Op zaterdagnamiddag 19 januari 2019 moesten onze jongens van de J16 aan de bak tegen leider Apolloon Kortrijk1. Bij winst kwam onze ploeg naast Kortrijk te staan en delen we de leidersplaats met Kortrijk.

De motivatie en de focus zaten onmiddellijk goed. De eerste 10 minuten van Izegem waren verschroeiend. Leider Kortrijk was nergens en moest het spel ondergaan. Izegem had meteen een 4-13 voorsprong beet. Onze J16 speelden vervolgens de eerste periode eenvoudig uit. Izegem won met 13-22.

De tweede periode verliep moeizamer. Kortrijk had geleerd uit zijn fouten en stond veel steviger te verdedigen. Bij Izegem was de flow wat uit het spel verdwenen. Izegem kwam na 10 minuten wel 4-10 voor maar verloor dan de greep op het spel. Kortrijk knabbelde aan de voorsprong en met nog 7 minuten te spelen stond het 9-10 op het scorebord. Onze doelman Matthias zat echter wel goed in de wedstrijd en schudde nog een aantal mooie reddingen uit zijn mouw. Izegem bleef zo in de wedstrijd en kon alsnog een kloofje slaan op het einde. Izegem won met 11-14.

Een verdiende zege voor onze jongens van de J16 en een goede voorbereiding op het cruciale VHV-tornooi van volgende week in Eeklo.

Speelden voor Izegem: Matthias, Sverre, Niels, Jan-Olle, Jonas, Lander, Achiel, Guus, Clement, Léon, Karsten en Bram.

 

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top