Blue White raakt het spoor van leider Olva Brugge kwijt

Op televisiezender Eén werd er onlangs nog een programma over gemaakt, bij het maken van de wedstrijdselectie had de Izegemse Liga 3-trainer Bernd Verbeke evenzeer luxeproblemen. Blue White kon voor de cruciale uitwedstrijd tegen Brugge rekenen op Brecht Declerck, Louis Olivier, Stan Vandewalle én Ward Demeulenaere. Ook verloren zoon Thomas Lesy zat voor het eerst in drie jaar in de selectie. De Izegemse spelers werden voor vertrek nog opgepept door kersvers vader Ruben Depoortere, die voor het eerst in zijn hele leven verstek gaf voor een handbalnamiddag. Namens de hele club wenst Blue White Ruben en Anne proficiat!

Tijdens de opwarming viel al op dat de Izegemse schoten te weinig gekadreerd werden, een voorteken zo bleek. In verdediging startte Blue White wel ijzersterk. De Brugse topschutter Van Haverbeke werd keer op keer sterk afgestopt, hetzij door harde contacten of door een goed blok. Scoren bleek al van in de beginperiode van de match een moeilijke opgave: Brugge stond sterk, en na zes minuten stond Olva 3-0 voor. Louis Desmet kreeg toen een twijfelachtige straftijd, in ondertal zou het niet makkelijker worden.

Verrassend genoeg kon Blue White in ondertal iets meer tempo in de wedstrijd brengen, met het eerste Izegemse doelpunt ten gevolge. Het startschot voor een betere tien minuten was gegeven. Loerend op de tegenaanval en met aanvallende patronen die eindelijk rendeerden kwam Izegem op 5-5. Alles te herdoen voor Brugge, en Izegem met het mentale voordeel.

Toch liep Brugge meteen weer drie doelpunten uit, gezien Blue White zeven minuten niet scoorde. Brecht Declerck bracht een nieuwe remontada op gang, aangevuld door Louis Olivier en Thomas Vandewalle. Met nog vijf minuten op de klok toonde Brugge zich ietsje sterker: 11-10 aan de rust.

De eerste vijf minuten van de tweede helft legden op pijnlijke wijze het Izegemse probleem bloot: drie aanvallen op rij werd lullig balverlies geleden, tot overmaat van ramp kreeg Olivier een even lullige straftijd. Louis Desmet had er toen gelukkig genoeg van, en scoorde twee maal op rij. Izegem bleef tot minuut tien perfect in het zog van Brugge, maar na tien doelpuntloze minuten bleek het lot beslecht. De Bruggelingen kwamen op een vierpuntenkloof die te beknagen viel, maar niet meer in te halen. In de slotminuten verloor Izegem de pedalen, waardoor het wedstrijdbord werd opgeborgen met een overdreven 22-16.

De teleurstelling om de aanvallende onmacht was groot, 40 minuten lang vond BWD geen oplossing op de Brugse mandekking voor de middenpositie. Izegem kon beter, niemand die de wedstrijd zag zal dat ontkennen, maar de manier waarop er gestreden en gevochten werd in verdediging was bij vlagen fenomenaal. De titel is uit zicht, maar de goesting om een mooie tweede seizoenshelft te breien is alleen groter geworden. Een speciaal woordje van dank voor alle meegekomen supporters, Brugge lag dankzij jullie nooit dichter bij huis!

Speelden voor HBCI: T. Vannieuwenhuyse (D), W. Beke, L. Desmet (3), A. Lievens, A. Maertens, S. Naessens (1), T. Vandewalle (4), S. Verhaeghe, B. Declerck (5), W. Demeulenaere (1), L. Olivier (2), S. Vandewalle, T. Lesy

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top