Deze winterse zondag stond er de spelers van Blue White Dynamite een op papier gemakkelijke verplaatsing naar Leuven te wachten. De Leuven Tigers hadden dit seizoen immers als enige ploeg nog geen enkel punt weten te verzamelen in Liga 3. Inzet voor BWD was een voorlopige gedeelde leidersplaats met OLVA Brugge, dat dit weekend niet in actie kwam. De sfeer zat er goed in, de gasten hadden er zin in, maar een wedstrijd spelen op zondag is voor BWD nooit erg succesrijk geweest. Bovendien werd bij aankomst duidelijk dat er ook zonder hars ging gespeeld worden. Nog een gegeven waar BWD allerminst fan van is.
De verre verplaatsing naar de speeltuin van ons sluitstuk Julien ‘JD’ Decin, waar hij doorheen de week naam maakt als Senior Filou van den Oostendschen, werd echter goed verteerd. Het weekend ervoor vond echter het Gala der Kust, georganiseerd door JD, plaats en de foto’s van dat feeëriek galabal waren net te bewonderen. Louis ‘Smette’ Desmet en Alexander ‘Poene’ Maertens deden zich tegoed aan het zien van enkele prachtbeelden. JD kon daarentegen niet meedoen aan het plezier. Zijn thesisdeadline was zonet een aantal dagen vervroegd, waardoor hij naarstig aan het werk was tijdens de rit. Andere spelers zoals Arne ‘El Toro’ Lievens en Sam ‘Nokiatje’ Verhaeghe hielden het bij een dutje. Ondertussen moest Michiel ‘Chubby’ Vanhalewyn zich naar Gent haasten om het fenomeen Fréderic ‘Barry’ Vankerkhove op te pikken.

De opwarming verliep goed en vlot en de match kon beginnen. Izegem trad aan in de slijmgroene truitjes. Er werd geopteerd voor de standaard agressieve 3-2-1-verdediging. De wedstrijd begon echter wat moeizamer voor BWD, mede door het feit dat de Izegemse spelers wat moeite hadden met het lanceren van deftige tegenaanvalpassen. Daardoor kende de match een gelijkgaand verloop. Na 12’ was de score in evenwicht: 5- 5. Maar daarna kon er een kloofje van 5 punten geslagen worden. Smette en Poene konden de pivot een aantal keer vrijspelen en via enkele scherpe counters kon de score uitgediept worden. 7-12 na 17’. Het olijke duo Smette en Poene waren samen goed voor 8 doelpunten, met o.a. twee heerlijke lobjes van Poene. De man had duidelijk naar de Champions League gekeken. Wat een klasbakken. Dit kloofje van vijf doelpunten hield stand tot aan de rust. De linkerbak Schott van Leuven werkte echter goed af en BWD vond hiervoor niet meteen een antwoord in verdediging. 14-19 was de ruststand. In de rust was het duidelijk. Aanvallend zat het goed en verliep alles volgens schema om de o zo belangrijke 30e en 35e doelpunten te maken. Verdedigend moest het wat harder en moest er rapper gezakt worden om de pivot op te vangen.
Er werd goed geluisterd in de rust, want BWD startte goed aan de tweede helft. Opnieuw werden enkele tegenaanvallen afgebroken door wat mindere passen, maar verdedigend stond alles op punt. Leuven geraakte er niet meer door en als ze er dan toch eens in slaagden om het Izegemse doel onder vuur te nemen, dan stond een sterke JD in de weg. Alle spelletjes van het Izegemse spelboek werden doorlopen en dat wierp zijn vruchten af. Op de rechterkant werd veel ruimte gecreëerd waardoor zowel, Allosserie, Azou en Lievens vlot konden afwerken. Naessens, die een beetje geveld was door ziekte maar toch bleef spelen (wat een beest), werd een aantal keer goed vrijgespeeld door Smette. Vandewalle scoorde in minuut 42 twee opeenvolgende, lekkere jabkes. Zijn specialiteit. Tussendoor pakte Allosserie wel zijn derde keer twee minuten en dus mocht hij de rest van de match vanuit de tribunes bekijken. 14-28 was de stand na 50 minuten. 
Pas in de 22e minuut in de tweede helft slikte JD zijn eerste tegendoelpunt, via penalty nog wel. 15-28. Met nog 8 minuten op het bord konden de beoogde 35 doelpunten nog zeker bereikt worden en vooral Chubby was daarop gebrand. Hij speelde een aantal keer een sterke Verhaeghe vrij op pivot en scoorde zelf, -duidelijk geïnspireerd door Poene- nog twee lobjes. Maar de zenuwen kropen wat in de Izegemse handen. Depoortere knalde nog van aan zijn eigen cirkel tegen de lat van het lege Leuvense doel. Een heerlijk afstandsschot van Beke werd onterecht afgekeurd wegens loopfout. En een laatste geldig doelpunt van Verhaeghe werd blijkbaar vergeten. Ook het feit dat JD zelf nog mee in tegenaanval ging in de laatste seconden van de wedstrijd mocht jammer genoeg niet baten. Eindstand was 22-32.
Volgend weekend is er geen match voor BWD. Brugge kan daarbij de leidersplaats opnieuw voor zich alleen opeisen. De eerstvolgende wedstrijd voor de blauwhemden vindt plaats op 8 december in en tegen Evergem, dat volgend weekend mits winst opnieuw naast Izegem kan komen te staan in de stand.

Speelden voor Blue White Dynamite: Decin (D), Vandemoortele (D), Allosserie (1), Azou (1), Beke (1), Depoortere (2), Desmet (3), Lievens (2), Maertens (5), Naessens (3), Vandewalle (4), Vanhalewyn (3), Vankerkhove (2) & Verhaeghe (5).

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top