Voor aanvang van de wedstrijd stond Izegem één puntje voor op HC Tielt-Aarsele in regio-competitie J14B. Alhoewel HC Tielt-Aarsele een ploeg buiten competitie is, wou Izegem toch dolgraag haar koppositie in de reeks behouden. De zenuwen bij spelers, trainer en supporters stonden dus strak gespannen bij aanvang van de wedstrijd.

In het eerste kwartier ontwikkelde Izegem niet het tempo dat nodig was om HC Tielt-Aarsele uit evenwicht te spelen. Izegem ging mee in het spel van HC Tielt-Aarsele. Beiden ploegen bleven sterk aan elkaar gewaagd. 1-1 werd 3-3. 3-3 werd 5-5. Een toegekende penalty zorgde ervoor dat HC Tielt-Aarsele 7-5 voorkwam. Izegem had nog drie minuten om aan deze achterstand iets te doen, maar kon nog slechts éénmaal scoren. HC Tielt-Aarsele won met 7-6.

In het tweede kwartier vroeg onze trainster Tanita dat de spelers zich meer gingen focussen op hun eigen spel. Op alle andere factoren hadden ze simpelweg een stuk minder invloed. Alle energie ging naar de bal. Izegem nam het voortouw. Van 1-2 werd het 3-4. Izegem zat goed in de wedstrijd en het was dan ook zonde dat het halfweg de wedstrijd fout liep. In spannende duels maken details immers het verschil. Handbal kan ook erg snel gaan. We begrijpen dat met één scheidsrechter op een handbalveld soms dingen anders of niet gezien worden maar het wordt toch even moeilijk wanneer een blessure van een Izegemse speler niet opgemerkt wordt. Onze Izegemse speler moest op eigen kracht hinkend het veld af, zonder dat de scheidsrechter de wedstrijd liet stilleggen. Izegem was z’n focus kwijt. HC Tielt-Aarsele profiteerde maximaal en won met 7-6.

In het derde kwartier toonde Izegem veerkracht. Izegem kwam 0-2 voor. HC Tielt-Aarsele maakte nog gelijk maar dan schakelde Izegem een versnelling hoger, zowel in de aanval als in de verdediging. Izegem scoorde driemaal op rij. Thieben stopte twee goede aanvallen van HC Tielt-Aarsele. Izegem was verlost van de stress en won met 5-9.

Ondanks de twee verlieswedstrijden staat Izegem nog steeds eerste in hun reeks J14B (exclusief ploegen buiten competitie).

Speelden voor Izegem: Thieben, Daan, Jarno, Vic, Brecht, Victor, Stan, Kobe, Remi, Bob, Mauro, Federico en Aaron.

 

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top