Trainingsuren 2020-2021

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: vrijdag 03 juli 2020 10:00

KTSV Eupen - HBC Izegem heren 2° nationale: 15-16

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 09 maart 2020 14:55

‘s Zondags rond 10u15 vertrok een klein groepje blauwhemden richting het verre Eupen, vergezeld door een vrij grote groep supporters. Niet onlogisch aangezien dit toch wel een titelbepalende wedstrijd zou gaan worden. Izegem was tot nu toe zonder kleerscheuren de play-offs doorgekomen en had ondertussen al 5 punten voorsprong op die andere titelkandidaat: Eupen. Als Oostkantonners vandaag geen punten wisten te sprokkelen tegen hun rechtstreekse concurrent, beloofde het bijzonder warm te gaan worden onder hun voeten wat betreft hun titelambities.

Eupen speelde vandaag met het mes tussen de tanden. Dat was duidelijk te zien in hun powerplay. De thuisploeg zette onze jongens meteen op 2-0 achterstand. Vandewoestyne oogde bij de opwarming al heel dynamiek en vertaalde dat ook naar een knalprestatie op het veld. 2 schoten uit 2de lijn later hingen de bordjes opnieuw gelijk. Daarna verzandde de wedstrijd een beetje in een knokpartij waarbij de tijdstraffen ons om de oren leken te vliegen. 2 snoeiharde verdedigingen met ook 2 impressionante doelmannen zorgden voor een bijzonder traag scoreverloop. De 3 Izegemse lefties bundelden hun krachten en zorgden elk met een goal voor de eerste voorsprong halfweg de eerste helft (4-5). De thuisploeg rechtte opnieuw de rug en trok het laken weer naar zich toe (6-5). De Oostkantonners leken op dit elan door te gaan, mocht er geen Arne Schonkeren in onze goal gestaan hebben. Corni (heden ten dage ook aan te spreken als Hodor) bokste katachtig de Eupense schoten uit zijn kooi, waardoor Izegem in het kielzog van de thuisploeg kon blijven. 2 minuten voor rust ramde die andere Sasja-boy, Aaron Vandewoestyne, de verdiende gelijkmaker tegen de touwen, waardoor we konden rusten met 7-7.

Eupen begon nu iets hoger te spelen om onze opbouwers uit de wedstrijd te houden. Samyn maakte hier dankbaar gebruik van en versierde een eerste tijdstraf en pikte ook een doelpuntje mee. Aan de overkant waren de roodhemden de rust nog aan het verteren. Het ene na het andere schot zoefde over en naast Schonkerens kooi, waardoor Izegem na een kleine 10 minuten 7-10 voor stond. Veithen blies opnieuw nieuw leven in de Eupense titeldroom met 2 opeenvolgende goals. Ondanks dat de Eupense tribune goed gevuld was, overstemden onze talrijk meegereisde supporters toch de geliederen in de zaal. De Eupense motor begon opnieuw te draaien, maar Samyn R. plaatste daar 2 keer een doelpunt tegenover. Zijn vernuftige draaibal rolde binnen langs de benen van Polfliet (11-13). 7 minuten voor het einde slaagde de thuisploeg er dan toch in om de stand weer gelijk te brengen (13-13). A. Samyn plukte in aanval nog een verloren bal uit de cirkel en bracht ons weer op voorsprong. Veithen zorgde opnieuw voor een 14-14 gelijkspel (niet gezond voor de nagelriemen, deze wedstrijd). Plots ging het scoren nu wel heel vlot. Op slag van passief bracht Vandewoestyne van op 9m onze heren weer op voorsprong. Schonkeren ranselde de vermeende gelijkmaker uit zijn goal, waarna Declerck van op pivot de winning goal binnen schoof! Eupen scoorde nog tegen maar het kalf was al verdronken. Onze heren dansten op de banken en bestormden na de buzzer in euforie het veld.
Eindstand 15-16!

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Remmery (D), Vannieuwenhuyse, Mathijs (1), Soetaert, Deschamps, Declerck (1), Jacobs (1), Vermeiren (3), Vandewalle, Vandewoestyne S. Vandewoestyne (6), Vantieghem, Delbecque, Samyn A (1), Samyn R (3).

 

HC Herstal - HBC Izegem Heren 2° nationale: 17-27

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 24 februari 2020 14:17

De playoffs waren dit weekend aan hun vijfde luik toe, en voor onze eerste ploeg stond de verplaatsing naar Herstal op de agenda. De vorige wedstrijd tegen de mannen uit het Luikse eindigde met een sisser: Izegem wist toen geen punten mee naar huis te nemen. Gebrand op revanche en met de goede vorm in het achterhoofd werd de zondagmiddagwedstrijd aangevat.

Onze jongens vingen de wedstrijd dan ook goed aan: na drie minuten stond de thuisploeg al drie doelpunten in het krijt. Aaron en Simon Vandewoestyne en Sander Vermeiren openden hun conto. Hoewel Herstal ongeïnspireerd speelde kreeg Izegem toch enkele doelpunten om de oren, en omdat de afwerking niet helemaal op punt stond konden onze jongens niet uitlopen. Na een kwartier kwam Herstal zelfs ei zo na op gelijke hoogte, ware het niet dat Arne Schonkeren in doel stond. Na twintig minuten in de eerste helft trokken onze jongens dan toch de nodige tussensprint: Vermeiren knalde twee keer de keeper tegen de touwen, Vannieuwenhuyse kon op snelheid inlopen en uithalen en ook Ruben Mathijs kwam nog tot scoren. Een pijnlijk verdict voor de hardwerkende mannen van Herstal: 9-13 aan de rust.

‘Lefties’ Kobe Jacobs, Ruben Mathijs en Sander Vermeiren legden de wedstrijd vlak na de rust in een definitieve plooi. Hun opeenvolgende doelpunten brachten Izegem op een voor Herstal niet te overkomen zevenpuntenkloof. Stan Vandewalle mocht door de afwezigheid van Tjorven Deschamps en Brecht Declerck een hele poos opdraven, en deed het zeker niet slecht. In verdediging stond hij goed zijn mannetje, enkel een bevrijdend doelpuntje bleef uit. De rest van de wedstrijd was er geen voor de geschiedenisboeken, al overleefde Gilles Vannieuwenhuyse wel een aanslag op zijn persoon: een bal die tijdens de opwarming aan het plafond vast kwam te zitten viel pardoes naast zijn hoofd.

Pivot Robin Samyn voelde zich als een vis in het water in de verdediging van Herstal. Hij dwong meerdere strafworpen af en wist zelf ook vier maal te scoren. Ook Aaron Vandewoestyne en Sander Vermeiren dikten hun doelpuntentotaal nog wat aan. Bert Remmery kwam in de slotfase nog Arne Schonkeren vervangen en kon zich enkele keren onderscheiden. Herstal wist in de slotfase nog te milderen, maar de eindstand spreekt voor zich: 17-27.

Speelden voor HBCI: Vandewalle Stan, Samyn Arne, Mathijs Ruben (4), Samyn Robin (4), Soetaert Kobe, Vandewoestyne Simon (2), Vantieghem Senne, Delbecque Rune, Aaron Vandewoestyne (7), Jacobs Kobe (2), Vermeiren Sander (6), Vannieuwenhuyse Gilles (2), Remmery Bert (D), Schonkeren Arne (D)

 

HBC Izegem Heren 2° nationale – HC Amay: 33-23

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 02 maart 2020 18:09

We zijn al een eindje bezig met de play-offs maar dankzij het onregelmatige schema was dit nog maar het eerste treffen met Amay. De Walen zijn al enkele jaren een beetje het zwarte beest van de heren en deze wedstrijd staat dan ook altijd garant aan spektakel en fysiek handbal. Mits winst zouden we 9 punten uitlopen op de Luikenaars.

Izegem probeerde de tegenstand te verrassen door te beginnen in een 3-2-1 verdediging. De bezoekers waren echter niet onder de indruk en bekwamen al snel een 1-3 voorsprong. Het afwerken liep nog niet al te vlot en het publiek leek ook niet meteen hun draai te vinden in Kachtem. Na wat aftasten begon Vermeiren dan toch van op afstand de weg naar doel te vinden. Ook onze Jacobs leek er weer een bedrijvige wedstrijd van te gaan maken. Amay is nu wel niet dat type ploeg dat je zomaar mee afrekent na enkele mooie aanvallen. De bezoekers slaagden er in om tot aan de 20ste minuut in het zog van onze heren te blijven (9-9). Na een noodgedwongen time-out van coach Mathijs werd de verdediging wat bijgestuurd. Het duo Samyn hield het centrum volledig gesloten en Arne Schonkeren stond opmerkelijk goed te keepen. Ook Vannieuwenhuyse liet zich in verdediging meermaals positief opmerken waardoor Amay even helemaal de kluts kwijt was. Vandewoestyne rook bloed bij het zoekende Amay en liet vervolgens 4 maal de touwen trillen. De bezoekers kwamen niet meer aan de pas, waardoor we de rust in trokken met een 16-10 voorsprong.

In de 2de helft duwden onze jongens het mes nog ietsje dieper. Hun verdediging leek geen antwoord te vinden op onze opbouwers en ook Jacobs bleef scoren aan de lopende band (dit maal met een iets mooiere draaibal dan die in Eupen). In een mum van tijd stond de tienpuntenkloof al op het bord en kon Mathijs naar harte lust roteren (24-14). Amay liet zich nog enkele keren opmerken met bijzonder agressieve (en overbodige) overtredingen, waarbij zelfs één Luikenaar met een rood karton naar de tribunes werd verwezen (na 3 tijdstraffen) en Amay maar met 3 op het veld stond. Izegem liet het niet aan hun hart komen. Vandewoestyne knalde bezoekende goalie met bal en al tegen de netten en Soetaert liet zich opmerken met een mooi zweefschotje in de kruising.

Ook Declerck pikte zijn doelpuntje mee (uitgerekend de 30ste) en het mag gezegd dat onze beide pivots een zeer verdienstelijke wedstrijd speelden. Remmery mocht de laatste 10 minuten ook nog wat speelminuten maken. De wedstrijd werd volwassen uitgespeeld, hoewel bij de nummer 8 van Amay het licht even uit ging toen hij Delbecque kwalijk neer trok aan de werparm (merkwaardig genoeg niet gevolgd door een rood karton). Jacobs toonde dat Izegem het laatste woord zou hebben in deze wedstrijd en zorgde voor de 2 finale doelpunten. Eindstand 33-23.

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Remmery (D), Declerck (1), Delbecque (4), Deschamps, Jacobs (6), Mathijs (4), Samyn A (2), Samyn R (2), Soetaert (2), Vandewalle, Vandewoestyne A (6), Vandewoestyne S (1), Vannieuwenhuyse, Vantieghem, Vermeiren (5).
 

KTSV Eupen - HBC Izegem heren 2°nationale: 15-16

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 17 februari 2020 06:24

Op de derde speeldag van de play-offs stond de zoveelste (5de) clash tussen Izegem en Eupen gepland. Beide ploegen hadden al meermaals bewezen elkaar in evenwicht te kunnen houden. De laatste wedstrijd in Eupen werd door een scheidsrechterlijke dwaling gereduceerd tot een gelijkspel. Het laatste treffen tussen de rivalen eindigde in de Krekel ruim in Izegems voordeel, maar met een 3-uur-lange verplaatsing in de benen zou dit ongetwijfeld anders uitpakken. Met winst liepen we 5 punten uit op de achtervolgers. Een 15-tal fanatieke supporters maakten de verplaatsing mee.

Eupens topscoorder Schroeder opende na 2 minuten de score voor de thuisploeg. Delbecque en Samyn A. hadden meteen een antwoord klaar, waardoor we op en over Eupen wipten. Kriescher hing de bordjes opnieuw gelijk. Het talrijk opgekomen thuispubliek aanschouwde een bikkelharde pot handbal, waarin de verdediging aan beide kanten de aanval duidelijk overmeesterde. Na 6 doelpuntloze minuten was het Izegem die weer de weg naar doel vond via Arne Samyn en A. Vandewoestyne. Eupen botste in aanval steeds op een beresterke Schonkeren die, geloof het of niet, week na week zijn niveau steeds meer lijkt op te krikken. Aan de overkant werd ook stevig gebikkeld. Aaron Vandewoestyne forceerde zich tweemaal door de fanatieke Eupense muur en bezorgde de blauwhemden daarmee een krappe ruststand van 4-6.

Tijdens de korte koffiepauze liet het gebrul van de Eupense coach de coulissen zodanig op hun grondvesten daveren dat coach Mathijs zijn stem moest verheffen om zijn tactische plannen uit de doeken te doen. Gelukkig bleven onze jongens koelbloedig. Jacobs toonde zich van zijn meeste scherpzinnige kant en verschalkte Polfliet met een lobje en een gezegend spinshot. Met nog 17 minuten op het bord stonden we 4 doelpunten voor. Eupen scoorde nog 2x, maar met nog 10 minuten op het bord legden Mathijs en Vandewoestyne de wedstrijd in een definitieve plooi (8-12)… of toch niet ? De thuisploeg had duidelijk nog wat brandstof in de tank zitten en maakte uit het niets een ultieme remontada. In 7 dolle minuten dichtte Eupen de kloof, wipte zelfs over onze jongens en toverde het Sportzentrum om tot een echte heksenketel (14-13). In hun euforie hadden ze echter geen rekening gehouden met ijskonijn Ruben Mathijs. Onze rechteropbouwer, die nu op rechterhoek vertoefde, trad als een duivel uit een doosje op in het schouwspel en zette plots alles naar zijn hand. Delbecque had een zwakke plek gevonden in de Eupense muur en loodste Mathijs 2 maal met succes door de verdediging (14-15, 59ste min). Schroeder (wie anders) hing in de slotminuut de bordjes nog één maal gelijk. Met nog 1 aanval te gaan, lanceerde Delbecque Mathijs voor een laatste keer. Ruben nam het cadeau in dank aan en plaatste in het absolute slot de bal behendig tussen de benen van de Eupense doelman. Enkele seconden later floten de scheidsen af en werd het bijzonder stil in het sportzentrum. Onze heren dansten na grote ontlading in euforie op het veld en genoten niet veel later van enkele verdiende pilsjes op de lange terugrit naar thuishaven Izegem. Deze nagelbijter van formaat eindigde op 15-16.

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Remmery (D), Samyn A (2), Samyn R, Declerck, Deschamps, Soetaert, Vandewoestyne S, Vantieghem, Vannieuwenhuyse, Vermeiren (1), Jacobs (2), Delbecque (2), Vandewoestyne A (5), Mathijs (4).

 

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top