Na de verliespartij in Brugge moest Blue White meteen weer fel aan de bak. Groot-Bijgaarden, dat Izegem ondertussen had ingehaald in de rankschikking, kwam namelijk op bezoek. Simon Horré zat voor het eerst sinds zijn blessure in de selectie, en ook doelman Lander Vandemoortele was terug van weggeweest. In het verleden waren de duels tegen Groot-Bijgaarden altijd fel geweest, en nu beide ploegen zich bovenin roerden, beloofde het deze keer niet anders te worden.

De bezoekers leken hun winnaarsmentaliteit echter thuis te zijn vergeten, want na een groot kwartier stond het 12-4. Daar zat vooral Sam Naessens voor iets tussen: steeds weer was hij op tegenaanval te bereiken, en steeds werkte hij koel af. Daarna verslapte de wurggreep van Blue White, waardoor de Antwerpenaren langzaamaan terug in de wedstrijd kwamen. Wanneer de Izegemse voorsprong tot drie punten werd herleid, doemde het spook van Evergem even door de hoofden van de spelers. Een enthousiaste Ruben Depoortere toonde Izegem echter de weg: met drie doelpunten in de laatste tien minuten van de eerste helft vaarde hij het schip veilig de kleedkamers in. 18-13 was een comfortabele, maar linke tussenstand.

Dat bleek in de tweede helft. Izegem bleef handballen, maar verder uitlopen kon het niet. Sam Naessens kon de voorsprong vergroten tot 25-18, maar dan implodeerde de verdediging eventjes. Groot-Bijgaarden scoorde vier doelpunten op een rij: de voorsprong van zeven doelpunten smolt weg tot drie doelpunten met nog tien minuten op het bord. Gelukkig heeft Blue White enkele anciens om U tegen te zeggen. Willem Beke, Brecht Declerck en Ruben Depoortere scoorden na elkaar elk een keer en dat legde de wedstrijd in een beslissende plooi.

Het opmerkelijkste doelpunt werd in de laatste minuut gescoord door de Gouden Stier van enkele jaren geleden: Arne Lievens. Een verre tegenaanvalworp van Lander Vandemoortele werd in de lucht miraculeus gevangen door Lievens, en hij werkte door de benen van de keeper af. Het was niet alleen een mooi, maar ook een belangrijk doelpunt: zo wacht er ook bij de volgende wedstrijd een blinkende, koude bak bier. 
Eindstand 30-24.

Speelden voor HBCI: Vandemoortele L. (D), Beke W. (4), Deketelaere Y., Depoortere R. (5), Desmet L. (2), Horré S. (1), Lievens A. (2), Maertens A., Naessens S. (8), Vandewalle T. (1), Vanhalewyn M., Declerck B. (2), Demeulenaere W. (4), Lesy T. (1)

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top