HBC Izegem heren 2° nationale - Achilles Bocholt: 30-27

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 09 september 2019 17:04

Deze zaterdag ontving Izegem promovendus Bocholt in sporthal de Krekel. Na een loodzware voorbereiding was het eindelijk zo ver: de competitiematch. Een match waarin de supporters de nieuwe spelerskern voor het eerst in actie zagen, maar ook een match waarin het team hun kampioenenambities moesten presenteren aan het publiek. Vorige week werd nog ruimschoots gewonnen van Bocholt in een oefenpartij, maar Izegem was gewaarschuwd dat dit zeker geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden. Bovendien had Robin Samyn zich de laatste training geblesseerd en was Aaron Vandewoestyne nog niet helemaal speelklaar.

Bocholt legde Izegem meteen het vuur aan de schenen en opende de score via Scheepers. Izegem reageerde kordaat via debutant S. Vandewoestyne en Deschamps (2-1). Ook onze nieuwe rechterbak, Sanderke Vermeiren, bewees dat hij de doelnetten in De Krekel niet lang hoefde te zoeken. Hij schoot na 6 minuten de 3-3 op het bord. Ondertussen bleef het een interessant spelletje haasje over tussen de Limburgers en de West-Vlamingen. Het verschil werd nooit groter dan 2 doelpunten. Het eerstgenoemde trio bleef voor de Izegemse goals zorgen en ook Vannieuwenhuyse pikte zijn doelpuntje mee. Halfweg de eerste helft kwam Arne Samyn kwalijk ten val in verdediging. Hij verzwikte zijn enkel en moest noodgedwongen de rest van de wedstrijd van uit de tribune gadeslaan… In verdediging moest wat geschoven worden en M. Demeulenaere werd ingebracht als nieuwe pivot. Izegem bleek dan ook even van slag waardoor Bocholt kon blijven aanklampen. In de 22ste minuut was het ook raak voor debutant nummer 3: Kobe “soetie” Soetaert hing de bordjes weer gelijk (9-9) en trok daarmee zijn positieve lijn van de voorbereiding door. Hij en Delbecque namen de ploeg op sleeptouw en zorgden er voor dat er met 15-15 kon gerust worden.

Ondanks het toch wel spannende verloop van de wedstrijd bleef het publiek wat op hun honger zitten. Vermeiren en Demeulenaere oogden het meest fris bij de start van de 2de helft en brachten Izegem op voorsprong tot 17-15. Bocholt leek niet onder de indruk en maakt in de 36ste minuut opnieuw gelijk (19-19). Pas een kwartier voor de buzzer wist Izegem de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Onze Pekkers scoorden 8x (aangevuurd door Mathijs en Vermeiren) en incasseerden maar 4 goals. Dit bleek genoeg om de overwinning alsnog binnen te rijven. Vandewoestyne plaatste de kers op de taart en scoorde de laatste en 30ste goal, wat hem na de wedstrijd veel lieftallige complimentjes opleverde. Eindstand 30-27.

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Ostyn (D), Remmery (D), Delbecque (4), Demeulenaere (2), Deschamps (3), Mathijs (5), Soetaert (5), Vandewalle (1), Samyn, Vandewoestyne A, Vandewoestyne S. (4), Vannieuwenhuyse (1), Vantieghem, Vermeiren (5).

Verslag: Louis Olivier.

 

Kreasa Houthalen - HBC Izegem: 27-24 (Finale 2° nat.)

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: dinsdag 04 juni 2019 13:31

 

Vorige donderdag slaagde onze herenploeg er in om de logica van het klassement te tarten en het schijnbaar ongenaakbare Houthalen in eigen huis te kloppen na een fenomenale wedstrijd. Daarmee dwongen ze een 3de en beslissende finalematch af, opnieuw in het verre Limburg. Ditmaal gesteund door een dubbeldekker gevuld met sympathisanten met een blauw-wit hart, vertrokken onze helden naar sporthal Lakerveld.

De Limburgse trommels en Izegemse kelen zorgden voor een helse sfeer in de sporthal. De thuisploeg startte verschroeiend aan de wedstrijd en kwam na 5min direct 4-0 voor. Vannieuwenhuyse antwoordde met een schot uit de 2de lijn dat via het blok de doellijn passeerde. Izegem groeide stilletjes aan in de wedstrijd, maar had meermaals pech in de afwerking waardoor ze via een tegenaanval het deksel op de neus kregen. Het feit dat Vantieghem na een ongelukkige rode kaart na 10 minuten het veld moest verlaten, beloofde alvast niet veel goeds,... Samyn R. reduceerde de achterstand tot 2 doelpunten: na een fikse duw in de rug schoof hij al vallend de bal behendig, achter de rug, in de kooi van keeper Kurvers. Houthalen liet het niet aan hun hart komen en begon meteen weer te scoren (23’ 11-6). De wedstrijd leek al gespeeld maar een wervelende Vannieuwenhuyse en een heerlijk spinshot van Jacobs brachten Izegem weer terug tot op 13-12! Het schot van Behidj werd nog net op de buzzer afgekeurd. 

Ruststand 14-12.

Izegem opende de 2de helft zoals ze de eerste geëindigd waren. Mathijs bracht met 3 doelpunten Izegem voor het eerst op voorsprong: 15-16.

De thuisploeg, onder impuls van het publiek, boog de achterstand om en toverde meteen een 20-16-score op het bord (45min). Houthalen beet zich vast in hun voorsprong en liet niet meer los. Poelmans legde met 2 doelpunten de wedstrijd in een definitieve plooi: (23-18, 53’). Via 4 doelpunten van R. Samyn kwamen we nog iets dichterbij, maar het kalf was al verdronken. In de laatste seconde legde hij de eindstand vast met een fraaie draaibal: 27-24.

Terwijl Houthalen met confetti kanonnen en champagnedouches de trofee in ontvangst nam, verlieten onze Heren met opgeheven hoofd het veld, om vervolgens op de bus dit prachtig seizoen feestelijk af te sluiten 😉

Bijzonder veel dank aan Jens Lievens en Thomas Pereira die hun laatste wedstrijd voor HBC Izegem speelden.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Behidj, Declerck, Demeulenaere, Vandewalle, Azou, Deschamps, Vantieghem, Delbecque (1), Pereira (1), Samyn A. (1), Vannieuwenhuyse (4), Mathijs (5), Jacobs (6), Samyn R. (6).

Verslag Louis O.

HBC Izegem 2° nat. - Kreasa Houthalen: 20-22

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 06 mei 2019 08:05

Zaterdag zakte leider Houthalen af naar achtervolger Izegem in verband met de play-offs in 2de nationale. Izegem kon een goede zaak doen in het klassement ten opzichte van Amay, dé concurrent voor een finaleplaats. Houthalen kwam weliswaar zonder hun topscoorder De Lange naar Izegem.

Het wedstrijdbegin kon het best als “symmetrisch” omschreven worden. Ieder doelpunt werd beantwoord met een tegendoelpunt, afgewisseld met stevig verdedigen aan beide kanten. Zo stond het na 10min 4-4. In 3 minuten tijd slikte Izegem 3 doelpunten na enkele slordigheden in aanval, maar wist die kloof zelf in 4 minuten weg te werken door 3 opeenvolgende doelpunten (7-7). 
Opnieuw dwong Houthalen een voorsprong af, met 3 doelpunten in 3 minuten, mede dankzij 2 tijdstraffen voor Behidj en R. Samyn. Rune Delbeque demonstreerde andermaal zijn Torinstinkt met 3 knappe goals, waardoor Izegem in de laatste minuut weer 11-11 gelijkmaakte.
Vlak voor rust scoorde Houthalen andermaal, waardoor we konden gaan rusten met 11-12 op het bord.

Er heerste een aangename spanning in de Krekel en de eerste helft smaakte naar meer. Konden onze blauw-witte strijders de logica van het klassement tarten en het schijnbaar ongenaakbare Houthalen kloppen? De 10 beginminuten wakkerde ieders supportershart verder aan. Beide ploegen scoorden afwisselend doelpunten, waardoor na 10 minuten de bordjes weer gelijk hingen (15-15). Izegem duwde stevig door. Onder impuls van het publiek en een fe-no-me-nale Jens Lievens kreeg de thuisploeg vleugels en kwam zo voor het eerst op voorsprong (18-16, 50ste min). 
Daarna ging het spoken in de Krekel, maar niet in positieve zin. Izegem kreeg de wind van voren en leek helemaal te blokkeren. Kansen genoeg, maar met kansen wordt een wedstrijd niet gewonnen! Houthalen rechtte de rug en kantelde de wedstrijd op vechtlust en karakter (20-22 na 25min). Delbeque zorgde nog voor de aansluitingstreffer, Houthalen prikte tegen. Mathijs reduceerde de achterstand nog tot 1 doelpunt in de 29ste minuut, maar het kalf was al verdronken.

Houthalen won deze knokwedstrijd met 20-22 in het hol van de leeuw, en verzekert zich daarmee van de eerste finaleplaats. Izegem zal met Amay moeten uitvechten wie die felbegeerde 2de finaleplaats mag invullen.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Behidj (1), Declerck, Delbeque (7), Deschamps (1), Jacobs (2), Mathijs (4), Samyn A. Samyn R. (2), Pereira (1), Vannieuwenhuyse (1), Vantieghem (1), Azou, Demeulenaere, Vandewalle.

Kreasa Houthalen - HBC Izegem 2° nationale: 23-24 (2° wedstrijd finale PO)

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: maandag 03 juni 2019 09:40

Na de 17-22 nederlaag afgelopen zaterdag stond Izegem voor een schier onmogelijke opdracht in Houthalen. Izegem kon niet rekenen op topscorer Mathijs. In een volle sporthal begonnen beide ploegen afwachtend aan de wedstrijd. Al na 1 minuut kreeg Robin Samyn een tijdstraf na een onvrijwillig contact. Izegem was echter niet onder de indruk en Jacobs bracht de 0-1 op het bord. De scheidsrechters waren dan opnieuw streng voor Izegem door ook Vannieuwenhuyse een tijdstraf te geven. Izegem bleef echter geconcentreerd verdedigen en na 10 minuten was de stand dan ook in evenwicht, 4-4. De thuisploeg profiteerde dan van enkele Izegemse missers en sloeg een kloof van 3 doelpunten om uit te lopen tot 7-4. Tijd voor coach Mathijs om een time-out te nemen. Deze ingreep bracht opnieuw vertrouwen langs Izegemse zijde. Met gevarieerd aanvalsspel en een sterke Ostyn in doel kwam Izegem 7-10 voor na 25 minuten spelen. De titelstress speelde de thuisploeg duidelijk parten want ze wisten in de laatste 15 minuten van de eerste helft slechts eenmaal te scoren. Robin Samyn en Delbecque zorgden voor een onverhoopte 8-12 ruststand. Behidj kreeg in de slotseconde ook nog een tijdstraf zodat Izegem de tweede helft met een man minder mocht aanvangen. Pereira opende de score, 8-13. De thuisploeg reageerde echter gevat en knabbelde beetje bij beetje aan hun achterstand. Vannieuwenhuyse en Pereira krijgen dan een tijdstraf zodat Izegem een viertal minuten in onderstel mocht spelen. De thuissupporters zorgden voor een helse sfeer en na 13 minuten was de stand opnieuw in evenwicht 15-15. De Limburgers kwamen zelfs op voorsprong maar Izegem reageerde opnieuw langs een sterke Robin Samyn en Jacobs. 17-17 na 20 minuten. Izegem moest nog 10 minuten standhouden. De thuisploeg nam echter de wedstrijd opnieuw in handen en kwam 19-17 voor. De meegereisde enthousiaste Izegemse supporters bleven de ploeg echter steunen en langs Delbecque en Arne Samyn kwam Izegem opnieuw langszij na 23 minuten. De spanning in de sporthal liep verder op en met nog vier minuten te spelen was de stand nog steeds in evenwicht, 20-20. Beide ploegen kregen nog kansen om de wedstrijd te beslissen maar konden niet meer afwerken. Een gelijke stand, maar gezien dit in handbal niet bestaat moesten er 2 x vijf minuten extra gespeeld worden om een winnaar aan te duiden. Delbecque bracht Izegem na 3 minuten spelen op voorsprong maar de thuisploeg reageerde direct. Pereira kon in de laatste minuut Izegem opnieuw op voorsprong brengen. 21-22 na de eerste verlenging. Nog 5 minuten standhouden en een extra match in Houthalen was een realiteit. De eerste kans in de tweede verlenging werd gemist langs Izegemse zijde. De thuisploeg reageerde echter gevat en scoorde tweemaal op rij en kwam zo 23-22 voor. Het thuispubliek begon al te vieren maar Izegem toonde zich heel weerbaar. Delbecque bracht in de laatste minuut de bordjes opnieuw in evenwicht. Houthalen had nog een kans om te scoren en de titel binnen te halen maar kon deze niet verzilveren. Met nog een 15-tal seconden op de klok kwam Izegem opnieuw in balbezit. Vannieuwenhuyse werd mooi vrij gespeeld en werkte perfect af. Het wonder was geschied. Izegem won met 23-24 in Houthalen. De thuisploeg miste op een haar na de titel en Izegem dwong door de overwinning een derde match af. Zaterdag om 20.15 speelt Izegem opnieuw in Houthalen. De winnaar van dit duel promoveert naar eerste nationale. Izegem toonde veel weerbaarheid in deze wedstrijd en kan met veel vertrouwen afzakken naar Limburg. De druk ligt volledig bij de thuisploeg die absoluut kampioen moet spelen.

speelden voor Izegem: Behidj, Declerck, Delbecque(6), Azou, Vandewalle, Deschamps(1), Jacobs(5), Lievens, Ostyn, Demeulenaere(1), Samyn A.(2), Samyn R.(5), Pereira(3), Vannieuwenhuyse(1) en Vantieghem.

HBC IZEGEM Heren 2° nat. - HB SINT-TRUIDEN: 25-18

Categorie: 2 ° nationale Heren - verslagen
Geschreven: zondag 28 april 2019 09:11

Na een onderbreking van 1 maand, mocht Izegem het in zijn eerste play-off thuismatch opnemen tegen Sint-Truiden. Izegem begon vlot aan de match en Vannieuwenhuyse wist meteen tweemaal de bezoekende doelman te verschalken. 2-1 was de score na vijf minuten. Beide ploegen verdedigden secuur en lieten elkaar aanvankelijk weinig ruimte. Izegem speelde aanvallend iets te traag. Halfweg de eerste periode leidde de thuisploeg met 5-4. Deschamps, Pereira (2x) en Vantieghem zorgden dan voor een versnelling langs Izegemse kant en zo werd er meteen een eerste serieuze kloof geslagen. 9-4 na 20 minuten. Izegem verlaagde dan opnieuw het tempo en de match kabbelde rustig verder. Beide ploegen konden nog tweemaal scoren en zo werd er gerust bij een 11-6 stand in Izegems voordeel. Het begin van de tweede helft verliep gelijk opgaand. Izegem slaagde er weer niet in om het baltempo te verhogen, terwijl de Limburgers de Izegemse verdediging amper in verlegenheid konden brengen. Met drie doelpunten op rij sloeg Izegem dan een beslissende kloof. Halfweg de tweede helft was de score 16-9. Izegem gaf de wisselspelers de nodige speelminuten en enkel de warrige spelleiding zorgde in de resterende minuten bij beide ploegen nog voor enige opwinding. Vandewalle pikte nog zijn doelpuntje mee en Deschamps kon in de slotseconden de 25-18 eindstand op het bord plaatsen. Verdiende overwinning voor Izegem, dat niet echt goed moest spelen om de punten thuis te houden. Izegem blijft in de stand op de tweede plaats, wat recht heeft op de finalewedstrijden. Volgende week op zaterdag 4 mei om 18.30 uur komt favoriet en leider Houthalen op bezoek in Izegem.

Speelden voor Izegem: Declerck, Samyn A.(1), Deschamps (5), Mathijs(5), Samyn R., Delbecque (4), Demeulenaere, Jacobs(1), Vantieghem(1), Pereira(5), Vannieuwenhuyse(2), Behidj, Vandewalle(1), Azou, Lievens en Ostyn.

 

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top