HBC Izegem - HBC Overpelt: 20-27 (1/64° finale Beker van België)

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 10 september 2018 18:15

Zondag 9 september trokken Heren 1 richting Overpelt om een plaatsje in de volgende ronde van de Beker van België te veroveren. Nieuwkomer Behidj kreeg meteen een plaats in de 16-koppige selectie van trainer Robin Mathijs. Doelman Ostyn was omwille van mysterieuze omstandigheden niet komen opdagen. Overigens mocht er geen hars gebruikt worden in deze zaal. Een spuitbus was het Overpeltse alternatief.

Ruben Mathijs opende de score na 2 minuten. Overpelt prikte meteen terug met een snel tegendoelpunt. De 3-4 werd onterecht afgekeurd na een splijtende schijnbeweging van Delbeque, waar zelf de scheidsrechter door verrast was. Hier verloren de pekkers even hun greep op de wedstrijd. 2 tijdstraffen voor Samyn en Demeulenaere hielpen Overpelt naar een 6-4 voorsprong halverwege de eerste helft. Izegem was echter niet onder de indruk. Demeulenaere nam de ploeg op sleeptouw en verschalkte de Limburgse doelman 2 keer door de benen. Zo kon de ploeg met een 3-puntenkloof de rust in gaan (11-14).

Izegem kwam sterk uit de kleedkamer en gaf de voorsprong nooit meer uit handen. Ruben "Roef" Mathijs was de ster van de 2de helft en maakte 8 van de 13 Izegemse doelpunten (waarvan 3 strafworpen). Delbeque bezorgde nog enkele spelers een serieuze verkoudheid en ook de "kleine" Demeulenaere prikte zijn doelpuntje mee.

De wedstrijd eindigde op 20-27.

In de volgende ronden nemen onze heren het op tegen HC Sprimont. De heenwedstrijden worden gespeeld in het weekend van 6/7 oktober, de terugwedstrijden in het weekend van 13/14 oktober.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Behidj, Delbeque (3), Demeulenaere M. (5), Deschamps (1), Jacobs (3), Mathijs (11), Demeulenaere W (1), Samyn A, Samyn R, Pereira (1), Vannieuwenhuyse, Vantieghem (2), Vandewalle

 

HBC IZEGEM LIGA 1 - HV UILENSPIEGEL: 34-19

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: dinsdag 01 mei 2018 12:29

Voor de laatste thuiswedstrijd van het succesvol seizoen (titel in Liga 1 + ¼ finale Beker van België) waren de tribunes van ‘De Krekel’ nog eens goed volgelopen. We namen dan ook afscheid van 3 belangrijke spelers die hun laatste thuismatch voor het eerste team speelden: Willem Beke, Ruben Depoortere en Jasper ‘Jacky’ De Pillecyn. Dat we hen zullen missen bleek zaterdag nog maar eens, samen waren ze namelijk goed voor 12 doelpunten. Bedankt voor jullie inzet gasten!

De spelers bedankten het thuispubliek met een spetterende eerste helft tegen de 9° in de stand, HV Uilenspiegel. Doelman Jens Lievens was opnieuw heer en meester in zijn doel en zowat iedereen kwam tot scoren onder aanvoering van Michiel Demeulenaere. Een speciale vermelding voor ‘Jacky’ die er in de eerste helft 5 in het mandje wist te leggen. Aan de rust was de wedstrijd gespeeld met een stand van 17-5 op het scorebord.

In de tweede helft bood HV Uilenspiegel wat meer weerwerk vooral via De Boes en Driesen. De Izegemse coach kon naar hartenlust roteren en gunde het publiek nog een aantal speelminuten met zowel Depoortere, Beke als De Pillecyn tussen de lijnen. Depoortere scoorde nog een laatste maal vol overgave en Beke demonstreerde nog eens zijn verrassende schoten, goed voor 5 doelpunten. Youngster Stan Vandewalle dankte zijn coach voor het vertrouwen met 2 knappe doelpunten. Het werd finaal 34-19 waarna spelers en coaches hun oververdiende medaille en beker in ontvangst mochten nemen.

 

Speelden voor HBCI: Beke (5), Declerck (1), Delbecque (3), Demeulenaere M (5), Depoortere (2), Jacobs (1), Lievens (D), Mathijs (7), De Pillecyn (6), Ostyn (D), Samyn A, Vannieuwenhuyse, Vandewalle (2), Perreira (2)

HC EEKLO - HBC IZEGEM LIGA 1: 21-26

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 16 april 2018 06:30

Eeklo, de tegenstander van onze heren, haalde tot nu slechts drie punten. De ploeg van trainer Koen Blondeel mag het volgend seizoen een niveau lager proberen in Liga 2, terwijl Izegem al kampioen is. Helaas was van een kwaliteitskloof op het veld nauwelijks sprake. De wedstrijd eindigde op 21-26, maar was ondermaats. 

De topschutter uit Eeklo, Pieter Borgers, opende de wedstrijd met twee doelpunten, waarna Ruben Mathijs, Izegems topschutter, van antwoord diende. Tot de zeventiende minuut bleef Eeklo op voorsprong. Rune Delbecque vond het dan wel welletjes geweest, en bracht met zijn derde van de avond Izegem op gelijke hoogte. Op onze linkerkant ging Gilles Vannieuwenhuyse naar de bank voor Michiel Demeulenaere, en die bedankte meteen met vier opeenvolgende doelpunten. 

Na een opstootje met de afscheid nemende Ruben Depoortere, liet De Rocker zich vangen aan een elleboogstoot. Een oliedomme overtreding, gezien hij eerst wild naar de grond ging en zo de aandacht van de scheidsrechter had, alvorens zijn elleboog in Depoortere’s gezicht te planten. De rode kaart was een logisch gevolg, ook al was niemand bij Eeklo het daar mee eens. 

Na de rust speelde Izegem ietsje vlotter, maar door een belabberde afwerking van sommigen en een droeve wedstrijdmentaliteit van anderen knokte Eeklo zich keer op keer weer in de wedstrijd. Zelfs Jens Lievens, week na week een uitblinker, liet zich vandaag betrappen op enkele foutjes. Vijf minuten voor tijd stond het 20-22, maar Brecht Declerck bracht het bijna zinkende schip veilig aan wal met twee doelpunten.

 

HBCI start volgend seizoen met een damesploeg

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: dinsdag 24 april 2018 19:21

Sedert 2002 was er binnen HBCI geen senioren damesteam meer actief. Daar komt vanaf volgend seizoen verandering in!

Om de continuïteit van onze bloeiende jeugdwerking (met heel wat meisjes) te voorzien, wordt gestart met een HBCI damesteam dat zal aantreden in de regio reeks. Het team zal bestaan uit een mix van ervaren speelsters en jong talent en zal twee maal per week trainen onder leiding van de ervaren trainer Luc Coucke.

Doelstelling is om op korte termijn een stabiel en enthousiast team neer te zetten met onze sterke jeugdwerking als fundament. Alle geïnteresseerde speelsters zijn uiteraard welkom.

HBC Izegem Liga 1 – Dendermonde 24-13

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 25 maart 2018 13:10

 

Na het behalen van de titel mocht Izegem het dit weekend opnemen tegen Dendermonde. De Oost-Vlamingen staan momenteel voorlaatste. Izegem begon goed geconcentreerd aan de wedstrijd en dit zorgde meteen voor een 5-0 stand na 10 minuten spelen. Declerck was met drie doelpunten i de beginfase een gesel voor de Dendermondse defensie. Achterin leidde doelman Lievens soeverein zijn verdediging. De bezoekers konden pas na 13 minuten voor de eerste maal de weg naar het doel vinden, mits een beetje hulp van een te laks acterend scheidsrechtersduo. Ruben Mathijs nam de opnieuw het voortouw bij de thuisploeg. Met 4 doelpunten enkel onderbroken door treffer van Samyn diepte Izegem de voorsprong verder uit. 11-2 was de stand na 24 minuten spelen. De bezoekers scoorden nog tweemaal tegen. In de slotminuten van de eerste helft wisten De Pillecyn, Demeulenaere en Mathijs op strafworp de Izegemse voorsprong verder uit te diepen. Er werd gerust bij een 15-4 stand. De rust bracht voor beide ploegen weinig inspiratie. De wedstrijd verwaterde meteen. Het duurde zeven minuten voor Beke als eerste in de tweede helft de score wist te openen (16-4). De wedstrijd kabbelde verder enkel af en toe was er een beetje opschudding doordat de refs venijnige overtredingen weigerden te bestraffen. Gelukkig bleven onze spelers gespaard van blessures. Izegem nam nog weinig risico en de bezoekers waren aanvallend niet sterk genoeg om het Izegem echt moeilijk te maken. Vannieuwenhuyse mocht dan ook in slotminuut de 24-14 eindstand op het bord plaatsen. Lievens kreeg nog de rode kaart na een zoveelste provocatie van de bezoekers. Izegem behaalde een verdiende overwinning zonder al te veel moeite. Nu is er een drietal weken rust en in de laatste twee matchen moet Izegem nog naar Eeklo om dan thuis een geslaagd seizoen af te sluiten tegen Uilenspiegel.

 

 

Speelden: Beke(2), Declerck(3), Delbecque(2), Demeulenaere(2), Depoortere, Lievens, Mathijs(7), De Pillecyn(4), Ostyn, Samyn(2), Vannieuwenhuyse(1) en Vantieghem.

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top