HBC IZEGEM - HC SPRIMONT (Beker van België): 28-21

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 14 oktober 2018 16:55

Na de klinkende overwinning van de damesploeg was het de beurt aan de Heren. Robin Mathijs selecteerde 15 van de 16 spelers voor de terugmatch tegen Sprimont. De heenwedstrijd werd gewonnen met 25-34.

 

Izegem startte de wedstrijd niet zo geconcentreerd als de vorige match. We zagen voornamelijk een rondspelend Sprimont met Izegem die regelmatig tegenprikte op tegenaanval. Doelman Ostyn moest vaak (met succes) in actie komen om te verhinderen dat Sprimont op gelijke hoogte kwam. Na 15 minuten schoot de Izegemse motor dan toch aan. Mathijs en Jacobs maakten samen 6 doelpunten en zorgden zo voor een comfortabele ruststand. 14-10.

In de 2de helft kon de coach naar hartelust roteren. Vandewalle bedankte de trainer voor zijn speeltijd met 4 fraaie doelpunten. Delbecque zette met zijn gebroken neus de Waalse doelman in zijn hemd van op de penaltystreep. Vannieuwenhuyse liep een serieuze verkoudheid op in verdediging, maar compenseerde met een pareltje in de bovenhoek van op 10 meter. De laatste 10 minuten scoorde Izegem maar 3 keer. Zo kon Sprimont via heupshots en een spookdoelpunt de kloof nog wat dichten. Van spanning was echter nooit sprake. De wedstrijd eindigde op 28-21.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Behidj, Delbeque (1), Demeulenaere M. (1), Vandewalle (4), Demeulenaere, Deschamps, Jacobs (4), Mathijs (8), Samyn A. (1), Samyn R. (2), Pereira (3), Vannieuwenhuyse (2), Vantieghem (2).

HC Sprimont – Heren (Beker van België): 25-34

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: donderdag 11 oktober 2018 14:57

Zaterdag zakte trainer Mathijs met 13 spelers af richting HC Sprimont voor de 1/32’ finales van de beker van België. De Luikenaars spelen in de Waalse liga 1.

Izegem demonstreerde de eerste 10 minuten waarom ze vorig jaar naar 2de nationale promoveerden. Via Samyn en Pereira stoomde Izegem naar een 1-7 voorsprong. Onze heren kregen vervolgens een kleine terugval en lieten Sprimont terugkomen tot op 3 doelpunten (8-11 na 25 minuten). Delbecque doorbrak het Izegems dipje met 3 snelle doelpunten waardoor Izegem alsnog met 10-16 kon gaan rusten.

Izegem kwam sterk uit de kleedkamer, Vannieuwenhuyse en Pereira zorgden samen voor 5 doelpunten waardoor na 40 minuten de 10-puntenkloof bereikt werd (14-24). Met het oog op de terugwedstrijd in Izegem, moest de partij met een zo groot mogelijke voorsprong afgesloten worden. Jammer genoeg vielen Vantieghem (enkel) en Delbecque (neusbreuk) uit met een blessure en werd de score niet uitgediept. Doelman Ostyn keepte 60 minuten een sterke wedstrijd en Jacobs werd bedankt voor het felbegeerde 30ste doelpunt. De match eindigde op 25-34, een goede basis om zaterdag een plekje in de 1/16° finales te veroveren.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Demeulenaere M. (1), Demeulenaere W. (2), Samyn R. (4), Samyn A, Mathijs (1), Vantieghem, Behidj (2), Vannieuwenhuyse (5), Pereira (5), Jacobs (5), Delbeque (9).

HBC Izegem Heren 2e nationale – HC Amay: 23-22

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 24 september 2018 17:30

Voor hun eerste thuismatch in 2° nationale kregen onze heren de Luikenaars van HC Amay over de vloer. Een ploeg die gekend is voor hun groot strijdershart en steeds ondersteund wordt door een klein maar luidruchtig supporterslegioen. Ook zaterdag overstemden die bij aanvang van de wedstrijd de nochtans talrijk opgekomen Izegemse supporters. Hun lawaai verstomde al snel toen Rune Delbecque met 4 treffers op rij Izegem op 4-1 voorsprong bracht. Doelman Jens Lievens, Delbecque (opnieuw hij) en de broers Demeulenaere zorgden ervoor dat de 3 puntenkloof behouden bleef (9-6). Ondertussen werd langs beide kanten stevig verdedigd en vooral Izegem kwam hierdoor in de problemen toen beide broers Samyn al vrij snel tegen een dubbele 2 minutenstraf aankeken. Ruben Mathijs zorgde er echter voor dat ook bij rust de 3 puntenkloof nog op het bord stond (12-9).

 

Met de Luikenaars ben je echter nooit klaar. Ze kwamen duidelijk gemotiveerd uit de kleedkamer en na 40 minuten kon de match herbeginnen: 14-14. Toen ook Robin Samyn nog uitgesloten werd na zijn derde 2’ straftijd was het jeugdige Izegem even van zijn melk. Amay profiteerde en liep zowaar uit tot 15-17 (45 min.). Pereira kwam de geblesseerde Delbecque vervangen en toonde onmiddellijk zijn kwaliteiten met 3 doelpunten op rij.  Ook doelman Lievens hield zijn doel nu proper met enkele knappe reddingen en zo kwam een strijdend Izegem op 23-20 voorsprong op 3 minuten voor het einde. De laatste twee doelpunten van Amay zorgden enkel nog voor wat spanning bij het publiek. Izegem haalde het uiteindelijk met 23-22 na een spannende en stevige pot handbal.

Speelden voor Izegem: Behidj, Delbecque (7), Demeulenaere M (3), Deschamps, Jacobs (2), Lievens (D), Mathijs (5), Ostyn (D), Demeulenaere W (1), Samyn A (1), Samyn R (1), Pereira (3), Vannieuwenhuyse, Vantieghem

 

KTSV EUPEN - HBC IZEGEM Heren 2° nationale: 18-28

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 08 oktober 2018 18:22

Zaterdagavond zakten onze Heren af richting de verre Oostkantons. Tegenstander van de dag: Eupen. Voor de enige Duitstalige ploeg uit deze reeks was winnen een must, ze hadden immers nog geen punten kunnen sprokkelen dit seizoen tegen Kraainem en Houthalen. Tjorven Deschamps en Ward Demeulenaere maakten de verplaatsing naar Eupen niet mee.

Na een stevige opwarming vatte Izegem de wedstrijd aan onder luid gejoel van de Eupense supporters. Eupen liep meteen 2 doelpunten uit via hun linkeropbouwer. Izegem reageerde een kleine minuut later via Kobe Jacobs. Aangevoerd door topscoorder Ruben Mathijs kwam Izegem halfweg de eerste helft op gelijke hoogte (5-5). Vanaf hier nam Izegem de wedstrijd in handen. Rune Delbecque bracht Izegem voor het eerst op voorsprong. Doelman Jens Lievens pakte uit met een meesterlijke redding waar zowel vriend als vijand van versteld stond. De combinatie van collectief aanvalsspel en een stevige verdediging zorgde er voor dat Izegem kon gaan rusten met een 10-14 voorsprong.

Izegem kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en rook de kans op een overwinning. Mathijs verschalkte de Eupense doelman 5 maal op rij. De thuisploeg schakelde over naar mandekking in de verdediging. Deze tactische verandering pakte echter helemaal verkeerd uit. Eupen verslikte zich in hun eigen spel, miste 4 strafworpen en incasseerde nog 8 doelpunten.

De wedstrijd eindigde zo op 18-28. Volgend weekend trekken onze blauw-witte ridders richting HC Sprimont voor de Beker van België.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Samyn A. (3), Demeulenaere, Mathijs (9), Samyn R. (2), Delbeque (3), Jacobs (6), Vantieghem (1), Pereira (2), Vannieuwenhuyse (1), Behidj (1)

Union Beynoise – HBC Izegem 2° nationale : 25-22 

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 17 september 2018 17:51

Voor de eerste wedstrijd van een nieuw verblijf in tweede nationale moest HBC Izegem (net zoals twee jaar terug) op bezoek bij Union Beynoise. De Luikenaren kenden vorig jaar een matig seizoen en konden maar ternauwernood het behoud verzekeren. Een haalbare kaart dus. 

 

Izegem startte echter onzeker en faalde in de verdediging. Beyne daarentegen startte furieus met een 3-0 na 4 minuten. Ruben Mathijs scoorde het eerste izegemse doelpunt en van dat moment hielden de bezoekers gelijke tred. Kobe Jacobs bevestigde zijn prima voorbereiding en ook de jonge Ward Demeulenaere pikte zijn doelpuntje mee. Verdedigend beterde het echter niet bij Izegem, zodat Beyne de 3-puntenkloof makkelijk kon behouden (10-7 na 22’). Even leek het erop dat de thuisploeg nog voor de rust de voorsprong zou uitdiepen, maar opnieuw Jacobs en Mathijs brachten HBCI dichterbij. 14-11 aan de rust. 

 

De rust bracht geen soelaas, want het was opnieuw Beyne dat met een droge 5-0 (19-11 na 36’) de wedstrijd naar zich toe trok. Izegem kon echter reageren met 4 goals op rij (19-15 na 40’), maar daarna controleerde Beyne de wedstrijd rustig. Het speelpeil ging er niet op vooruit  en het publiek zag van de 49ste tot de 58ste minuut geen enkel doelpunt meer. HBCI kwam nog terug tot 25-22, maar dat leverde geen punten meer op. 

 

Een gemiste kans, wetende dat zaterdag as het uiterst lastige Amay op bezoek komt. 

 

Speelden voor HBCI: Willem Ostyn (d), Jens Lievens (d), Arne SamynTjorven Deschamps (3), Michiel Demeulenaere, Ruben Mathijs (8), Rune Delbecque (1), Robin Samyn (1), Ward Demeulenaere (2), Kobe Jacobs (5), Gilles Vannieuwenhuyse, Thomas Pereira (1), Hugo Behidj (1), Senne Vantieghem.  

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top