Als afsluiter van de reguliere competitie stond de klepper tegen Houthalen op het programma. De Limburgse ploeg was al zeker van hun eerste plaats, maar kon die positie nog meer eer aan doen door te gaan winnen in het hol van de leeuw: Izegem. Dankzij de jaarlijkse ploegvoorstelling heerste een aangename drukte, aangevuld met een vleugje spanning, in sporthal de Krekel.

Van de Vliet opende de score voor Houthalen van op hoek. De man in vorm bij Izegem, Delbeque, prikte meteen tegen. Het solide keeperswerk van doelman Ostyn zorgde ervoor dat Izegem 4x op rij, via 4 verschillende spelers, de weg naar doel vond. Het duurde tot aan de 14de minuut tot dat Houthalen via De Lange nog eens kon scoren. Tegen toen was de score opgelopen tot 7-4. 
De tactische time-out van coach Reuvers bleek te helpen, na 5 minuten spelen was de Izegemse voorsprong te niet gedaan: 9-9. Via Vannieuwenhuyse en Pereira grepen onze jongens opnieuw de leiding, onder luid gejuich van het publiek. Op slag van rust belandde Delbeque hard met zijn hoofd, (voor een keer niet met zijn neus) tegen de achtermuur, waardoor onze spelverdeler voor enige tijd niet verder kon spelen. Rusten deden we met 12-11.

De rustperiode bood helaas geen soelaas voor onze jongens. Het ritme was verdwenen en de missers stapelden zich op. Houthalen stond na 10 minuten comfortabel 3 doelpunten voor (14-17). Pivot Samyn verhinderde met zijn doelpunten nog even dat de kloof groter werd, maar de gehele ploeg bleek niet scherp genoeg om Houthalen nog in gevaar te brengen. 19-24 is het harde verdikt van deze wedstrijd.

De 4 play-off ploegen zijn Houthalen, Izegem, Amay en Sint-Truiden. Izegem opent de play-offs op 16/03 in en tegen leider Houthalen.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Behidj, Delbeque (3), Azou, Demeulenaere, Vandewalle, Deschamps (2), Jacobs (2), Samyn A, Samyn R (4), Pereira (3), Vantieghem (1), Vannieuwenhuyse (3).

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top