Met praktisch een volledige kern zakte onze herenploeg af naar de Kraainemse parketzaal. Azou vervoegde de spelergroep nu Demeulenaere de Oostenrijkse handbalwereld onveilig ging maken in Wenen. De zaal was aangenaam gevuld geraakt vanwege de spaghetti-avond die de club diezelfde avond organiseerde.

Izegem startte belachelijk slordig aan de wedstrijd en keek dan ook na 10 minuten tegen een droge 4-0 achterstand aan. Of het te danken was aan gemakzucht of aan het hevige geluid van de Kraainemse toeters en trommels laten we hier even in het midden. Wat we wel kunnen zeggen is dat, na enkel tactvolle wissels van trainer Mathijs, Izegem opnieuw de rug rechtte. 
Onder impuls van een fenomenale Delbeque knokten onze Pekkers zich terug in de wedstrijd. Na 20 minuten was de kloof nog niet helemaal gedicht (9-6) maar we zagen verbetering. Hierna sloten de gebroeders Samyn hermetisch de Izegemse verdediging. Via ondermeer 3 doelpunten van Jacobs, veranderde de score van 9-6 naar de comfortabele ruststand van 11-14!

In de 2de helft hield Kraainem gelijke tred, maar kon nooit dichter komen dan 3 doelpunten. Ieder doelpunt van de thuisploeg werd luidkeels ontvangen door het publiek, maar werd steeds beantwoord door een Izegems tegendoelpunt. Onze heren speelden de wedstrijd volwassen uit. Enkel Vantieghem verliet het veld nog een minuutje vroeger na een dom rood karton in de laatste minuut. Bovendien mag er gerust wat aandacht gegeven worden aan de wedstrijd in de wedstrijd: Buyssens vs Delbeque. Beiden lieten in de 2de helft 6 keer de doelnetten trillen. De titanenstrijd tussen de forse rechterbak en onze kwieke spelverdeler eindigde uiteindelijk nipt in het voordeel van Izegem. Hij liet 11 keer de netten trillen, terwijl Buyssens 10 keer de weg naar doel vond. Voor ons alvast de MVP!
De 2de helft eindigde op 21-24, in het voordeel van onze blauwhemden.

Door deze overwinning zijn onze heren 100% zeker van de play-offs. Zondag bleek dan ook dat deze 2 punten niet overbodig waren, aangezien Sint-Truiden verrassend met de 2 punten ging lopen tegen leider Houthalen! Zaterdag spelen we thuis tegen datzelfde Sint-Truiden. Indien de bezoekers winnen, ligt Kraainem mathematisch uit de strijd voor de play-offs.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Behidj, Samyn A. (1), Deschamps, Mathijs, Samyn R. (4), Vantieghem, Jacobs (5), Pereira (2), Vannieuwenhuyse, Vandewalle (1), Azou, Delbeque (11)

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top