HBC Izegem 2° nat - Union Beynoise: 26-25

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 17 december 2018 07:12

In de laatste competitiematch van 2018 moest Izegem het opnemen tegen Beyne. Beide ploegen stonden samen op de tweede plaats in de stand. De winnaar kon dus een goede zaak dan. In een heel goed gevulde sporthal verliep de aanvangsfase langs beide zijden slordig. Overhaaste shots en balverlies zorgden er voor dat na vijf minuten elke ploeg éénmaal gescoord had. Beide ploegen gaven elkaar niet veel toe en verdedigden op een hoog niveau. Doelman Ostyn stopte 2 strafworpen na elkaar en belette zo dat de bezoekers echt het voortouw konden nemen. Halfweg de eerste helft was de score met een 5-5 stand nog steeds in evenwicht. Via Deschamps en Vantieghem kon Izegem voor het eerst twee doelpunten uitlopen. 8-6 was de score met nog tien minuten te spelen in de eerste helft. De Luikenaars gaven echter niet op en scoorden drie doelpunten op rij. Het bleef spannend en beide ploegen speelden haasje over. Jacobs en Behidj zorgden voor een 11-10 voorsprong in minuut 25. De aanwezige toeschouwers genoten van de match en stuwden Izegem vooruit. Pereira en Mathijs zorgden opnieuw voor een twee puntenkloof. Na een goede redding van Ostyn kon Vantieghem met een mooie tegenaanval de 14-11 ruststand op het bord plaatsen.

Tijdens de rust werd het nieuwe clublogo voorgesteld. Izegem leek op zijn elan door te gaan want Pereira zorgde in de eerste minuut voor een voorsprong van 4 doelpunten. Izegem leek nu de match naar zich toe te trekken. Vantieghem kreeg echter een tijdstraf en de bezoekers kwamen terug in de match. In vijf minuten tijd dichten ze de kloof en na zeven minuten was de score opnieuw in evenwicht (15-15). Trainer Mathijs nam een time-out en herschikte zijn ploeg. Jacobs en Behidj zorgden voor een 17-15 voorsprong. Maar de bezoekers gaven niet af en met drie doelpunten op rij kwamen ze na 11 minuten spelen opnieuw een doelpunt voor (17-18). Mathijs bracht Izegem weer op voorsprong en halfweg de tweede helft leidde Izegem met 19-18. Beyne bleef echter aanklampen. De Izegemse supporters zorgden voor een helse sfeer en Via Delbecque en Mathijs liep Izegem opnieuw twee doelpunten uit. 21-19 met nog 11 minuten op het bord. Izegem leek nu definitief de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar twee twijfelachtige tijdstraffen op rij langs Izegemse zijde zorgden ervoor dat de bezoekers opnieuw langszij kwamen. Met nog 9 minuten te spelen was alles te herdoen voor Izegem. Youngsters Vannieuwenhuyse en Vandewalle zorgden opnieuw voor twee doelpunten voorsprong. Beyne bleef echter in zijn kansen geloven en met nog vijf minuten te spelen was de stand (24-24) opnieuw in evenwicht. Samyn bracht Izegem weer op voorsprong. De bezoekers misten de kans op de gelijkmaker en kregen ook een tijdstraf. Izegem kon tijdens die twee minuten niet profiteren en miste tweemaal de kans om de voorsprong verder uit te diepen. De spanning in de zaal bereikte nu een hoogtepunt. De bezoekers brachten in de voorlaatste minuut de stand opnieuw in evenwicht. Izegem had nog een aanval om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Delbecque verdeelde het spel en kon met nog 10 seconden op het bord Mathijs vrijspelen. Hij werd echter aan de arm getrokken en Izegem kreeg een terechte strafworp ondanks protest langs bezoekende zijde. Delbecque nam de bal resoluut in handen en ging op de zeven meterlij. Staan. Ondanks de grote spanning knalde hij de bal ijzig kalm in doel. De sporthal barstte bijna uit zijn voegen. Een wanhoopsshot van de bezoekers mocht niet meer baten en Izegem won na een prachtige en spannende match met 26-25. Izegem sluit zo 2018 af op een mooie tweede plaats. Nu is er een winterstop van een maand. Tijd om enkele gekwetsten te recupereren en de laatste zes matchen van de reguliere competitie voor te bereiden. 2018 was alvast een heel succesvol jaar voor Handbalclub Izegem.

Speelden: Behidj(2), Delbeque(5), Demeulenaere M en W., Vandewalle(1), Deschamps(1), Jacobs(2), Mathijs (6), Ostyn, Vandemoortele, Samyn(1), Pereira(2), Vannieuwenhuyse(3), Vantieghem(3) en Olivier.

Kreasa Houthalen – HBC Izegem 2° nationale: 33-25

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 09 december 2018 19:19

Izegem mocht het afgelopen zaterdag opnemen tegen Houthalen. De Limburgers stonden eerste in de stand met een punt voorsprong op Izegem. Houthalen schakelde onlangs Kortrijk uit in de beker. Izegem was dus gewaarschuwd. De lange busrit richting Limburg had Izegem duidelijk geen deugd gedaan. Na 3 minuten leidde de thuisploeg al met 4-0. In die drie minuten had Izegem ook 4 open scorekansen maar die werden allemaal gemist. De thuisploeg strafte iedere bezoekende fout direct af. Doelman Ostyn kreeg tegenaanval na tegenaanval te verwerken en halfweg de eerste helft was de score 12-5. Delbecque en Jacobs probeerden om weer lijn in het Izegemse spel te krijgen, maar dit lukte slechts af en toe. De Limburgers konden rusten met een 20-12 voorsprong. Wilde Izegem nog iets maken van de wedstrijd dan moest het in de tweede helft verdedigend heel wat beter. Blijkbaar had Izegem zijn les nog niet geleerd. Net zoals in de eerste helft scoorde de thuisploeg 4 doelpunten op rij, terwijl Izegem de kansen bleef missen. Na acht minuten was de score 25-13. Izegem kon dan eindelijk eens iets terug doen met 3 doelpunten op rij van Delbecque, Behidj en Jacobs. Izegem herstelde beetje bij beetje het evenwicht en begon ook beter te verdedigen. De kloof werd niet meer groter, dankzij 3 doelpunten van Behidj. In de slotfase nam Izegem nog de bovenhand maar de thuisploeg hield alles onder controle. Er werd uiteindelijk verloren met 33-25. Ondanks de nederlaag deelt Izegem nog steeds de tweede plaats met Beyne, de tegenstander in Izegem voor volgende week.

 

Speelden: Behidj (5), Delbecque (8), Demeulenaere (1), Deschamps (2), Vandewalle, Jacobs (4), Mathijs (4), Azou (1), Vandemoortele, Ostyn, Vantieghem, Vannieuwenhuyse, Pereira en Samyn.

HBC Izegem - Apolloon Kortrijk: 28-25 (Beker van België).

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: woensdag 07 november 2018 20:16

Na het débacle in Kortrijk hadden onze Heren het één en ander recht te zetten in de terugwedstrijd van de Beker van België. Izegem was uit op revanche en was zeker niet van plan om te verliezen in eigen huis. Samyn, Declerck en Lievens waren nog steeds geblesseerd. Vannieuwenhuyse vulde de boetepot aan door op weekend te trekken en Vantieghem keerde terug naar de basis.

Deschamps opende de score voor Izegem. Apolloon antwoordde direct stevig met 4 opeenvolgende doelpunten via D'haene en Beke. Na 10 minuten stonden de bezoeker 2-6 voor. In tegenstelling tot de heenwedstrijd liet Izegem de kopjes niet hangen! De Kortrijkse countermachine kwam niet op gang waardoor Izegem stilletjes aan de voorsprong knabbelde. Jacobs’ verdedigers werden tot 3 maal toe vervangen nadat ze stuk voor stuk een fikse verkoudheid opgelopen hadden. Het compacte spel op Mathijs gaf spelverdeler Delbecque genoeg ruimte om 6 doelpunten te maken. Na 20 minuten hingen de bordjes weer gelijk, rusten deden we met 14-13.

Izegem kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en scoorde vlot (waaronder een pareltje van Vandewalle), maar Kortrijk kon telkens even vlot tegen scoren. Behidj en Pereira speelden een voortreffelijke wedstrijd en zorgden dat Izegem hun voorsprong niet meer afgaf. Kortrijk stopte de laatste 7 minuten met scoren en liet Izegem toe om een kloofje te slaan. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en won Izegem verdiend met 28-25. 

Nvdr. Keeper Decin eindigde de wedstrijd met een clean sheet na een foutloze wedstrijd. Mathijs kende een offday, verdere informatie is te verschaffen bij MDV.

Speelden voor Izegem: Decin (D), Ostyn (D), Behidj (2), Delbeque (6), Demeulenaere M. (4), Demeulenaere W. Vandewalle (1), Deschamps (2), Jacobs (4), Mathijs (3), Olivier, Samyn (2), Pereira (3), Azou (1), Vantieghem.

HBC Izegem 2° nationale - HC Kraainem: 21-19

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 11 november 2018 17:52

Na de overwinningen van dames- en ligaploeg was het de beurt aan de heren (3de) om 2 punten te pakken tegen promovendus Kraainem (4de).

Het openingsdoelpunt van Kraainem werd binnen dezelfde minuut beantwoord door een treffer van Delbecque. De hoge 3-3 van Kraainem zorgde voor een hoog tempo in de eerste helft. Het Izegemse doel werd bekogeld vanuit de 2de lijn, maar doelman Ostyn wist keer op keer de schoten uit zijn doel te houden. Dankzij Ostyns fantastische keeperswerk kon Izegem de 3-4 achterstand ombuigen naar een 6-4 voorsprong via Deschamps en Vantieghem. Kraainem kwam nog even terug tot 8-8, maar opnieuw via Ostyn kon Izegem de voorsprong heroveren. 
Ruststand 12-9.

Izegem kwam het sterkst uit de kleedkamer. Mathijs, die met 4 doelpunten de ploeg op sleeptouw nam, leidde Izegem naar een vijfpuntenkloof (18-13). Demeulenaere blokte 5 (!) Kraainemse schoten uit de 2de lijn, waardoor Izegem nog meer kon uitlopen via een fenomenale Vantieghem. Pereira jaagde de bezoekende doelman in de gordijnen na 2 heerlijke plaatsballen naast het hoofd. De topschutter van de bezoekers verkleinde nog even de kloof, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Izegem mocht zegevieren na een fysieke pot handbal met 21-19.

Speelden voor Izegem: Ostyn (D), Decin (D), Behidj (1), Delbecque (3), Demeulenaere M., Vandewalle (1), Deschamps (1), Jacobs, Mathijs (8), Olivier, Samyn (1), Pereira (3), Azou, Vantieghem (3), Vannieuwenhuyse (1)

Apolloon Kortrijk - HBC Izegem 41-20 (Beker van België)

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: woensdag 07 november 2018 20:13

Izegem moest het in de heenwedstrijd van de zestiende finales van de beker opnemen tegen de buren van Apolloon Kortrijk. Vooraf was al duidelijk dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden voor Izegem. Izegem kon niet rekenen op doelman Lievens (enkeloperatie) en Robin Samyn (schouder). Vannieuwenhuyse en Vantieghem waren op weekend. Ondanks de vele afwezigen nam Izegem een goede start. Mathijs en Jacobs zorgden er voor dat Izegem na vijf minuten leidde met 3-4. De thuisploeg kwam echter meer in de wedstrijd en strafte iedere Izegemse fout genadeloos af. Izegem kon aanvankelijk nog blijven aanklampen, 8-6 na 11 minuten, maar de thuisploeg speelde een tempo hoger dan onze jongens. Apolloon liep verder uit en na 20 minuten was de stand 16-9. Izegem moest toekijken hoe Kortrijk het spel domineerde en de match volledig naar zich toe trok. In de laatste minuut van de eerste helft kon Izegem nog even de schade beperken zodat er gerust werd met een 20-14 stand.

Het begin van de tweede helft was rampzalig voor Izegem. Na 4 minuten was het 23-14. Enkel een uitstekende Jacobs langs Izegemse zijde kon enigszins weerwerk bieden aan het Kortrijkse geweld. Na 10 minuten leidde Kortrijk met 26-17. Arne Samyn incasseerde dan een terechte rode kaart en Izegem zakte volledig in elkaar. Zowel aanvallend als in verdediging liep alles verkeerd. Kortrijk demonstreerde en Izegem wist geen enkele aanval meer te verzilveren. Ondanks de goede inzet van youngsters Olivier en Vandewalle werd het klasseverschil meer en meer duidelijk. Apolloon, dat leider is in 1e nationale, won uiteindelijk met zware 41-20 cijfers. Izegem incasseerde een terechte nederlaag. Zaterdag volgt de terugwedstrijd in Izegem. Hopelijk kan Izegem dan wel wat meer weerwerk bieden tegen het sterke Kortrijk.

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top