Blue White is in de winning mood, en speelt op een wolk. Na de verliespartij in Brugge won het twee maal, thuis tegen Groot-Bijgaarden en op verplaatsing tegen HC Rino, en vorig weekend stond Pentagoon Kortessem op de agenda. Op de tweede speeldag van het seizoen speelde Blue White belabberd en onzorgvuldig in Kortessem, en gingen de spelers zonder punten de bus weer op. Het was dus tijd voor revanche.

Dat leek goed te lukken in het begin. Louis Desmet opende de score, en Sam Naessens scoorde ook meteen twee keer. De spelers van Kortessem deden hun best om aan te klampen, maar echt lukken deed dat niet, ondanks enkele lachwekkende voetfouten van Izegem. Na elf minuten stond het 6-3. Via Louis Olivier en Ruben Depoortere, die elk twee keer scoorden werd het zelfs 10-5. Vooral zijn tweede doelpunt zal Ruben niet snel vergeten. Op tegenaanval bracht Thomas Vandewalle zichzelf in de problemen, waardoor hij geen andere optie had dan de bal over een twee meter grote speler van Kortessem te lobben. Gelukkig was Ruben goed gevolgd en kon hij de bal met een kattensprong bereiken en in doel werken. In de kleedkamer bekende hij hoe blij hij daarmee was: ‘Kei nog nooi van min leven een vliegerke gescoord! Twa den jiste kji!!’. Het geluk van een prille vader.

Kortessem ging wel iets beter spelen. De voorsprong leek na 28 minuten zelfs helemaal verdwenen te zijn, ware het niet dat Thomas Vannieuwenhuyse de gelijkmaker voorkwam. Sam Naessens en Louis Desmet brachten dan orde op zaken, waardoor Blue White met een weinig comfortabele, maar billijke 16-13 tussenstand kon rusten. 
Kortessem toonde zich ook in de tweede helft als een lastige klant, en Izegem kon nog geen noemenswaardige kloof slaan. Na tien minuten stond het zelfs 21-20.

Gelukkig moest toen ‘De Grote Sam Naessens-Show’ nog beginnen. Kortessem maakte zich schuldig aan de ene na de andere grove fout, met talloze strafworpen ten gevolge. Sam Naessens gaf een masterclass in het vak. De monden van het publiek, spelers van de eerste ploeg inclusief, vielen open. Binnen tien jaar zal men op café nog vragen: ‘Waar was jij toen Sammeke vijftien goals op één wedstrijd scoorde?’ Jammer genoeg bleef de wedstrijd tot het laatste moment redelijk spannend. Jaren geleden luidde het spreekwoord ‘Een wedstrijd duurt zestig minuten, maar op het einde pakt Poorterke rood’, nu luidt het ‘Een wedstrijd duurt zestig minuten, maar op het einde scoort Sammeke’.

Tussendoor scoorden Desmet, Olivier, Vandewalle en Declerck nog elk één keer, waardoor de eindstand 33-30 was. In de handbalbar werd enthousiast nagekaart, en wanneer de bonnetjes verteerd waren, ging het grootste deel van de ploeg nog op zwier naar Soiree Rosé in De Tunne. Zondag speelt Izegem in Schoten, dat verrassend zwaar won van Apolloon Kortrijk. BWD is gewaarschuwd!

Speelden voor HBCI: J. Decin (D), T. Vannieuwenhuyse (D), R. Depoortere (2), L. Desmet (6), S. Horre, A. Maertens, S. Naessens (15), T. Vandewalle (1), M. Vanhaelewyn, S. Verhaeghe, K. Vangroenweghe (2), B. Declerck (2), L. Olivier (3), B. Azou (2)

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top