbecque zorgden uiteindelijk voor een ruime 6-15 ruststand. Izegem nam opnieuw een vlotte start in de tweede helft. Delbecque en De Pillecyn zorgden meteen voor twee doelpunten. De thuisploeg gaf niet af. Izegem verloor een beetje de concentratie en Dendermonde scoorde viermaal op rij. 10-18 stond er op het bord na 40 minuten spel. Beide ploegen konden dan vijf minuten niet scoren. Trainer Mathijs zette de ploeg met een time-out weer op weg. Jacobs was keer op keer te snel voor de thuisverdediging. Zo bouwde Izegem de voorsprong verder uit. Ondertussen verzorgde doelman Ostyn de show met een volleybalredding. Izegem bleef heel goed verdedigen. Pivot Samyn wist in de slotseconde de 13-29 eindstand op het bord te plaatsen. Al bij al een gemakkelijke zege van Izegem, dat echter niet zijn beste match speelde.

Speelden: Lievens(D), Ostyn(D), Beke(1), Delbecque (10), Demeulenaere (4), Deschamps (2), Jacobs (5), Mathijs (1), De Pillecyn (4), Samyn R. (1), Samyn A. (1), Vannieuwenhuyse, Vantieghem en Azou.

 

Nieuwe aanwinst Thomas Pereira

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zaterdag 25 november 2017 08:32

Met plezier stellen we jullie onze nieuwe aanwinst Thomas Pereira voor. Thomas is een technisch sterke spelverdeler met een heel goeie vista en een goed shot. Hij kwam in contact met Izegem via onze physical coach Mike Dieryckx. Thomas had initieel wat fysieke achterstand, maar intussen traint hij al enkele weken volop mee. Sedert deze week is Thomas speelgerechtigd en hij werd door coach Robin Mathijs onmiddellijk opgenomen in de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen Handbalclub Eeklo. Welkom en succes Thomas!

OLSE MERKSEM - HBC IZEGEM LIGA 1: 18-24

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 13 november 2017 13:50

Zaterdagnamiddag trokken onze heren richting Merksem met één doel: terugkeren met 2 punten. Merksem was twee seizoenen geleden de plaats waar Izegem zijn eerste uitnederlaag leed en aangezien ze ook een ploeg in de 1ste nationale hebben viel het nog wat af te wachten welke spelers op het veld zouden verschijnen. Als de match op leeftijd beslist zou worden was Izegem kansloos geweest, gelukkig voor onze jongens was dit niet het geval. Het begin van de partij was voor het 'rijpere' Merksem, Izegem startte te mak en kon geen vuist maken. Dat resulteerde in een 5-3 na ongeveer 10 minuten. Na een time-out en enkele wissels bij Merksem ging Izegem op en over Merksem. Merksem kon zijn snelle tempo van het begin niet meer aanhouden en Izegem speelde ondanks de vele jeugd erg volwassen zonder uit te blinken. Na de rust was het Izegem die het best van start ging en volwassen de wedstrijd volmaakte. De zege kwam nooit meer in gevaar en Izegem won verdiend met 18-24 cijfers. Opdracht volbracht. Volgende week staat de verplaatsing naar Dendermonde op het programma. De komende weken blijven belangrijk en gaan we vol voor een 6 op 6 de komende 3 wedstrijden.

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top