Op zondag 27 januari 2019 werd het derde open VHV-tornooi gespeeld in Waasmunster. HC Uilenspiegel haakte af. Het speelschema werd gewijzigd naar een driehoekstornooi met HK Waasmunster, Initia Hasselt en HBC Izegem.

De eerste wedstrijd van onze jongens was tegen Initia Hasselt. In het begin van het seizoen verloor Izegem met 14-6 tegen Initia Hasselt (Open VHV-tornooi in Hoboken). In Waasmunster werd het een pittig duel. Bij Izegem was pivot Remi onhoudbaar maar ook Hasselt scoorde enkele knappe doelpunten. Halfweg de wedstrijd stond het 7-7. Het bleef een spannende wedstrijd om naar te kijken. Yannis maakte er 9-9 van en in de laatste minuut scoorde Remi 9-10.

Toch liep het nog mis. Balverlies zorgde voor de 10-10. Izegem had nog dertig seconden om een aanval op te zetten maar liet na om deze geduldig op te bouwen. Er werd van te ver naar doel gegooid. In de slotseconden werd een ultieme aanval van Hasselt door Izegem foutief afgestopt. Het leverde een penalty op voor Hasselt. De penalty werd omgezet en Izegem verloor met 11-10.

Izegem moest daarna onmiddellijk tegen HK Waasmunster spelen. Het verlies van de vorige wedstrijd zinderde nog na. Izegem kwam snel op achterstand en moest het spel ondergaan. Izegem verloor met 15-3.

De derde wedstrijd was HK Waasmunster tegen Initia Hasselt. HK Waasmunster liep 8-3 uit maar Hasselt maakte het nog spannend. HK Waasmunster won met 10-9. Onze trainster Tanita maakte van dit halfuurtje gebruik om onze jongens terug op te peppen. De motivatie en de focus zaten tegen Initia Hasselt onmiddellijk goed. Rune verdeelde het spel. Aan de rechterkant speelde Daan meermaals Aaron vrij. Aaron werkte telkens knap af. Aan de linkerkant gaf Victor de nodige ruimte aan Mauro of Federico. Van 4-4 werd het 8-4 voor Izegem. Izegem had z’n verdiende voorsprong beet. Dit gaf Izegem zelfvertrouwen om voor het eerst tegen Initia Hasselt te winnen. Izegem won met 12-7.

De laatste wedstrijd was tegen HK Waasmunster. De counters van HK Waasmunster waren genadeloos. Het werd 7-2 voor HK Waasmunster. Daarna gaven enkele knappe reflexen van onze keeper Thieben Izegem terug moed. Izegem kwam terug tot 8-6, maar Izegem kon niet volgen als HK Waasmunster een versnelling hoger schakelde. Een strijdend Izegem verloor met 12-7 tegen een sterke tegenstander. Het tornooi was alvast een goede voorbereiding op de cruciale competitiewedstrijd tegen HC Tielt-Aarsele van volgende week in Aarsele.

Speelden voor Izegem: Mauro, Yannis, Bob, Rune, Kobe, Federico, Stan, Thieben, Aaron, Victor, Daan, Remi en Kuba.

Alle uitslagen op een rijtje:

HBC Izegem – Initia Hasselt                         10-11

HK Waasmunster – HBC Izegem                15-3

HK Waasmunster – Initia Hasselt              10-9

Initia Hasselt – HBC Izegem                        7-12

HK Waasmunster – HBC Izegem                14-10

HK Waasmunster – Initia Hasselt              12-5

 

 

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top