Op zaterdag 23 februari 2019 werd het vierde open VHV-tornooi gespeeld in Gent tegen DB Gent, Heist-Op-Den-Berg en Tongeren.

De eerste wedstrijd was tegen de thuisploeg uit Gent. Na een kleine verkenningsronde schoot Izegem uit de startblokken en wist DB Gent niet wat hen overkwam. Na een tiental minuten stond Izegem 1-7 voor. Daarna kwam DB Gent geleidelijk aan beter in de match maar Izegem deed niet onder. Izegem won met 8-13.

Na een kleine vlugge snack werd de tweede wedstrijd vol goede moed aangevat. De bal ging vlot rond en na enkele heerlijke acties op links wist Heist-Op-Den-Berg geen blijf met de Izegemse aanval. De doelman van Heist-Op-Den-Berg had het niet makkelijk want hij moest zich 23 keer omdraaien om de bal uit zijn netten te halen. Tegen Heist-Op-Den-Berg werd ook heel sterk verdedigd. Onze tegenstander kon er niet doorkomen. Het was een fantastische wedstrijd waarbij de spelvreugde er vanaf droop en het samenspel van Izegem top was. Izegem won met 5-23.

De laatste wedstrijd was tegen Tongeren. Tongeren had maar met 1 doelpunt verschil gewonnen van Heist-Op-Den-Berg en had bijna verloren van DB Gent (heeft in de laatste seconde gelijk gemaakt). In volle euforie werd de wedstrijd aangevat. Maar het liep niet zo vlot als gedacht. Izegem kwam snel enkele doelpunten op achterstand. Izegem wist eventjes niet wat hen overkwam. Wat Izegem ook probeerde, Tongeren flitste door onze verdediging, terwijl aan de overkant de doelman van Tongeren sterk stond te keepen. Iedereen zette nog een tandje bij maar veel ballen strandden op paal en deklat. Tongeren won met 9-15.

Voor Izegem was het een goed VHV- tornooi onder een stralende zon.

Speelden voor Izegem: Brecht, Jarno, Vic, Mauro, Mauro, Remi, Aaron, Victor, Senne, Bob, Federico, Kobe, Thieben en Stan.

 

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top