HC Amay is een tegenstander waar Izegem na de confrontaties van twee jaar geleden gemengde gevoelens aan overhield. De tegenstander was toen zeker geen sterrenensemble, maar compenseerde dat ruimschoots met hun vecht- en werkkracht. De kaarten lagen toen wel anders: zowel Izegem als Amay lagen toen in pole position om te degraderen, nu zijn beide ploegen kanshebber voor één van de vier play-offtickets. 

Izegem startte het best aan de wedstrijd, met het openingsdoelpunt van Mathijs, gevolgd door een mooi hoekshot van Kobe Jacobs. Daarna ging Amay op de gaspedaal staan: nog voor het einde van de eerste tien minuten stond het 5-2. Onze heren reageerden echter goed, en via Arne Samyn werd het in minuut zestien 6-6. De rest van de tweede helft werd een spannend potje haasje-over, met Amay als uiteindelijke winnaar. Hoewel we op twee minuten van de rust nog een doelpunt meer hadden gescoord, wist Amay toch nog met een voorsprong te gaan rusten. 14-13. De eerste helft was niet geweldig, maar bood perspectieven: goed uit de kleedkamer komen en de punten mochten mee de bus op. 
Pijnlijk. Veel meer viel over de tweede helft in Amay niet te zeggen. De gemiste shots, slordigheden en defensieve blunders stapelden elkaar op, wat resulteerde in een 21-14 stand na vijftien minuten. Niets leek nog te lukken voor onze blauwhemden. Geen strafworp vloog tegen de touwen, geen afstandsshot dat boven of langs de defensie raakte, werkelijk iedereen deelde in de malaise. Als er dan toch iets positiefs vernoemd kan worden is het dat Jens Lievens voor het eerst weer minuten maakte sinds zijn blessure, en dat ook Robin Samyn terug op het wedstrijdblad staat. Hij wuifde zijn schouderblessure weg met drie doelpunten. 28-20 werd de eindstand. 
De conclusie van de verre verplaatsing is simpel: Izegem is nog niet zeker van een playoff-plaats, en zal uit een ander vaatje moeten tappen. Nu zaterdag kan dat al, dan komen de heren uit Ostbelgien op bezoek naar De Krekel. Izegem – Eupen, 20u15, wees van harte welgekomen!

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top