Zaterdag 26 januari 2019 moesten de meisjes van M16 de verre verplaatsing maken naar Kortessem om de strijd aan te gaan met de twee competitieleiders van de VHV-competitie Leuven en Kortessem.

In de eerste wedstrijd werd Leuven gemakkelijk opzij gezet. Voortdurende dreiging van de ganse ploeg en een sterk keepende Laura C. zorgden voor een 12-2 overwinning. De ploeg kreeg weinig tijd om op adem te komen. De volgende wedstrijd was onmiddellijk tegen leider Kortessem. De blue white dynamite shirts werden omgewisseld voor een rode outfit.

Izegem bleef goed spelen. Mooie aanvallen van op de hoek van Britt, Manon en Laura S (jawel, ook Laura vond de weg naar doel), werden afgewisseld met knappe combinaties in het midden met Iene, Femke en Margot terwijl ook Geike haar krachtige worp meermaals kon tonen. De match werd een nagelbijter met twee gelijkwaardige ploegen. Met nog 8 minuten te spelen, stond het 4-4 op het scorebord. Een mooie doorbraak van Iene en een strafworp van Lauren zorgden voor een eerste tweepuntenkloof in de wedstrijd. Deze bonus was gaf Izegem niet meer uit handen. Izegem won met 5-7.

De M16 leverde een sterke collectieve prestatie en het overwinningsgezang in de terugrit met de bus nam interimcoach Tom Delbecque er met plezier bij.

Speelden voor Izegem: Britt, Manon, Laura S., Laura C., Iene, Femke, Margot, Geike en Lauren.

 

         

            

         

         

 
© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top