HBC IZEGEM HEREN 2e NAT - HK WAASMUNSTER: 30-21

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 22 oktober 2018 18:38

Na de onderbreking voor de Beker van België werd zaterdag de competitie in 2de nationale opnieuw hervat. HK Waasmunster, die als 2de in Liga 1 samen met Izegem promoveerde, kwam zaterdag op bezoek in Sporthal de Krekel. De Waaslanders hadden 2 van de 6 punten verzameld, Izegem daarentegen had 2 overwinningen op rij behaald en wilde deze positieve reeks verderzetten.

 

Izegem schoot meteen goed uit de startblokken. Vanuit een sterk verdedigend blok, met Lievens als cruciaal sluitstuk, bouwden onze heren meteen een voorsprong op. De eerste 7 goals kwamen van 7 verschillende spelers. Halfweg stond Izegem dan ook 8-4 voor. Waasmunster dreigde nog even terug op gelijke hoogte te komen (10-9), maar met een heerlijke dubbele redding stak doelman Lievens hier een stokje voor. Mathijs nam vervolgens het voortouw met 4 opéénvolgende doelpunten. Hierdoor kon Izegem gaan rusten met een comfortabele 14-9.

 

Na de korte koffiepauze waren de heren weer klaar voor de 2de helft. Jacobs en Vannieuwenhuyse zorgden samen voor 5 doelpunten, maar door gemakzuchtig verdedigen kon Waasmunster telkens tegenprikken. Uiteindelijk brak de veer bij Waasmunster en kon Izegem de wedstrijd helemaal afmaken. Hoewel de wedstrijd met 9 doelpunten verschil gewonnen werd, misten de Pekkers wat scherpte waardoor een doelpuntenfestijn uitbleef. Het werd uiteindelijk 30-21

 

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Behidj (1), Delbeque, Demeulenaere M. (1), Deschamps (1), Jacobs (6), Mathijs (9), Demeulenaere W., Samyn A. (1), Samyn R. (1), Pereira (3), Vannieuwenhuyse (4), Vantieghem (2).

HBC IZEGEM - HC SPRIMONT (Beker van België): 28-21

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 14 oktober 2018 16:55

Na de klinkende overwinning van de damesploeg was het de beurt aan de Heren. Robin Mathijs selecteerde 15 van de 16 spelers voor de terugmatch tegen Sprimont. De heenwedstrijd werd gewonnen met 25-34.

 

Izegem startte de wedstrijd niet zo geconcentreerd als de vorige match. We zagen voornamelijk een rondspelend Sprimont met Izegem die regelmatig tegenprikte op tegenaanval. Doelman Ostyn moest vaak (met succes) in actie komen om te verhinderen dat Sprimont op gelijke hoogte kwam. Na 15 minuten schoot de Izegemse motor dan toch aan. Mathijs en Jacobs maakten samen 6 doelpunten en zorgden zo voor een comfortabele ruststand. 14-10.

In de 2de helft kon de coach naar hartelust roteren. Vandewalle bedankte de trainer voor zijn speeltijd met 4 fraaie doelpunten. Delbecque zette met zijn gebroken neus de Waalse doelman in zijn hemd van op de penaltystreep. Vannieuwenhuyse liep een serieuze verkoudheid op in verdediging, maar compenseerde met een pareltje in de bovenhoek van op 10 meter. De laatste 10 minuten scoorde Izegem maar 3 keer. Zo kon Sprimont via heupshots en een spookdoelpunt de kloof nog wat dichten. Van spanning was echter nooit sprake. De wedstrijd eindigde op 28-21.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Behidj, Delbeque (1), Demeulenaere M. (1), Vandewalle (4), Demeulenaere, Deschamps, Jacobs (4), Mathijs (8), Samyn A. (1), Samyn R. (2), Pereira (3), Vannieuwenhuyse (2), Vantieghem (2).

KTSV EUPEN - HBC IZEGEM Heren 2° nationale: 18-28

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 08 oktober 2018 18:22

Zaterdagavond zakten onze Heren af richting de verre Oostkantons. Tegenstander van de dag: Eupen. Voor de enige Duitstalige ploeg uit deze reeks was winnen een must, ze hadden immers nog geen punten kunnen sprokkelen dit seizoen tegen Kraainem en Houthalen. Tjorven Deschamps en Ward Demeulenaere maakten de verplaatsing naar Eupen niet mee.

Na een stevige opwarming vatte Izegem de wedstrijd aan onder luid gejoel van de Eupense supporters. Eupen liep meteen 2 doelpunten uit via hun linkeropbouwer. Izegem reageerde een kleine minuut later via Kobe Jacobs. Aangevoerd door topscoorder Ruben Mathijs kwam Izegem halfweg de eerste helft op gelijke hoogte (5-5). Vanaf hier nam Izegem de wedstrijd in handen. Rune Delbecque bracht Izegem voor het eerst op voorsprong. Doelman Jens Lievens pakte uit met een meesterlijke redding waar zowel vriend als vijand van versteld stond. De combinatie van collectief aanvalsspel en een stevige verdediging zorgde er voor dat Izegem kon gaan rusten met een 10-14 voorsprong.

Izegem kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en rook de kans op een overwinning. Mathijs verschalkte de Eupense doelman 5 maal op rij. De thuisploeg schakelde over naar mandekking in de verdediging. Deze tactische verandering pakte echter helemaal verkeerd uit. Eupen verslikte zich in hun eigen spel, miste 4 strafworpen en incasseerde nog 8 doelpunten.

De wedstrijd eindigde zo op 18-28. Volgend weekend trekken onze blauw-witte ridders richting HC Sprimont voor de Beker van België.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Samyn A. (3), Demeulenaere, Mathijs (9), Samyn R. (2), Delbeque (3), Jacobs (6), Vantieghem (1), Pereira (2), Vannieuwenhuyse (1), Behidj (1)

HC Sprimont – Heren (Beker van België): 25-34

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: donderdag 11 oktober 2018 14:57

Zaterdag zakte trainer Mathijs met 13 spelers af richting HC Sprimont voor de 1/32’ finales van de beker van België. De Luikenaars spelen in de Waalse liga 1.

Izegem demonstreerde de eerste 10 minuten waarom ze vorig jaar naar 2de nationale promoveerden. Via Samyn en Pereira stoomde Izegem naar een 1-7 voorsprong. Onze heren kregen vervolgens een kleine terugval en lieten Sprimont terugkomen tot op 3 doelpunten (8-11 na 25 minuten). Delbecque doorbrak het Izegems dipje met 3 snelle doelpunten waardoor Izegem alsnog met 10-16 kon gaan rusten.

Izegem kwam sterk uit de kleedkamer, Vannieuwenhuyse en Pereira zorgden samen voor 5 doelpunten waardoor na 40 minuten de 10-puntenkloof bereikt werd (14-24). Met het oog op de terugwedstrijd in Izegem, moest de partij met een zo groot mogelijke voorsprong afgesloten worden. Jammer genoeg vielen Vantieghem (enkel) en Delbecque (neusbreuk) uit met een blessure en werd de score niet uitgediept. Doelman Ostyn keepte 60 minuten een sterke wedstrijd en Jacobs werd bedankt voor het felbegeerde 30ste doelpunt. De match eindigde op 25-34, een goede basis om zaterdag een plekje in de 1/16° finales te veroveren.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Demeulenaere M. (1), Demeulenaere W. (2), Samyn R. (4), Samyn A, Mathijs (1), Vantieghem, Behidj (2), Vannieuwenhuyse (5), Pereira (5), Jacobs (5), Delbeque (9).

HBC Izegem Heren 2e nationale – HC Amay: 23-22

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 24 september 2018 17:30

Voor hun eerste thuismatch in 2° nationale kregen onze heren de Luikenaars van HC Amay over de vloer. Een ploeg die gekend is voor hun groot strijdershart en steeds ondersteund wordt door een klein maar luidruchtig supporterslegioen. Ook zaterdag overstemden die bij aanvang van de wedstrijd de nochtans talrijk opgekomen Izegemse supporters. Hun lawaai verstomde al snel toen Rune Delbecque met 4 treffers op rij Izegem op 4-1 voorsprong bracht. Doelman Jens Lievens, Delbecque (opnieuw hij) en de broers Demeulenaere zorgden ervoor dat de 3 puntenkloof behouden bleef (9-6). Ondertussen werd langs beide kanten stevig verdedigd en vooral Izegem kwam hierdoor in de problemen toen beide broers Samyn al vrij snel tegen een dubbele 2 minutenstraf aankeken. Ruben Mathijs zorgde er echter voor dat ook bij rust de 3 puntenkloof nog op het bord stond (12-9).

 

Met de Luikenaars ben je echter nooit klaar. Ze kwamen duidelijk gemotiveerd uit de kleedkamer en na 40 minuten kon de match herbeginnen: 14-14. Toen ook Robin Samyn nog uitgesloten werd na zijn derde 2’ straftijd was het jeugdige Izegem even van zijn melk. Amay profiteerde en liep zowaar uit tot 15-17 (45 min.). Pereira kwam de geblesseerde Delbecque vervangen en toonde onmiddellijk zijn kwaliteiten met 3 doelpunten op rij.  Ook doelman Lievens hield zijn doel nu proper met enkele knappe reddingen en zo kwam een strijdend Izegem op 23-20 voorsprong op 3 minuten voor het einde. De laatste twee doelpunten van Amay zorgden enkel nog voor wat spanning bij het publiek. Izegem haalde het uiteindelijk met 23-22 na een spannende en stevige pot handbal.

Speelden voor Izegem: Behidj, Delbecque (7), Demeulenaere M (3), Deschamps, Jacobs (2), Lievens (D), Mathijs (5), Ostyn (D), Demeulenaere W (1), Samyn A (1), Samyn R (1), Pereira (3), Vannieuwenhuyse, Vantieghem

 

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top