Zaterdagavond zakte de Izegemse herenploeg af naar rode lantaarn Waasmunster. Indien onze jongens met 2 punten huiswaarts keerden, was de kans op play-offs zo goed als zeker!

Ward Demeulenaere verving zijn broer Michiel, die volgende week richting Oostenrijk trekt. Olivier vervolledigde de kern aangezien Vantieghem nog steeds afwezig was wegens ziekte.

Uiteraard zou Waasmunster de 2 punten niet zonder slag of stoot afgeven. Voor hun waren de 2 punten uiteraard broodnodig in de strijd tegen degradatie.

Waasmunster greep Izegem dan ook meteen bij de keel en leidde met 5-2 na 10 minuten spelen. Vannieuwenhuyse nam de ploeg op sleeptouw met 3 mooie doelpunten. Ondertussen zorgden de gebroeders Samyn, een duo dat volgens velen even iconisch is als Samson en Gert, dat de thuisploeg niet meer scoorde. Na 20 minuten was de stand 7-7 en was alles te herdoen. Vannieuwenhuyse gaf de fakkel door aan topscoorder Mathijs, die met 5 doelpunten opnieuw zijn weg naar doel leek te vinden. Er werd gerust met een magere score van 9-11.

Coach Mathijs riep zijn manschappen opnieuw tot de orde. De motiverende speech kwam vooral hoekspeler Jacobs ten ore, die er uiteindelijk 8 in het mandje legde. Waasmunster kon Izegem nog een 20-tal minuten bijbenen (17-20) maar brak volledig in de laatste 10 minuten. Een bevrijd Izegem bouwde de kloof uit tot 19-26 in de 55ste minuut. Het thuispubliek leek dit niet te smaken. Wanneer Samyn grijpend naar zijn enkel op de grond viel, werd dit dan ook ontvangen door wansmakelijk boe-geroep. Jonkies Vandewalle, Olivier en Demeulenaere kregen nog 5 minuten speeltijd cadeau. Die laatste bedankte de trainer met een mooi doelpunt. R. Samyn overbrugde de kaap van 30 doelpunten en mag volgend weekend bak meebrengen voor de ploeg.

Olivier legde de eindstand vast met zijn eerste competitiegoal voor de herenploeg, na een fraaie 1-tegen-1-actie.

Eindstand 22-31.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Behidj, Delbecque (4), Demeulenaere (1), Vandewalle, Deschamps (4), Jacobs (8), Mathijs (5), Samyn A, Samyn R (4), Pereira, Olivier (1), Vannieuwenhuyse (4).

 

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top