HBC IZEGEM LIGA 1 - HUBO INITIA HASSELT: 32-17

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 28 januari 2018 15:21

In de eerste officiële wedstrijd van  2018 nam Izegem het op tegen Hubo Initia Hasselt. De Limburgers staan vijfde in de stand. Het was afwachten hoe de thuisploeg zou spelen na de lange winterstop en de examenperiode voor sommige spelers. Izegem kon voor dit treffen niet rekenen op Arne Samyn, Willem Ostyn, Tjörven Deschamps, Thomas Pereira en Barend Azou. Trainer Mathijs voegde J18-speler Stan Vandewalle toe aan de selectie. Izegem startte vlot aan de wedstrijd en De Pillecyn en Vannieuwenhuyse zorgden direct voor een 3-0 voorsprong na 5 minuten. Het was direct duidelijk dat de bezoekers het Izegemse tempo niet aankonden. Met enkele vlotte combinaties en afstandsworpen bouwde Izegem de voorsprong verder uit. Halfweg de eerste helft leidde Izegem met 9-4. De bezoekers konden daar weinig tegenover stellen met uitzondering van hun linkerhoek die zijn doelpuntjes wist mee te pikken. Izegem controleerde verder de match en kon gaan rusten met een geruststellende 15-9 op het bord. Jacobs en Demeulenaere opende meteen de score voor Izegem. De ingevallen Beke droeg ook zijn steentje bij en de bezoekers konden geen vuist meer maken. Met nog 10 minuten op het bord leidde Izegem met 26-16. De bezoekers waren fysiek de mindere van Izegem. Izegem verzorgde het spektakel in de laatste 10 minuten en doelman Lievens stopte de Limburgse aanvallen. De Pillecyn trof na een heerlijke actie jammer genoeg de lat. Trainer Mathijs gunde dan Vandewalle zijn debuut. Jacobs rondde vlot de tegenaanvallen af. Ondertussen scoorde Vannieuwenhuyse met een prachtige pegel het dertigste thuisdoelpunt. Izegem probeerde dan om debutant Vandewalle in de slotminuten nog een doelpuntje te laten scoren, maar zowel de scheidsrechters als de bezoekers weigerden hun medewerking. Izegem won zo overtuigend hun wedstrijd met 32-17. Volgende week wacht nog een verre en moeilijke verplaatsing naar Meeuwen. Izegem blijft ondertussen ongeslagen aan de leiding met drie punten voorsprong op Waasmunster.

Speelden voor Izegem:

 

Beke (4), Declerck (1), Delbecque (3), Demeulenaere (1), Depoortere, Jacobs (5), Lievens, Mathijs (9), De Pillecyn (3), Samyn (1), Vannieuwenhuyse (3), Vantieghem (2) en Vandewalle.

HBC IZEGEM – HC VISE: 22-31 (1/4 finale Beker van België)

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 24 december 2017 14:31

Na het uitschakelen van Brasschaat, 't Noorden, HC AtomiX en HC Kraainem, stond Handbalclub Izegem voor het eerst in de 1/4 finale van de Beker van België. Tegenstander van formaat was HC Visé, momenteel derde Belgische club in de BeNe-liga,  Europees overwinterend en met enkele internationals in de rangen. Tijdens dit competitieloos weekend waren heel wat sportliefhebbers afgezakt naar de Izegemse sporthal. Niettegenstaande HC Visé drie klassen hoger speelt dan HBC Izegem, waren alle Izegemse spelers van plan om hun huid duur te verkopen.

Een fysiek indrukwekkend Visé startte het sterkst (0-2) maar Izegem bleef aanklampen dankzij drie doelpunten van cirkelspeler Arne Samyn en enkele parades van doelman Jens Lievens (3-5). Spelverdeler en lichtgewicht Delbecque was geenszins onder de indruk en zette de imposante Visé spelers continu onder druk.  Via een doelpunt van Vannieuwenhuyse en 2 magistrale strafworpen van ‘Jacky’ De Pillecyn werd het zowaar 6-8. Het moment voor Visé om de gaskraan nog even op en te draaien met 3 opéénvolgende doelpunten. Net voor rust kon een sterk spelende De Pillecyn met een knap heupshot nog milderen tot 7-12.

De tweede helft bracht hetzelfde scenario. Het jonge Izegem bleef moedig strijden en werd geenszins weggespeeld maar Visé bleek op cruciale momenten toch net wat krachtiger en sneller in uitvoering. Bij een stand van 12-20 vreesde iedereen voor een walk-over maar dat was buiten Mathijs en Declerck gerekend die milderden tot 15-22. Ook de Izegemse invallers stelden niet teleur. Michiel Demeulenaere kwam vlot tot scoren terwijl Willem Ostyn zonder stress zijn doel schoon hield gesteund door een sterke Vantieghem in defensie. Eindstand werd uiteindelijk 22-31 na een leuke pot handbal met een zeer verdienstelijk Izegem. Nakaarten gebeurde in de handbalbar.

 

Voor Izegem: Jens Lievens (D), Willem Ostyn (D), Ruben Depoortere, Jasper De Pillecyn (3), Michiel Demeulenaere (3), Ruben Mathijs (4), Rune Delbecque (1), Brecht Declerck (5), Kobe Jacobs (1), Arne Samyn (3), Tjorven Deshamps, Thomas Pereira, Gilles Vannieuwenhuyse (2), Senne Vantieghem

HC Visé: Pierre Brixhe (1), Sebastien Gava, Florian Glesner (4), Francesco Volpi (3), Stephano Geradon (5), Benjamin Danesi (2), Nicolas Danse (1), Yves Vancosen (4), Louis Marchal, Hamza Hadzic (3), Jonathan Vandenberg (2), Lucas Dubuc (3), Dominique Lutaia (3), Jonathan Lupica, Kevin Viraut

 

HBC IZEGEM LIGA 1 - SPORTING NELO: 36-12

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 10 december 2017 19:02

Izegem kwam de heenronde ongeslagen uit, en verloor slechts één schamel puntje, op de eerste speeldag tegen Sporting NeLo. Hoewel de mannen van Neerpelt niet zo hoog in de rangschikking staan, had Izegem met hen dus wel een eitje te pellen. Allereerst gingen de lichten even uit in De Krekel, de jaarlijkse ploegvoorstelling kon beginnen, onder goedkeurend oog van Unizo Izegem. 

De lichten bij NeLo zijn wellicht uit gebleven, gezien ze op geen enkel moment partij gegeven hebben aan onze Heren. De herstelde Brecht Declerck zag vanop de bank hoe Tjorven Deschamps prikte nadat Jasper De Pillecyn op knappe manier de openingstreffer gescoord had. Doelpunten vlogen bij de vleet, en het was bijna aandoenlijk mooi hoe een de jeugdige Rune Delbecque steeds beter gaat spelen in combinatie met Jasper en Ruben Mathijs. 

Omdat NeLo wel iets moest doen, besloot hun coach om met een aanvaller extra te spelen, en de keeper dus te wisselen. Een experiment dat Yerime Sylla bij de Red Wolves meermaals probeert, en ook onze trainer geregeld uit zijn hoed tovert. Dit werkte echter absoluut niet voor de Limburgers. Het ging van kwaad naar erger. Bij balverlies zag puntverdediger Senne Vantieghem zag zijn kans schoon om te scoren. En nog eens. En nog eens... op exact dezelfde manier. De Leeuw van Izegem was zichtbaar tevreden met zijn knappe goals vanop 40 meter. Eén keer was de bal achter het doel beland, en dat heeft de Limburgse keeper geweten. Het duurde ongemakkelijk lang alvorens hij de bal weer in het spel kreeg. Een gebeurtenis die de verhoudingen op het veld bloot legde. 

Aan de rust stond het 18-10. In verdediging zwakte Izegem namelijk wat af en, ere wie ere toekomt, daar heeft de tegenstander van geprofiteerd. 

Na de pauze duurde het even alvorens onze blauwhemden het tempo terug vonden, en hoe… NeLo kwam in 30 minuten slecht 2 keer tot scoren. Michke Demeulenaere scoorde onder andere, en dat op zijn bijna typische manier: bal ontvangen aan de middellijn, op een drafje naar voren en vanaf meer dan tien meter hard tegen de netten. Een glimlachje kon er van af. Ook de beachboys en Zwoele draafden op, net als Barend Azou, smalend wel eens Bouletje genoemd. De spelers maakten er nog een leuk feestje van, 36-12 is het eindverdict. 

Niet onbelangrijk om te vermelden: tweede keeper Zwoele kende een droomavond. In het kwartier gegunde speeltijd wist hij wel vier keer een tegenaanval rechtstreeks te lanceren, en kreeg hij geen enkel doelpunt tegen! In de schaduw van topper Jens Lievens bewijst ook supersub Zwoele week na week zijn kwaliteiten!

 

HK WAASMUNSTER - HBC IZEGEM LIGA 1: 22-27

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 18 december 2017 12:03

Voor de topper in Liga 1 kon Izegem-coach Mathijs geen beroep doen op de licht geblesseerden Thomas Pereira en Robin Samyn. Voor een talrijk opgekomen publiek werd het een spannende maar weinig hoogstaande wedstrijd.

De thuisploeg opende de score maar Izegem nam meteen over via Ruben Mathijs en Gilles Vannieuwenhuyse. Beide ploegen leken aan elkaar gewaagd, maar Izegem bleek iets efficiënter in de beginfase (3-7 na 14’). Waasmunster kwam even terug tot 2 doelpunten, maar dichter kwamen ze niet. De ruststand 10-13 gaf perfect de verhoudingen weer.

De tweede helft bracht geen beter spel en beide ploegen stapelden de slordigheden op. Bij een 13-17 tussenstand kwam Waasmunter speler Ruben Callaerts hard neer op zijn elleboog, waardoor het spel bijna een half uur stil lag. Na de herneming leek er toch nog een beetje hoop voor de thuisploeg, maar uitblinker Mathijs (13 doelpunten!) trok zijn team over de meet. 

Door deze zege vergroot HBC Izegem haar voorsprong tot 3 punten op de nummer 2 en reeds 9 punten op nummer drie. De eerste twee promoveren volgend jaar naar tweede nationale.

Aanstaande zaterdag geeft HBCI om 18 uur topteam HBC Visé partij in sporthal De Krekel. Inzet is een plaats in de halve finales van de Beker van België.

 

HV UILENSPIEGEL - HBC IZEGEM LIGA 1: 23-33

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: dinsdag 05 december 2017 14:27

Als laatste opdracht in de heenronde kreeg HBCI een uitwedstrijd bij staartploeg Uilenspiegel voorgeschoteld. De Antwerpenaren zijn de meest gepasseerde ploeg, ideaal dus voor de Izegemse aanval om wat vertrouwen op te doen.

Aanvankelijk lukte dit aardig want Izegem startte met een snelle 0-3. Daarna ging het echter een pak stroever, mede door de vervelende 3-3 verdediging van Uilenspiegel. Izegem vond moeilijk gaatjes, maat kon via individuele flitsen, van vooral Ruben Mathijs, de score stelselmatig verder uitbouwen (2-5 na 10’; 7-12 na 20’). De 10-17 bij de rust was logisch, maar het had veel meer kunnen zijn.

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld: veel goede wil bij de thuisploeg, maar te veel technische fouten om dichter te komen. Izegem bouwde rustig verder aan de voorsprong (13-25 na 41’) maar begon ook de fouten op te stapelen. Dit bood Uilenspiegel de mogelijkheid om de schade beperkt te houden tot 10 doelpunten op het einde. Voor de leiders een gemiste kans om met een monsterscore uit te pakken, maar al bij al een gemakkelijke en verdiende zege. Door deze winst is HBC Izegem herfstkampioen met slechts 1 verliespunt in 11 matchen. Aanstaande zaterdag geeft Izegem om 20.30 uur Sporting Nelo partij, de enige ploeg die er voorlopig in slaagde dit seizoen een puntje te pakken tegen HBCI.

 

 

Speelden voor Izegem: Jens Lievens, Willem Ostyn, Rune Delbecque (4), Michiel Demeulenaere, Tjorven Deschamps (2), Kobe Jacobs (5), Ruben Mathijs (8), Jasper De Pillecyn (3), Arne Samyn (1), Robin Samyn (2), Gilles Vannieuwenhuyse (6), Senne Vantiegem (1) en Thomas Pereira (1).

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top