De meisjes van de M16 streden op zaterdag 19 januari 2019 voor de eerste plaats tegen Apolloon Kortrijk1 in De Lange Munte. Vorig week leed Kortrijk puntenverlies tegen Roeselare en Izegem profiteerde maximaal. In de rangschikking had Izegem voor de wedstrijd één puntje voorsprong op Kortrijk.

De eerste helft werd na de penalty's gestart met 2-2. De wedstrijd verliep gelijk opgaand met telkens een doelpunt voor elke ploeg met 5-5 na 5 minuten. Daarna kon Kortrijk een kloofje slaan (8-5). Maar Izegem beet van zich af en knokte zich terug in de wedstrijd. De meer ervaren Kortrijkse speelsters moesten werken om tot scoren te komen. Izegem bouwde haar aanvallen rustig op. De Kortrijkse verdediging kreeg geen vat op Geike De Baets. Izegem maakte terug gelijk (9-9).

Kortrijk kon terug twee doelpunten uitlopen (12-10). De Izegemse meisjes lieten zich niet doen. Ze vochten terug en met nog 5 minuten te spelen, gingen ze er voor. Het resultaat was nog twee penalty’s. Britt nam haar verantwoordelijkheid op om de laatste penalty te nemen. Helaas liep het mis. Izegem verloor met het kleinste verschil (12-11).

In de tweede helft zinderde de ontgoocheling van de eerste helft nog even na. Britt nam echter meteen revanche door de eerstvolgende penalty te scoren. Ook onze doelvrouw Laura Caset toonde haar klasse. Ze stopte twee penalty’s waardoor Izegem met 1-2 de tweede helft kon starten. 

Daarin nam Izegem een super start. In de eerste 7 minuten gaf een ijzersterke Izegemse verdediging geen krimp. Kortrijk kon geen enkele keer scoren en als een Kortrijkse aanvalster er toch door kwam, stond Laura op de juiste plek. Niets liet ze passeren. Ook een onterechte penalty ging er niet in. Izegem stond 1-5 voor.

Maar daarna liep het fout. Kortrijk scoorde 7 doelpunten op rij (8-5). Met een time-out bracht onze trainer terug rust in het team. Izegem trok nog éénmaal alle registers open. Izegem liet Kortrijk nog éénmaal scoren en scoorde zelf nog tweemaal. Izegem verloor met 9-7.

Na de wedstrijd waren onze meisjes enorm ontgoochelend. Toch leverde het team een sterke collectieve prestatie af. Ze speelden tegen Kortrijkse meisjes die meededen met het damesteam. Iedereen deed zijn job uitstekend in verdediging en iedereen kreeg kansen om te scoren. Het team werkte zich kapot maar de verdiende punten bleven achter in Kortrijk.

Met nog één wedstrijd te spelen, staat Izegem tweede in de rangschikking. Op 2 februari 2019 spelen de M17 hun laatste competitiewedstrijd in en tegen Roeselare met als inzet de tweede plaats. Supporters, graag op post!

Speelden voor Izegem: Laura, Laura, Iene, Geike, Femke, Manon, Margot, Camille, Britt.

 

         

            

         

         

 
© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top