De Liga 3-ploeg van Knack Roeselare was voor Blue White Dynamite de eerste opdracht met inzet van 2019. De goesting was groot, net als het vertrouwen om een goede prestatie neer te zetten. Volgende week staat de belangrijke verplaatsing naar Olva Brugge op het programma, waardoor de wedstrijd een beetje een generale repetitie werd.

De eerste helft verliep niet zo goed als gehoopt. Het tempoloze spel van Roeselare werkte op de zenuwen, waardoor Izegem zich wat in slaap liet wiegen. De eerste vijf minuten scoorde de thuisploeg niet, Roeselare bracht daar één doelpuntje tegenover. Louis Olivier brak de ban, en dat bleek het teken om de gaspedaal eindelijk in te duwen. Sam Naessens en Louis Desmet stonden Olivier bij, en brachten de stand tot 5-2 na tien minuten. Vanaf dan was de weinige spanning die de wedstrijd in zich had compleet verdwenen: Izegem speelde wat beter, en mocht gaan rusten met een 16-7 tussenstand.

Coach Verbeke leek Blue White tijdens de rust wel dynamiet te hebben gegeven, want de thuisploeg werkte tegenaanval na tegenaanval af. Tussen de vijfde minuut en de veertiende scoorden onze Liga 3-ploeg tien keer na elkaar, zonder tegendoelpunt. Louis Desmet scoorde zijn laatste doelpunt in minuut 46, en mag een bak bier meenemen naar Brugge volgende week. De Izegemse pletwals ging nog niet liggen, onder impuls van een gretige Willem Beke en een vinnige Michiel Vanhalewyn. Die laatste degradeerde een in slaap gevallen Knack-speler tot airbody met een mooie schijnbeweging.

Met nog twee minuten op het bord nam de spanning echter terug toe: zou Blue White de magische kaap van 40 doelpunten bereiken? Daar was namelijk nog maar één doelpunt voor nodig. In de dying seconds kende scheidsrechter Adamczyck nog een strafworp toe, De Krekel hield de adem in. Sam Naessens kon met de penalty niet alleen zijn zevende treffer scoren, maar tevens ook tot volksheld verheven worden en een bronzen standbeeld voor de sporthal verdienen. De vraag of Sam werd afgeleid door een schone blonde in de tribune of gewoon geen zin had in een standbeeld blijft voor altijd onbeantwoord, feit is wel dat Jonathan Tanghe op katachtige wijze de strafworp stopte. Eindstand 39-13.

Volgende zaterdag is het dus voor het eerst D-Day voor Blue White Dynamite. Als onze Izegemnaren Olva een eerste puntenverlies kunnen aansmeren ligt de titelrace weer een klein beetje open, bij verlies weten zowel Bernd Verbeke als Bob Peeters ‘dat het moeilijk wordt’. Tot dan!

Speelden voor HBCI: Beke (4), Depoortere (1), Desmet (7), Maertens (1), Monteyne, Naessens (6), Vandewalle T (3), Vanhalewyn (2), Vannieuwenhuyse (D), Azou (1), Demeulenaere (5), Olivier (3), Vandewalle S (4), Declerck (2)

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top